09 Nisan 2011, Cumartesi 13:11:49

ALMANYA YİNE MAĞDUR ETTİ

Almanya'nın Frankfurt kentinde Müzik ve Müzik Aletleri Fuarı'nda el yapımı zillerini tanıtmak için stand açan Samsunlu işadamı Murat Diril, vize engeli nedeniyle fuara iki gün gecikme ile katılabildi.
  • ulkenin onuru 10 euro luk giriş pulundan daha önemlidir. lutfen bunu turizmcilede anlasınlar.ve butun avrupa birliği ulkelerine aynı şartşarda vize konsun.
  • bravo almanya aynen devam..deveye dikeni insana openi yaranir derler ya ayni o hesap...
  • Yapılması gereken şey bir an önce tüm avrupa ülkelerine konsolosluk vizesi uygulamasına geçilmesidir. Gelmek isteyen bizim konsolosluğumuza gidip başvuru yapsın,bizimkiler de havadan sudan bahanelerle reddetsinler. Bu yaz bunu uygulamaya koysunlar,tur şirketlerinin müşterilerinin yarısı havalimanı sınır kapısından geri dönsün. Bakalım neler olacak. Ama nerdeeee bizim kasımpaşa hükümetinde bu cesaret.
  • Az bile yapıyorlar. Herkez layığını bulur. Nerede Almanya'daki vatandaşlarımız. Yıllardan beri söylüyoruz. Çekin tüm paralarınızı Alman Bankalarından, bakın görün ertesi gün ne oluyor. Kaddafi İsviçre'ye yaptı, ertesi gün İsviçre özür diledi. Biz ne yapıyoruz?
  • Git me yin şu alman illetine, pardon milletine, is te mi yor laaaar. Anlayın artık. İstennmediğiniz yerde ne işiniz var? Turizmden para kazanacağız diye biz onları davul zurna ile karşılıyoruz. Hani dışişlerine MÜTEKABİLİYET esası nerede? Aynısını yapmazsak bunlar hep oluyor ve olacakta.
  • Protesto edelim kesinlikle almanlara ait bir havayolunu kullanmayalım.
  • Bunun anlamı Türkiye'ye ticari ambargodur.
  • Bu davranışlar böyle giderse Alman şirketlerini öptürecek , başta SXS olmak üzere.
  • Mahkemelre polisiye olaylara bakin ondan sonra Alman elciligine laf soyleyin,kendi Vataninda turlu eziyetlerle yasayan Turk halkina elin Almaninin kucak acmasini beklemeyelim,kaldiki sadece almanlar degil hemen hemen butun devletlerin tutumu bu,aclikta afrikadan bir adim uzakliktaki belarus ukrayna gibi ulkelerin vizeleri 60-70$ kendi ulkelerinin kiytirik sigortasi 30$ sen kapida bunlara 20$a vize verirsen senin ulkeninde vatandasininda degerini dusurursun,THY bile ukraynalilari amerikaya ucuza ucuruyor diye biletimi kiev-istanbul-chicago-istanbul-kiev almak zorunda kaldim 2 bacagini ucmadim,THYye mailde yolladim yabancilari ucuza ucurabilmek icinmi bize fahis fiyatla bilet satiyorsunuz diye sordum,ilk once kendi devletin deger versin
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
Murat Diril, "Önemli randevularım iptal oldu. 15 bin Euro'luk harcamam boşa gitti. Zararımı karşılasınlar. Dava açacağım" dedi.Almanya daha önce de işadamlarına vize vermemişti

Almanya'nın Frankfurt kentinde bugün sona erecek olan müzik ve müzik aletleri fuarında el yapımı zillerini tanıtmak için fuarda 24 metre karelik alan kiralayan Samsunlu işadamı Murat Diril vize engelini bir türlü aşamadığı için fuara iki günlük gecikme ile katılabildi. Fuara katılmak için 15 bin Euro üzerinde masraf yaptığını belirten işadamı Diril, "Önemli randevularım iptal oldu. Müşterileri kaçırdım. Binlerce Euro zarara uğradım. Zararımı karşılasınlar. Dava açacağım" dedi.

