10 Aralık 2016, Cumartesi 09:55:22

Almanlar Düsseldorf Havalimanı'nda 14 Türk yolcuyu bekletiyor

Türkiye'den Almanya'ya gelen 14 kişilik sporcu kafilesinin Alman polisi tarafından sorgulandığı ve grupta bulunan bir kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
  • Bu son hafta yaşanan alıkoyma olayının sebebini gerçekten araştıran var mı? Herşeyimiz duygusal arkadaş ya, bir mantıklı işimiz yok. Hadi alıkoyma ikili ilişkileri zedelemesine mahal vermeyecek şekilde, basına duyurulmadan v.s. yapılabilirdi belki de e arkadaş sen ilk olayda diplomatik pasaportunu çaldırıyorsun veya kaybediyorsun veya hiç beyan edemiyorsun, yahu bir haber versen ya elçiliğe, ya kaybettiğin, bulamadığın pasaportla başka biri ülke dışına çıkmak isterse, hiç mi düşünmezsin bunu, e adam önlemini alır tabi kim olursa olsun. Hem o zaman hem şimdi. Yıllar önce, bu tür olaylar yokken, uçucu personele bile, kimlikleri onlara bildirilen standartlara uymuyor diye bekletilip, ya vize verdiriliyordu ya da 2-3 saat kontrolü yaptırılıyordu. Gerekli yazışmalar yapıldı, kimlikler yenilendi, sorun çözüldü.
  • Çok doğru bir hareket Alman polisi İşini yapiyor, keşke Türk polisi de Işıni yapsa
  • iki yuzlu almanya
  • şu an almanların yaptığı, açıkça bir aşağılamadır. gerçek anlamda tepki vermezsek daha çok yaparlar. almanyadaki gurbetçiler gidip almanyadaki baraj, nükleer santral, havaalanı ve devlet binalarını patlatsın. bir işe yarasın. o kadar gurbetçi var, bir fayda göremiyoruz. gidin 2-3 sabotaj yapın. almanyayı çökertin, bizim onurumuzu kurtarın.
  • Alman havalimanlari bende kullaniyordum ve bu bekletme olayi nedense Non-European-pass kontrolerinde standart olaya dönüsmüs gibi bisey. Münih havalimaninda ucaktan iner inmez cikisa dogru iki pasaport gümrügü vardir. Biri EU ve öbürü diger passlar icin. EU desk 30 dakikada bitirince desk kapatildi. Bizim desk yaklasik 2 saat bekletirildi. Böyle bi hava limanina 5 yildiz vermek ayri komik bir olay. Hayatimda böyle bir havalimani görmedim. Misal Zürih havalimani olayi yarim saate kapatirken bu alman polisleri iskence yapmaktan baska bisey bilmiyorlar.
  • Olaydan sonra Dışişleri Bakanlığı açıklama yaptı. Açıklamada olayın son günlerde yaşanan alıkoyma krizi ile alakalı olmadığı ve açıkça insan kaçakçılığı olduğu da söyleniyor. Gidenlerden 11 i iltica başvurusunda bulunmuş, ikisi geri dönmek istemiş kalan birisi de zaten hakim karşısında. Araştırıp haberi düzeltirseniz iyi olur.
  • İş Almanya olunca herkes hemen saldırıya geçiyor. Peki karate turnuvasına giden kafilede çocuklu ailenin ne işi var acaba? Yani bu keyfi bir prosedür değil. Büyük ihtimalle turnuva adı altında ülkeye girip sonra orada kalacaklardı. Bu yüzden de gözaltına alınmışlar. Ve sorguda da şüpheli cevaplar vermişseler yapılanlar normal.
  • 13 iltica yapmış birisinin yakalama kararı varmış..,
  • arkadaslar olay tamamen sahtecilige yonelik; turkiye karate federasyonu sahislaei tanimadigini soylemis ayni zamanda da bu kisiler sporcu falan değil.Polis bunlara otel rezv.sormus bunlarda otel soylemis polis araştırmış otelde rezv.yok!Tamamen insan kacakciligina ait yeni bir sistem.
  • Bir kerede ulkenizi savunacak yorum yazin be kardesim. Amma vatan haini varmis aramizda yaziklar Olsun!! Alman sevici avrupa sevici hainler

Türk diplomatik kaynakları, Ankara'dan geldikleri Düsseldorf Havaalanı'nda 6 saati aşkın süredir bekletilen gruptaki kişilerden T.Ö'nün, Almanya'ya yasa dışı bir şekilde insan sokmaya çalışmaktan gözaltına alındığı ve hakim karşısına çıkarılacağı açıklamasında bulundu.

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu "hususi pasaport" sahibi yolcuların, polis tarafından tercüman aracılığıyla ifadelerinin alındığı belirtildi.

Yolcuların, bir karate turnuvası için Almanya'ya geldiklerini söylediği öğrenildi.

Havaalanı polisinin devreye giren Türk yetkililere ilk aşamada, söz konusu yolcularla ilgili sorgulamanın uzun sürebileceği, işlemler bitmeden kimseyle görüştürülmeyecekleri ve daha detaylı bilgi verilmeyeceği açıklamasını yaptığı kaydedildi.

Grupta bulunanların sorgulanmalarının sabah saatlerine kadar sürmesinin beklendiği, Türkiye'nin Düsseldorf Başkonsolosluğu Hukuk Müşavirliği yetkililerinin de polisle irtibatta olduğu ifade edildi.

