27 Nisan 2015, Pazartesi 16:16:58

ALMAN HÜKÜMETİ TEHLİKEYİ UMURSAMADI İDDİASI

Alman basınında çıkan haberlere göre, Alman hükümeti Malezya uçağı Ukrayna‘da vurulmadan önce bölgedeki tehlikeleri biliyordu. Ancak havayolu şirketlerini uyarmadı.
  • Dispatch/pilot:olurmu boyle is tum FIR lar notamliydi ekip ve dispatchler farkindaydi ucagin sahaya fazla yaklasmasi ve rout u kacirmasi neden oluyor bana ankarami soyluyor notamli sahalari arkadas uluslararasi notam var
  • Bu almanlar kadar yalanci bir istihbarat teskilati yok. Herseyden haberleri varmis bizde inandik. Sonradan atip tutmak kolay eyyy merkel. Nsu dönercilerden niye haberin yok???

Alman basınında çıkan haberlere göre, Alman hükümeti Malezya uçağı Ukrayna‘da vurulmadan önce bölgedeki tehlikeleri biliyordu. Ancak havayolu şirketlerini uyarmadı.

Alman WDR ve NDR kanalları ile Süddeutsche Zeitung gazetesi, Alman hükümetinin 2014 yılında Malezya Havayolları‘na ait MH17 sefer sayılı uçak vurulmadan önce bölgedeki tehlikelerin farkındaydı. Ancak basın kuruluşları, hükümetin bunu Alman havayolu şirketlerine bildirmediğini savundu.

Alman Dışişleri Bakanlığı'nın gizli bir raporunun baz alındığı haberlere göre, diplomatlar, olaydan bir kaç gün önce Ukrayna'nın doğusundaki durumu çok endişe verici olarak nitelendirdi. Bunun nedeni olarak ise bir askeri uçağın 6 bin metre yükseklikteyken vurulması gösterildi.

Bu yükseklikteki bir askeri uçağın vurulmasının, daha yükseklikteki hedeflerin de isabet alınabileceği yönünde bir işaret olarak görüldüğü kaydedildi. Raporda, dolayısıyla sivil yolcu uçakları için de tehlike olduğu kaydedildi.

Ancak Alman Dışişleri Bakanlığı, rapora ilişkin resmi bir açıklama yapmadı.

17 Temmuz 2014'te MH17 sefer sayılı uçağın vurulmasının ardından 298 kişi hayatını kaybetmişti. Olay günü Lufthansa'ya ait üç uçağın da bölgede olduğu bildirildi. Havayollarının uçağın vurulmasının ardından değişen güvenlik durumu konusunda bilgilendirildiği kaydedildi. (DW)

ALMAN HÜKÜMETİ TEHLİKEYİ UMURSAMADI İDDİASI

Yorumlar

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Dispatch/pilot:olurmu boyle is tum FIR lar notamliydi ekip ve dispatchler farkindaydi ucagin sahaya fazla yaklasmasi ve rout u kacirmasi neden oluyor bana ankarami soyluyor notamli sahalari arkadas uluslararasi notam var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu almanlar kadar yalanci bir istihbarat teskilati yok. Herseyden haberleri varmis bizde inandik. Sonradan atip tutmak kolay eyyy merkel. Nsu dönercilerden niye haberin yok???

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000