15 Mayıs 2015, Cuma 16:31:59

ALMAN BASININDAN SCHWAIGER İLE İLGİLİ ŞOK İDDİALARI

Alman Der Spiegel, Sunexpress Genel Müdürü Paul Schwaiger ile ilgili bir dizi iddia ortaya attı.
  • Öncelikle muhasebenin başına getirildi denilen kişi thy den gelmedi ve ayrılınca da thy ye gitmedi. Bu olayların neresindedir muhasebenin yani işin kaynağındaki kişi olarak nereden geldiğini nereye gittiğini merak edeceğinize bunu merak edin derim.
  • yalnız kim hangi müdürü eleştirdiyse hemen bir "çalışanı" o müdürü savunuyor.çok komik. allahtan konuşma tarzlarını biliyoruz da yorumların kimin tarafından yazıldığını anlıyoruz. nasıl dünya, herkes kendini dünyanın en akıllısı sanıyor.
  • VURAL ÖGER DOSYASI NE ZAMAN ACILACAK 2011 YILINDAN ITIBAREN HESAPLAR INCELENSIN ACIK KASALARDAN NELER GITMIS KAMUOYU ILE PAYLASSINLAR
  • Benim bir iki defa işim düştü adama. Birazda önyargılıydım açıkcası. Ama baktım bayağı realist tarafsız işini bilen biri çıktı. Ayrıldığına üzüldüm. Thy'den olmasına rağmen herkesçe Sevildiğini biliyorum. Yine thy ye mi döndü acaba?
  • Şeyi merak ediyorum muhasebenin başına getirilmiş bir herif vardı. Duyduğuma göre yakın zamanda şirketten ayrılmış. bu adamı hep merak ettim. Tanıyan anlatsın lütfen
  • Sunexpressin itibarını zedelemek adına yapılmış bi haber, sayın Schwaiger gibi bi karakterin bunları yaptığına kimse inanmaz
  • Paul Schweiger Almanya'da yargılanır, suçu varsa cezasını alır. Türk ortağı ve işbirlikçisi (adını millet açık açık yazmış) Türkiye'de yargılanır. Sonuç Deniz Feneri Davası'ndaki gibi olur.
  • Bu yolsuzluklari ortaya cikaran THY'nin Sunexpress'deki yoneticilerini tebrik ederim.
  • şimdi çok merak ediyorum bu iki büyük şirketten nasıl açıklama gelecek LH ve THY
  • Almanları da kendimize benzettik...Bazı arkadaşlar da kefeni giyip destek vericek...

Alman Der Spiegel, THY ve Lufthansa ortaklığındaki Sunexpress Havayolları'nın Temmuz ayında görev süresi dolacak genel müdürü Paul Schwaiger hakkında bazı suçlama iddialarında bulundu.

Alman yayın organına ait internet sitesinde yer alan iddialara göre, Alman yöneticinin bilet ve promosyon satışlarından elde edilen gelirleri kendi hesabına aktardığı, Alman vatandaşı bir arkadaşına ise Sunexpress hesabından maaş bağladığı öne sürüldü.

Spiegel’in haberine göre Sunexpress'teki kriz kayıt dışı ödemelerden kaynaklandı. Sunexpress'te gizli kasa defterinin ortaya çıkması Lufthansa'nın Sunexpress üzerinden yapmayı planladığı uzun uçuşlarının geleceğini de olumsuz etkileyeceği iddia edildi.

 

Gizli kasa defterinin  Genel Müdür Paul Schwaiger tarafindan 10 yıl boyunca tutulduğu ve 2012 sonu itibari ile sonlandırıldığı ileri sürüldü.  Bunun haricinde Schwaiger, bir calisanına maasi yaninda kayıt dışı 50bin € nakit olarak verdiği ve İzmir'deki bir Alman okuluna kendi inisiyatifi ile 150bin €‘luk sponsor ücretini onayladığı vurgulandı.  

 

Bir Lufthansa sözcüsüne dayanan Der Spiegel, SunExpress'in kayıt dışı ödemelerden dolayı kendi kendini ihbar ettiği ve 12 yıllık dönemin son üç yılı için vergi cezası ödediği kaydedildi. 

Alman milli havayolu şirketi Lufthansa'nın, Der Spiegel'in bu iddialarına karşın önümüzdeki dakikalarda bir açıklama yapması ve büyük olasılıkla iddiaları yalanlaması bekleniyor.