Almanlar Düsseldorf Havalimanı'nda 14 Türk yolcuyu bekletiyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (39)

Her duyduğunuza inanmayın ~ 7 yıl önce
Bu son hafta yaşanan alıkoyma olayının sebebini gerçekten araştıran var mı? Herşeyimiz duygusal arkadaş ya, bir mantıklı işimiz yok. Hadi alıkoyma ikili ilişkileri zedelemesine mahal vermeyecek şekilde, basına duyurulmadan v.s. yapılabilirdi belki de e arkadaş sen ilk olayda diplomatik pasaportunu çaldırıyorsun veya kaybediyorsun veya hiç beyan edemiyorsun, yahu bir haber versen ya elçiliğe, ya kaybettiğin, bulamadığın pasaportla başka biri ülke dışına çıkmak isterse, hiç mi düşünmezsin bunu, e adam önlemini alır tabi kim olursa olsun. Hem o zaman hem şimdi. Yıllar önce, bu tür olaylar yokken, uçucu personele bile, kimlikleri onlara bildirilen standartlara uymuyor diye bekletilip, ya vize verdiriliyordu ya da 2-3 saat kontrolü yaptırılıyordu. Gerekli yazışmalar yapıldı, kimlikler yenilendi, sorun çözüldü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yes ~ 7 yıl önce
Çok doğru bir hareket Alman polisi İşini yapiyor, keşke Türk polisi de Işıni yapsa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
y ~ 7 yıl önce
29 sehit verdik, allah rahmet eylesin demesi daha uygun olur.
Ali ~ 7 yıl önce
Hacli ordusuna inat dahada buyuyecegiz rabbimin izni ile...
beyinsizlik ~ 7 yıl önce
Ne hacli ordusu isin asli insan kacakciligiymis, bu zekayla nefes almaniz mucize
g ~ 7 yıl önce
iki yuzlu almanya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
davut ~ 7 yıl önce
şu an almanların yaptığı, açıkça bir aşağılamadır. gerçek anlamda tepki vermezsek daha çok yaparlar. almanyadaki gurbetçiler gidip almanyadaki baraj, nükleer santral, havaalanı ve devlet binalarını patlatsın. bir işe yarasın. o kadar gurbetçi var, bir fayda göremiyoruz. gidin 2-3 sabotaj yapın. almanyayı çökertin, bizim onurumuzu kurtarın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abc ~ 7 yıl önce
Geri zekalı mısın nesin be adam kimi provoke ediyorsun.
oha ~ 7 yıl önce
oha oha
Aktuel ~ 7 yıl önce
14 kişiden 11i iltica talebinde bulunmuş Yorum yapmadan önce iyi düşünün
Almanya ~ 7 yıl önce
Senin gibi düsünce yoksunu yok Allahtan devletin basinda yoksa su anda Türkiye diye bir ülke kalmazdi...
Kanun ~ 7 yıl önce
Yaptığınız suçtur. Sizi savcılığa şikayet ediyorum. Suçu ve suçluyu övmek suçlamasıyla airporthaberide şikayet edeceğim. Bu yorum ifade özgürlüğü değil, suça azmettirmedir.
Suç ~ 7 yıl önce
Bu yorum açıkça suç içeriyor. Bu yorumu yayınlamak da ayrı bir suç.
Keko ~ 7 yıl önce
Sende git işide katıl o zaman, zihniyete bak ya !!!
Türkiyedekiler anlamaz bunu ~ 7 yıl önce
Alman havalimanlari bende kullaniyordum ve bu bekletme olayi nedense Non-European-pass kontrolerinde standart olaya dönüsmüs gibi bisey. Münih havalimaninda ucaktan iner inmez cikisa dogru iki pasaport gümrügü vardir. Biri EU ve öbürü diger passlar icin. EU desk 30 dakikada bitirince desk kapatildi. Bizim desk yaklasik 2 saat bekletirildi. Böyle bi hava limanina 5 yildiz vermek ayri komik bir olay. Hayatimda böyle bir havalimani görmedim. Misal Zürih havalimani olayi yarim saate kapatirken bu alman polisleri iskence yapmaktan baska bisey bilmiyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 7 yıl önce
Ben niye öyle birşey görmedim
Sayın editör ~ 7 yıl önce
Olaydan sonra Dışişleri Bakanlığı açıklama yaptı. Açıklamada olayın son günlerde yaşanan alıkoyma krizi ile alakalı olmadığı ve açıkça insan kaçakçılığı olduğu da söyleniyor. Gidenlerden 11 i iltica başvurusunda bulunmuş, ikisi geri dönmek istemiş kalan birisi de zaten hakim karşısında. Araştırıp haberi düzeltirseniz iyi olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 7 yıl önce
İş Almanya olunca herkes hemen saldırıya geçiyor. Peki karate turnuvasına giden kafilede çocuklu ailenin ne işi var acaba? Yani bu keyfi bir prosedür değil. Büyük ihtimalle turnuva adı altında ülkeye girip sonra orada kalacaklardı. Bu yüzden de gözaltına alınmışlar. Ve sorguda da şüpheli cevaplar vermişseler yapılanlar normal.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Almanya ~ 7 yıl önce
13 iltica yapmış birisinin yakalama kararı varmış..,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
olayin asli ~ 7 yıl önce
arkadaslar olay tamamen sahtecilige yonelik; turkiye karate federasyonu sahislaei tanimadigini soylemis ayni zamanda da bu kisiler sporcu falan değil.Polis bunlara otel rezv.sormus bunlarda otel soylemis polis araştırmış otelde rezv.yok!Tamamen insan kacakciligina ait yeni bir sistem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 7 yıl önce
Bir kerede ulkenizi savunacak yorum yazin be kardesim. Amma vatan haini varmis aramizda yaziklar Olsun!! Alman sevici avrupa sevici hainler

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000