06 Haziran 2016, Pazartesi 16:05:45

Alman havaalanı Çinliler'e satıldı

Almanya'nın Rheinland-Pfalz eyaletindeki Frankfurt-Hahn Havalimanı bir Çin şirketine satıldı.
  • Eski Amerikan hava üssüdür. 1997 yılında ilk MNG uçtu oraya.. Terminal falan yoktu.. Sadece kule vardı. Küçük bir köy arazisi üstündedir. Hergün uçuşumuz vardı. Sonraları RyanAir in base i oldu. Nerden nereye... Bilen de yazıyor bilmeyen de..
  • Çinliler isterse elimizde Kütahya bölgesel havaalanı var. Bi denesinler beğenirlerse ilk yıl parada almayız
  • fotokopilerini hakkı burak adına gönderebilirsin.. 1441 sokak alsancak mahallesi no 23 yurtiçi alsancak kargoya verirsen sevinirim.
  • İzmir - İstanbul biletlerine biraz indirim yapın ya öğrenci adamızzz
  • Turgacim tam senlik bir havalumani TT MUH rekor ciro.yapar
  • Sunexpress le izmirden uçmuştum. Körük yok, cobus yok uçağa yürüyerek gidiyorsunuz. Pasaport kontrolu sadece türk uçağı için var diğer uçuşların hepsi EU. Zaten ryanairle uçuyorsanız boarding passinize kadar siz basıp götürüyorsunuz. Ryanair uçaklarında otomatik merdiven sistemi de var, yani yer hizmetleri işletmesinin yapacağı şeyler daha kısıtlı.
  • Ben oradan 2000 yılında C check ten çıkan A300b4 uçağını alıp İstanbula getirmiştim.Hey gidi günler.
  • Ben 2012 senesinde oradan Ryain Air ile Stockholm'e uçmuştum. Havaalanina tren yoktu sadece Shuttle vardı. O da 40eu idi çift yön. Havaalani oldukça küçüktü.

Yıllardır zarar eden küçük Hahn Havalimanı Çin'e satıldı. Çin şirketine önümüzdeki yıllarda milyonlarca euroluk sübvansiyon ödenecek.

Satışın hükümet tarafından onaylanacağına kesin gözüyle bakılıyor. Eyalet İçişleri Bakanı Roger Lewentz basın konferansı düzenleyerek satışla ilgili bilgi verecek. Frankfurt-Hahn havalimanı hisselerinin yüzde 82,5'u Rheinland-Pfalz eyaletine aitti.
Hessen eyaletinin, öncelikle Ryanair havayolu şirketi tarafından kullanılan havalimanında yüzde 17,5'luk hissesi bulunuyor. Eyalet hükümetinin sözcüsü hisse devri için alıcı şirketle yapılan görüşmelerin sonuna gelindiğini söyledi. Tamamının fiyatı 10 milyon euro olan havalimanına üç Asya şirketi daha talip olmuştu. Satışın gerçekleşmesi için Rheinland-Pfalz eyalet parlamentosu ile Hessen eyalet parlamentosu bütçe komisyonunun onayının alınması gerekiyor.

DEVLET DESTEĞİ DEVAM EDECEK

Daha önce ABD tarafından kullanılan askeri bir havalimanı olan Hahn sürekli zarar ettiği için devlet yardımıyla işletilebiliyor. Avrupa Birliği havalimanları yönetmeliğine göre 2024 yılına kadar Hahn'ın işletme ve yatırım masraflarına 50 milyon euroluk devlet desteği sağlanacak.

Rheinland-Pfalz eyaletinin ana muhalefet partisi Hristiyan Demokrat Birlik, Sosyal Demokrat ve Yeşiller partilerinden oluşan koalisyon hükümetini Hahn Havalimanı'nı iflasla sürüklemekle suçladı ve satış şartlarını satıcının değil de alıcının belirlemesinin kabul edilebilir bir durum olmadığını duyurdu. Aynı eyalette bulunan dünyanın en ünlü otomobil yarış pistlerinden Nürburgring de hatalı yatırımlar nedeniyle zarara girmesi üzerine Rus fabrikatör Viktor Charitonin'e satılmıştı.