Bilindiği gibi Paul Schwaiger'in görev süresi fiilen bu ay sonunda sona erecek. 15 Temmuz'da ise resmen görevi Star Alliance eski CEO'su Jan Albrecht'e teslim edecek.

Bu arada Airporthaber'e gelen bilgilere göre, Schwaiger ile ilgili bazı iddaların da THY tarafından araştırılarak tespit edildiği ve Alman yöneticinin hakkındaki eksik beyan tespiti sonrası vergi dairesine başvurarak pişmanlık indiriminden faydalandığı kaydedildi.

İddialara ilişkin ayrıntılar önümüzdeki dakikalarda Airporthaber.com'da olacak.

ALMAN BASININDAN SCHWAIGER İLE İLGİLİ ŞOK İDDİALARI

Yorumlar Tüm Yorumlar (79)

Muhasebe ~ 9 yıl önce
Öncelikle muhasebenin başına getirildi denilen kişi thy den gelmedi ve ayrılınca da thy ye gitmedi. Bu olayların neresindedir muhasebenin yani işin kaynağındaki kişi olarak nereden geldiğini nereye gittiğini merak edeceğinize bunu merak edin derim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TEMİZ ADAM ~ 9 yıl önce
HİÇ KİMSE MUHASEBE MÜDÜRÜ HAKKINDA ONUN BUNUN ADAMI FALAN DEMESİN ADAM KENDİ İSTEĞİ AYRILDI YERİ DOLDURULAMAZ
müdürümmüdürüm ~ 9 yıl önce
yalnız kim hangi müdürü eleştirdiyse hemen bir "çalışanı" o müdürü savunuyor.çok komik. allahtan konuşma tarzlarını biliyoruz da yorumların kimin tarafından yazıldığını anlıyoruz. nasıl dünya, herkes kendini dünyanın en akıllısı sanıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
VURAL ÖGER DOSYASI NE ZAMAN ACILACAK 2011 YILINDAN ITIBAREN HESAPLAR INCELENSIN ACIK KASALARDAN NELER GITMIS KAMUOYU ILE PAYLASSINLAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Öküzün büyügü ~ 9 yıl önce
Öküzün büyügü burada yatiyor, yok 150.000 yok 5.000 vergi bunlar teknik nakavt konulari. Asil mal burada yatiyor...
Accounta ~ 9 yıl önce
Benim bir iki defa işim düştü adama. Birazda önyargılıydım açıkcası. Ama baktım bayağı realist tarafsız işini bilen biri çıktı. Ayrıldığına üzüldüm. Thy'den olmasına rağmen herkesçe Sevildiğini biliyorum. Yine thy ye mi döndü acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne ictin be yaw ~ 9 yıl önce
alooo, kardes iyimisin?
Account ~ 9 yıl önce
Şeyi merak ediyorum muhasebenin başına getirilmiş bir herif vardı. Duyduğuma göre yakın zamanda şirketten ayrılmış. bu adamı hep merak ettim. Tanıyan anlatsın lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kimbilir ~ 9 yıl önce
Hacı Say mı?
Ss ~ 9 yıl önce
Sunexpressin itibarını zedelemek adına yapılmış bi haber, sayın Schwaiger gibi bi karakterin bunları yaptığına kimse inanmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Paul Schweiger Almanya'da yargılanır, suçu varsa cezasını alır. Türk ortağı ve işbirlikçisi (adını millet açık açık yazmış) Türkiye'de yargılanır. Sonuç Deniz Feneri Davası'ndaki gibi olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu yolsuzluklari ortaya cikaran THY'nin Sunexpress'deki yoneticilerini tebrik ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
merakkk ~ 9 yıl önce
şimdi çok merak ediyorum bu iki büyük şirketten nasıl açıklama gelecek LH ve THY

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAROM ~ 9 yıl önce
Almanları da kendimize benzettik...Bazı arkadaşlar da kefeni giyip destek vericek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 9 yıl önce
Kişi kendinden bilir işi sen kendine benzetmişsindir.bir ara kanına baktır bozuk galiba.
fraport ~ 9 yıl önce
TAROM isimli arkadas !! ne demek kendimize benzettik??? Ya arkadas calmis adam CALMIS!!! ve adami sen hala magdur göstermeye calisiyorsun.yani suclu Türk'ler mi simdi?? Türk'ler olmasa calmayacakmiydi? Deutsche Bank'in da birsürü yolsuzulugu cikti onunda mi nedeni Türkler??

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000