14 Temmuz 2017, Cuma 09:12:14

Almanya ve Fransa ortak savaş uçağı üretecek

Merkel ve Macron, AB için Paris ve Berlin’in ortak savaş uçağı üretimi projesini de hayata geçirmek istediklerini açıkladı.
  • ben anlamadım , 2018'e kadar projeyi yaşama geçirmek ne demek ,, bizim milli ve yerli teyyaremizden önce mi uçacak bu makina
  • Terrorist fransa terrorist almanya ucaklari havadan yere cakilirlar insallah

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa-Almanya hükümetleri ortak kabine toplantısı için Paris’te Elysee Sarayı’nda bir araya geldi. Avrupa Birliği Euro-zone ortak bütçesi konusunu görüşen iki lider, projenin 2017 yılı sonuna kadar somutluk kazanması üzerinde anlaştıklarını duyurdu. Merkel ve Macron, AB için Paris ve Berlin’in ortak savaş uçağı üretimi projesini de hayata geçirmek istediklerini açıkladı.

Almanya ve Fransa’nın AB kapsamında önemli yeni işbirliği içerisine gireceğini açıklayan Merkel ve Macron, iki ülkenin askeri işbirliği çerçevesinde Paris ve Berlin’in bir savaş uçağı üretimi üzerinde anlaştıklarını, bu savaş uçağının her iki ülke uçak filosunun yerini alacağını açıkladılar. Her iki lider, bu projenin 2018’e kadar yaşama geçirilmesi için yol haritası üzerinde anlaştıklarını da açıkladı.

Merkel,“Almanya-Fransa ortaklığına yeni bir soluk vermeye hazırız” diyerek, iki ülke olarak ortak askeri misyonları yerine getirmek için ortak mataeyal üretmeye hazır olduklarını” kaydetti.

Macron, bu adımı “Bizim isteğimiz yeni nesil bir savaş uçağı üretimini başarmak. Önce araştırma inceleme aşaması gerçekleşecek. Üretimin ardından ise iki ülke ordusu bu uçakları kullanacak. Bu gerçek bir devrim. Ama devrimler barışçıl olunca, zamana yayılınca ve iyi yapılandırılınca, biz devrimlerden korkmuyoruz” ifadelerini kullandı.

Merkel de, `Bu projeyi selamlıyorum. Ayrıca Almanya ve Fransa’nın, İtalya ve İspanya ile birlikte üzerinde çalıştığı Euro-drone projesi de önemli. Uydu teknolojisi, siber teknoloji işbirliği ve siber güvenlik konularında da ortak çalışma kararı aldık` diye konuştu.

İklim konusunda da ortak projeler üretme üzerinde anlaşan iki hükümetin bir sonraki ortak toplantısı Eylül ayında yapılacak.

Almanya ve Fransa ortak savaş uçağı üretecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

sarı kanarya ~ 7 yıl önce
ben anlamadım , 2018'e kadar projeyi yaşama geçirmek ne demek ,, bizim milli ve yerli teyyaremizden önce mi uçacak bu makina

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hyr ~ 7 yıl önce
biizm yerli teyyare gelince bunlar elindekileri çöpe atıp bizimkini kullanmay başlayacakalr yani geçici dönem çözüm arıyorlar:)
F-x ~ 7 yıl önce
Geliştirme aşamaları 2018'de başlayacak diyor ortada kesinlik yok. Biz 2010'da başlamıştık 2023'te prototipi 2030'da seri üretimi yapılacak gerisini sen düşün.
Anti eu ~ 7 yıl önce
Terrorist fransa terrorist almanya ucaklari havadan yere cakilirlar insallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Guna ~ 7 yıl önce
Gunaydin
:) ~ 7 yıl önce
:) ayran içtin yine

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000