KARLI İŞLETME KONSEPTİ BULUNAMADI

Frankfurt-Hahn Havalimanı için tutarlı işletme konsepti geliştirilememiş ve bu limanı en çok kullanan Ryanair şirketi kalkış sayısını azaltarak seferlerinin önemli bölümünü Köln/Bonn havalimanına nakletmişti.

On yıl önce 4 milyon yolcunun kullandığı Hahn'ın yolcu sayısı 2015 yılında iki milyon 700 bine düşmüştü. Hahn ile aynı adı taşıyan Almanya'nın en büyük havalimanı Frankfurt'a 120 kilometre uzaklıkta bulunan küçük havalimanı kargo taşımacılığında Almanya'nın ilk beş havalimanı arasında yer alıyor. Ancak küresel kargo taşımacılığındaki kapasite fazlası şirketleri fiyat rekabetine zorluyor. Uzmanlarca, havalimanını satın alan şirketin kendi kargo uçuşlarını da Hahn'a yapması gerektiği, aksi takdirde işletmenin zarardan kurtulamayacağı belirtiliyor. (dw)

Alman havaalanı Çinliler'e satıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

eski MNG li ~ 8 yıl önce
Eski Amerikan hava üssüdür. 1997 yılında ilk MNG uçtu oraya.. Terminal falan yoktu.. Sadece kule vardı. Küçük bir köy arazisi üstündedir. Hergün uçuşumuz vardı. Sonraları RyanAir in base i oldu. Nerden nereye... Bilen de yazıyor bilmeyen de..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 8 yıl önce
Çinliler isterse elimizde Kütahya bölgesel havaalanı var. Bi denesinler beğenirlerse ilk yıl parada almayız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
INS no FMS' e ~ 8 yıl önce
fotokopilerini hakkı burak adına gönderebilirsin.. 1441 sokak alsancak mahallesi no 23 yurtiçi alsancak kargoya verirsen sevinirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İndirim ~ 8 yıl önce
İzmir - İstanbul biletlerine biraz indirim yapın ya öğrenci adamızzz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Icf ~ 8 yıl önce
Turgacim tam senlik bir havalumani TT MUH rekor ciro.yapar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Frankfurt Hahn ~ 8 yıl önce
Sunexpress le izmirden uçmuştum. Körük yok, cobus yok uçağa yürüyerek gidiyorsunuz. Pasaport kontrolu sadece türk uçağı için var diğer uçuşların hepsi EU. Zaten ryanairle uçuyorsanız boarding passinize kadar siz basıp götürüyorsunuz. Ryanair uçaklarında otomatik merdiven sistemi de var, yani yer hizmetleri işletmesinin yapacağı şeyler daha kısıtlı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eeee ~ 8 yıl önce
eeee ne olmuş. adana havaalanında da yok bu saydiklarin
Hayırdır? ~ 8 yıl önce
Kıskandın mı? Sen adanaya ben avrupaya
INS no FMS ~ 8 yıl önce
Ben oradan 2000 yılında C check ten çıkan A300b4 uçağını alıp İstanbula getirmiştim.Hey gidi günler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hehe ~ 8 yıl önce
bende airbus a 380 gettirdiydimm
Saygısız he he ~ 8 yıl önce
Saygısızlık yapma adam ol efendi ol.Sen suya bu derken biz klasik uçaklarla uçuyorduk.Erkeksen ver adını adresini, belgesini kanıtını yollayayım sana.Varsa yüreğin hadi durma.Ama nerde sende o yürek.
He he ~ 8 yıl önce
Ne kadar düşük kapasiteli insansınız ya. Şu yaptığın yoruma bak. Ayıptır ya ayıptır. Ezik yazılar yazmayın
Hayırlı olsun. ~ 8 yıl önce
Ben 2012 senesinde oradan Ryain Air ile Stockholm'e uçmuştum. Havaalanina tren yoktu sadece Shuttle vardı. O da 40eu idi çift yön. Havaalani oldukça küçüktü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000