Geçtiğimiz yıllarda fuarı gezmek için en az 10 defa Almanya'ya geldiğini hatırlatan Murat Diril, 12 yıldır şirket sahibi olduğunu söyledi. Fuara ilk defa katılımcı olarak geldiğini belirten Diril şöyle devam etti:

"Gerekli bütün evraklarımla Türkiye'de Alman elçiliğine başvuruda bulundum. Dört defa geri çevirdiler. Her defasında aynı belgeleri yeniden hazırlayarak başvuruda bulundum. Uçak biletimi dört defa değiştirdim. Ben dünyanın 32 ülkesine yılda 10 bin adet zil satıyorum. Evraklarımın inandırıcı olmadığı iddia edilerek bana sorun çıkardılar".

TAZMİNAT İSTEYECEĞİM
Fuarın ilk iki gününün anlaşmalar için çok önemli olduğunu belirten Murat Diril, önemli görüşmelerin ilk iki günde gerçekleştiğini hatırlatarak, "Beş önemli toplantıyı iptal etmek zorunda kaldık. Fuar trafiği çok yoğun. Dünyanın 50 ülkesinden gelen insanlar üç dört gün için peş peşe toplantılara katılıyorlar. Siz söz verdiğiniz saate burada olamazsanız müşteri başka birine gidiyor. Dolayısı ile zararımız çok büyük. Bir müşteri demek on binlerce zil satmak demek. Fuar idaresi ile görüşeceğim. Onların gönderdiği belge nasıl kabul edilmiyor anlamadım. Tazminat için başvuruda bulunacağım. Fuar müşteri kaybetmek istemiyorsa bu konuda benim gibi mağdur olanlara yardımcı olmalı" dedi.

(Vatan)
ALMANYA YİNE MAĞDUR ETTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 13 yıl önce
ulkenin onuru 10 euro luk giriş pulundan daha önemlidir. lutfen bunu turizmcilede anlasınlar.ve butun avrupa birliği ulkelerine aynı şartşarda vize konsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bravo almanya aynen devam..deveye dikeni insana openi yaranir derler ya ayni o hesap...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yapılması gereken şey bir an önce tüm avrupa ülkelerine konsolosluk vizesi uygulamasına geçilmesidir. Gelmek isteyen bizim konsolosluğumuza gidip başvuru yapsın,bizimkiler de havadan sudan bahanelerle reddetsinler. Bu yaz bunu uygulamaya koysunlar,tur şirketlerinin müşterilerinin yarısı havalimanı sınır kapısından geri dönsün. Bakalım neler olacak. Ama nerdeeee bizim kasımpaşa hükümetinde bu cesaret.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Az bile yapıyorlar. Herkez layığını bulur. Nerede Almanya'daki vatandaşlarımız. Yıllardan beri söylüyoruz. Çekin tüm paralarınızı Alman Bankalarından, bakın görün ertesi gün ne oluyor. Kaddafi İsviçre'ye yaptı, ertesi gün İsviçre özür diledi. Biz ne yapıyoruz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Git me yin şu alman illetine, pardon milletine, is te mi yor laaaar. Anlayın artık. İstennmediğiniz yerde ne işiniz var? Turizmden para kazanacağız diye biz onları davul zurna ile karşılıyoruz. Hani dışişlerine MÜTEKABİLİYET esası nerede? Aynısını yapmazsak bunlar hep oluyor ve olacakta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Protesto edelim kesinlikle almanlara ait bir havayolunu kullanmayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bunun anlamı Türkiye'ye ticari ambargodur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu davranışlar böyle giderse Alman şirketlerini öptürecek , başta SXS olmak üzere.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Mahkemelre polisiye olaylara bakin ondan sonra Alman elciligine laf soyleyin,kendi Vataninda turlu eziyetlerle yasayan Turk halkina elin Almaninin kucak acmasini beklemeyelim,kaldiki sadece almanlar degil hemen hemen butun devletlerin tutumu bu,aclikta afrikadan bir adim uzakliktaki belarus ukrayna gibi ulkelerin vizeleri 60-70$ kendi ulkelerinin kiytirik sigortasi 30$ sen kapida bunlara 20$a vize verirsen senin ulkeninde vatandasininda degerini dusurursun,THY bile ukraynalilari amerikaya ucuza ucuruyor diye biletimi kiev-istanbul-chicago-istanbul-kiev almak zorunda kaldim 2 bacagini ucmadim,THYye mailde yolladim yabancilari ucuza ucurabilmek icinmi bize fahis fiyatla bilet satiyorsunuz diye sordum,ilk once kendi devletin deger versin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000