15 Aralık 2012, Cumartesi 09:17:37

ALMAN AWACSLARI DİYARBAKIR'A GELİYOR

Dünyanın önde gelen hava muharebe komuta ve kontrol uçakları olarak bilinen, erken uyarı uçağı olarak da adlandırılan AWACS'lar Diyarbakır'a geliyor...
  • Bu uçaklar Almanya'da Geilenkirchen kentinde bulunan nato hava üssünde konuşlandırılmıtır. Mürettebatı sadece ABD'nin değil tüm NATO üyesi ülkelerin askerlerinden oluşmaktadır..
  • bu ne yaa Türkiye manda ve himaye altına mı girdide bizim haberimiz yok yada savaştamıyız?
  • Alman Awacs nasil oluyor anlamadim ?? Tüm Türk Medyasinda bu böyle veriliyor.!! Alman yadan gelen AWACS lar tamamen Amerikan Hava kuvvetleri bünyesinde bulunan B-707 ucaklarinin modifiye edilmis modelleri olup,Almanya Aachen de Üstlenmislerdir..NATO emrindedirler,Amerikali Pilotlar tarafindan kullanilmakta, Operasyonlarda ise cesitli Nato ülkelerine mensub askeri personel bulunmaktadir.Türk Subaylarida vardir iclerinde..Kesinlikle Alman Awacs i falan degillerdir ,sadece Almanyada üstlenmis NATO emrinde bulunan Amerikan ucaklaridirlar..
  • Çok sevinmiş gibi bir görüntünüz var Airport olarak? Sonunda göreceğiz bu heyecanın nelere mâl olacağını...

Suriye sınırına yerleştirilmek üzere gelecek patriot füzelerinin kurulacağı yerler ile ilgili çalışmalar devam ederken, Almanya’dan Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı’na 4 adet Hava Uyarı ve Kontrol Sistemi olarak bilinen AWACS uçağı gönderileceği belirtildi.

Dünyanın önde gelen hava muharebe komuta ve kontrol uçakları olarak bilinen, erken uyarı uçağı olarak da adlandırılan AWACS uçaklarının gerçek zamanlı ve uzun hedef tespit, teşhis ve takibi sağladığı bildirildi. Bilgisayarlı ve otomatik coğrafi sistemine göre çalışan, yerdeki sabit radarların yaptığı ihbar, önleme ve seyrüsefer görevlerini yapabilen, en ileri teknolojiye sahip radarlı uçak olan AWACS'ların Suriye’den gelebilecek tehditlere yönelik kullanılacağı ve bu uçakların vereceği erken uyarı ile müdahale edileceği belirtildi.

Almanya’dan Diyarbakır’a gönderilecek olan 4 AWACS için Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü’nde hazırlıkların başlatıldığı açıklandı.

ALMAN AWACSLARI DİYARBAKIR'A GELİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

bir düzeltme de benden.. ~ 11 yıl önce
Bu uçaklar Almanya'da Geilenkirchen kentinde bulunan nato hava üssünde konuşlandırılmıtır. Mürettebatı sadece ABD'nin değil tüm NATO üyesi ülkelerin askerlerinden oluşmaktadır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazıklar olsun ~ 11 yıl önce
bu ne yaa Türkiye manda ve himaye altına mı girdide bizim haberimiz yok yada savaştamıyız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sinan Akerman ~ 11 yıl önce
Alman Awacs nasil oluyor anlamadim ?? Tüm Türk Medyasinda bu böyle veriliyor.!! Alman yadan gelen AWACS lar tamamen Amerikan Hava kuvvetleri bünyesinde bulunan B-707 ucaklarinin modifiye edilmis modelleri olup,Almanya Aachen de Üstlenmislerdir..NATO emrindedirler,Amerikali Pilotlar tarafindan kullanilmakta, Operasyonlarda ise cesitli Nato ülkelerine mensub askeri personel bulunmaktadir.Türk Subaylarida vardir iclerinde..Kesinlikle Alman Awacs i falan degillerdir ,sadece Almanyada üstlenmis NATO emrinde bulunan Amerikan ucaklaridirlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aachen mi? ~ 11 yıl önce
geishlerckirchen olmasın ?kullanan ameriaklılar değil. ortak nato personeli. uçakların sahibi amerika ya da almanya çok önemli değil zaten. ona bakarsanız türkiyede konuşlu awacs zaten şu anda da var.
airport'a ~ 11 yıl önce
Çok sevinmiş gibi bir görüntünüz var Airport olarak? Sonunda göreceğiz bu heyecanın nelere mâl olacağını...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000