10 Eylül 2008, Çarşamba 08:49:40

Almanya'da 11 Eylül etkileri sürüyor

Alman hükümeti sözcüsü Thomas Steg, 11 Eylül'ün ülkedeki algılama kapasitesini etkilediğini söyledi. İHA'ya yaptığı özel açıklamada Steg, 11 Eylül'ün ardından Almanya'da bir dizi terörle mücadele yasasının yürürlüğe girdiğini söyledi.

Açıklamada bulunan Steg, "11 Eylül, bir dönüm noktasıydı. Almanya'da 11 Eylül insanları ürküttü. Böylesi bir saldırı hafızaların alamayacağı boyuttaydı. Bu nedenle ABD ile dayanışma ve sempati oluştu. Bunun yanı sıra uluslararası arenada terörle mücadeleye anlayışla yaklaşım gelişti. Devletler topluluğuyla ortak hareket anlayışı gelişti ve yerleşti. Bu nedenle biz Almanya olarak Afganistan'da etkin bir durumdayız. Kendi deneyimlerimizden Almanya olarak terörle mücadeleyi başarmış ve bertaraf etmiş durumda olmadığımızı biliyoruz. Dünya çapında bu alanda tehlike devam etmektedir. Almanya'da olduğu gibi. Buna dayanarak biz de kendi ulusal yasalarımızı son duruma uyum sağlayacak konuma getirdik. Kendimizi terör saldırısına karşı daha iyi hazırlamak ve korumak amacı ile bu yasalar yürürlüğe sokuldu. Bu nedenle 11 Eylül Almanya'da Avrupa'da ve tüm dünyada insanların algılama kapasitesini etkilemiştir" dedi.

ALMANLAR 11 EYLÜL SONRASI DAHA KORKAK HALE GELMEDİ

Alman halkının 11 Eylül sonrası alınan güvenlik önlemleriyle ilgili görüşleri ise farklılık gösteriyor. Büyük bir çoğunluk, Almanya'da 11 Eylül sonrası terör korkusu altında yaşanmadığını ve de daha korkak bir hale gelmediğini söyledi. Klaus Meier, insanlar arasında 11 Eylül'ün ardından korku içerisinde olanların mevcut olduğunu ancak kendisinin korkmadığını, zira Avrupa genelinde insanların iyi korunduğunu ifade etti.

Öğretmen İsabel Müller ise, kendisinin daha da korkulu bir hale gelmediğine işaret etti. Müller, "Ben asla daha korkulu bir hale gelmedim. Kendimi çok daha emniyetli saydığımı söyleyemem ama ben kendimi öncelikle emniyette hissediyorum. Bence halihazırda Almanya'da alınmış olan bir dizi yasaya hiç de gerek yoktu. Vatandaşı daha iyi kontrol altında tutmak için bu ve benzeri durumlar kullanılıyor. Ben bunların her zaman önemli olduğuna inanmıyorum" dedi.

Artur Keiller de, 11 Eylül'ün olağanüstü bir durum olduğunu aktardı. Keiller, "Bence asla unutulmamalıdır. Ben şahsen bu çerçevede bir korku yaşamıyorum" açıklamasında bulundu.

ABD'ye davetli olarak gidecek ve uzun süre orada yaşayacak olan Sybille Kühn ise Almanya'da terör saldırısından korkmadığını kaydetti. Kühn, "İki hafta sonra ABD'ye gidiyorum. ABD'den daha çok endişe duyuyorum. Almanya benim için şimdiye değin emniyetli olan bir ülkeydi. Yeni yasaları da son derece olumlu karşılıyorum. Bence daha fazla önlem alınmalı. Parmak izi ve pasaportlardaki değişiklikler bunlar arasında geliyor" şeklinde konuştu.

Marcus Dreiser ise, Almanya'da hiç korku yaşamadığının üzerindedurdu. Metrolardaki kameraları da abartılı olarak değerlendiren Dreiser, Almanya'da emniyetli olunduğuna dikkat çekti. Joachim Fried, kendisini Almanya'da güven içerisinde hissettiğine vurgu yaptı.

İHA

Almanya'da 11 Eylül etkileri sürüyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000