14 Aralık 2018, Cuma 08:09:09

Almanya pazarında Antalya'nın yükselişi sürüyor

Alman ziyaretçilerin Türkiye ve Mısır’a yönelmeye başlamaları İspanya ve Yunanistan’ı etkiledi. Kasım ayı paket tur satışlarına göre, Almanya pazarında Yunanisan ve İspanya kan kaybederken, Antalya'nın yükselişi sürdü.
  • Almanya pkk'ya,fetoculara destek versin, korusun, beslesin biz de onların turisti bize gelecek sudan ucuz tatil yapacak ülkemin nimetlerinden faydalanacak üç kuruş para kazanacağız diye göbek atalım. Bize herşeyden önce şeref, haysiyet, onur lazım.
  • yani ne kadar bir guzel olay ama her zaman bir acikgoz bir olumsuz laf atmaya ihmal etmiyor sanki otelci gece basina daha fazla para istemiyor ve bilmiyor, sartlar bu ve ne guzel turist geliyor yani allah sukur etmemizi bilmek ve insallah daha iyi gunler goreceyiz fiyatlar olsun daha yuksek maaslar personel icin vs ama olumsuz ve negativ yorumlar yapmayin ne olur yani insaf
  • Normal zaten ispanya euro kulllaniyor bizdede Tl adam 300 Euro ile kral gibi yaşar
  • lütfen biraz destekli atalım, ispanya ve fransa türkiye'nin 2-3 katı pahalı, o yüzden çulsuz turistler bize geliyor!

Alman ziyaretçilerin Türkiye ve Mısır’a yönelmeye başlamaları İspanya ve Yunanistan’ı etkiledi. Kasım ayı paket tur satışlarına göre, Almanya pazarında Yunanisan ve İspanya kan kaybederken, Antalya'nın yükselişi sürdü.

Almanya'nın lider rezervasyon tedarikçisi Traveltainment'in verilerine göre, Alman halkının rezervasyonlar Mısır ve Türkiye’ye akarken, İspanya ve Mısır’a dönük talepte büyük düşüşler yaşandığı görülüyor.

İSPANYA DÜŞÜŞE GEÇTİ

Tüm İspanya destinasyonları için geçerli olan rezervasyonlarda geçtiğimiz aylarda çift haneli ciddi düşüşler yaşandı. Bu destinasyonların başında Palma geliyor. Ekim ayında yüzde 33 düşüş kaydeden Palma rezervasyonları, kasımda da yüzde 29 geriledi. Mayorka Havalimanı, bu rakamlarla Almanya’da en çok paket tur satışı yapılan destinasyonlar arasında 3. sıraya geriledi.

Kanarya Adaları ise ekim ayında yaşadığı çift haneli düşüşün ardından, kasım ayında da çift haneli düşüş kaydetti. Bu bölgedeki destinasyonlardan Fuerteventure yüzde 22, Las PALMAS YÜZDE 24, Tenrife yüzde 25 ve Arrecife satışları yüzde 17 daraldı.

YUNANİSTAN DA DÜŞÜŞE GEÇEN DESTİNASYONLAR ARASINDA

Turizmgüncel'de yer alan habere göre; Kasım ayında Almanya pazarında en büyük düşüşü yaşayan ülkelerden biri de Yunanistan oldu. Eylül ayında yüzde 13, ekim ayında ise yüzde 17 düşüş yazan Heraklion Havalimanı, kasımda ise yüzde 30 geriledi. Son bir kaç aydır inişli çıkışlı bir tablo sergileyen Rodos Adası’nda da kasım ayında yüzde 17 oranında bir düşüş yaşandı.

ANTALYA YÜKSELİYOR

Yunanistan ve İspanya’nın bu düşüşüne karşın Antalya bu yıl ciddi bir ilerleme kaydetti. Ekim ayında Almanya’da yüzde 39 rezervasyon artışı kaydeden Antalya’nın, kasım ayında aldığı rezervasyonlarda da yüzde 54 oranında bir artış yaşandı. Bu oranla Antalya, kasım ayında da Almanya paket tur pazarının lideri oldu.

MISIR ALMAN ZİYARETÇİLER ARASINDA POPÜLERLİĞİNİ ARTTIYOR

Almanlardan Türkiye’nin yanı sıra Mısır’a da yoğun talep var. Hurghada için geçen yılın aynı ayına bakıldığında yüzde 13 oranında bir düşüş yaşansa da, Hurghada yüzde 19’luk payla kasım ayına en çok paket tur satışı yapılan ikinci destinasyon oldu. Kasım ayında, Mısır’ın bir diğer resort destinasyonu Marsa Alam’a dönük satışlar ise yüzde 36 oranında arttı.

Almanya pazarında Antalya'nın yükselişi sürüyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Yuhhhh beee ~ 5 yıl önce
Almanya pkk'ya,fetoculara destek versin, korusun, beslesin biz de onların turisti bize gelecek sudan ucuz tatil yapacak ülkemin nimetlerinden faydalanacak üç kuruş para kazanacağız diye göbek atalım. Bize herşeyden önce şeref, haysiyet, onur lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
turizimci ~ 5 yıl önce
yani ne kadar bir guzel olay ama her zaman bir acikgoz bir olumsuz laf atmaya ihmal etmiyor sanki otelci gece basina daha fazla para istemiyor ve bilmiyor, sartlar bu ve ne guzel turist geliyor yani allah sukur etmemizi bilmek ve insallah daha iyi gunler goreceyiz fiyatlar olsun daha yuksek maaslar personel icin vs ama olumsuz ve negativ yorumlar yapmayin ne olur yani insaf

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Antalya ~ 5 yıl önce
Normal zaten ispanya euro kulllaniyor bizdede Tl adam 300 Euro ile kral gibi yaşar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atma ~ 5 yıl önce
lütfen biraz destekli atalım, ispanya ve fransa türkiye'nin 2-3 katı pahalı, o yüzden çulsuz turistler bize geliyor!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
almanci ~ 5 yıl önce
Tamam yeterki gelsinler

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000