19 Ağustos 2015, Çarşamba 09:23:07

Alkollü pilota hapis cezası

Norveç'te mahkeme, yardımcı pilot ve mürettebatı, sarhoş olarak sefere çıktıkları gerekçesiyle hapse mahkum etti.
  • Push Beck kafam güzel yavaş git
  • Pilotlarinda birer insan oldugunu ve ozel bir hayatlarinin oldugunu unutmayin.Suclamda bulunurken ve yargilama yaparken bunu göz önüne alin.Pilot alkolde icer gece kulubunede gider.Bunu isine yansitacak derecede abartiyorsa meslekten uzaklastirma cezasi verilmeli.Lisans iptali ve hapis degil.
  • Kyr sanırım dendepilot olmak için ya oarası ya eğitimi ve becerisi yok ya da hepsi. Anlat bakayım kardeşlerine sıkıntın ne senin?
  • TANIMSIZ KİŞİ İYİ UÇUŞLAR
  • Justice has served
  • Kyr hayat senin için zor olmali☺☺☺☺
  • Keşke bizdende böyle cezalar olsa..hemen lisanslarını iptal edip limon sattıracaksın bu astronot efendileri..gerçi onuda yapamazlarda

Norveç'te airBaltic Havayollarına ait bir uçağın yardımcı pilotu ve mürettebatına, uçuştan önce alkol aldıkları gerekçesiyle hapis cezaları verildi.

BBC'nin haberine göre, uçuştan birkaç saat önce viski ve bira içtiğini kabul eden Letonyalı yardımcı pilot 6 ay, 2 uçuş personeli de 45 ve 60 gün hapis cezalarına çarptırıldı.

Uçağın 38 yaşındaki yardımcı pilotuna yapılan testin, kanındaki alkol seviyesinin yasal limitin 7 kat üzerinde olduğunu gösterdiği açıklandı.

Yardımcı pilot çıkarıldığı mahkemede, uçuş ekibindeki arkadaşlarıyla iki şişe viski içtiklerini, kendisinin daha sonra içmeye devam ettiğini söyledi.

7 Ağustos'ta öğleden sonra alkol almaya başladıklarını, akşam saatlerinde içmeyi bırakmak istediklerini, ancak ardı ardına gelen uçuşlar nedeniyle yorgun olduklarından kontrolü kaybettiklerini savunan yardımcı pilotun ertesi sabahki Oslo-Girit seferinden 4 saat önce bira içtiğini kabul ettiği öğrenildi.

SUÇUNU KABUL EDİNCE CEZA DÜŞTÜ

Yardımcı pilota önce 8 ay hapis cezası verildiği, cezanın daha sonra sanığın suçunu kabul etmesi nedeniyle 6 aya indirildiği kaydedildi.

AirBaltic Havayolları, 4 çalışanının gözaltına alınmasının ardından "güvenlik anlamında hayati önem taşıyan personele" işe başlamadan önce yapılan alkol testlerinin artırılmasını kapsayan bir dizi yeni güvenlik önlemleri almaya başladı.

ALKOL KOKUSUNDAN ANLADILAR

Norveç polisi isimsiz bir ihbar üzerine mürettebata alkol testi yapmıştı.

Yolcular, mürettebatın nefesinin aşırı derece alkol koktuğunu hissedince durumu hemen polise bildirmiş, tam kalkmak üzere olan uçağa gelen polis, yardımcı pilotun yanı sıra mürettebatı sorgulamak üzere karakola götürmüştü. Mürettebatın alkollü olması sebebiyle Oslo'dan, Girit adasına 109 yolcuyla gerçekleştirilecek uçuş iptal edilmişti.

YASAL LİMİTİN 2 KAT ÜSTÜ

Uçağın 50 yaşındaki kaptan pilotu ise 17 Eylül'de mahkemeye çıkacak. Kaptan pilotun kanındaki alkol seviyesinin de, yasal limitin 2 kat üzerinde olduğu belirtiliyor. Pilot, hakkındaki suçlamaların bazılarını reddediyor.

Alkollü pilota hapis cezası

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

xxx ~ 9 yıl önce
Push Beck kafam güzel yavaş git

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Pilotlarinda birer insan oldugunu ve ozel bir hayatlarinin oldugunu unutmayin.Suclamda bulunurken ve yargilama yaparken bunu göz önüne alin.Pilot alkolde icer gece kulubunede gider.Bunu isine yansitacak derecede abartiyorsa meslekten uzaklastirma cezasi verilmeli.Lisans iptali ve hapis degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Kyr sanırım dendepilot olmak için ya oarası ya eğitimi ve becerisi yok ya da hepsi. Anlat bakayım kardeşlerine sıkıntın ne senin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ZORRO ~ 9 yıl önce
TANIMSIZ KİŞİ İYİ UÇUŞLAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Justice has served

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kyr ye ~ 9 yıl önce
Kyr hayat senin için zor olmali☺☺☺☺

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kyr ~ 9 yıl önce
Keşke bizdende böyle cezalar olsa..hemen lisanslarını iptal edip limon sattıracaksın bu astronot efendileri..gerçi onuda yapamazlarda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 9 yıl önce
abartsaydın
Meslek ~ 9 yıl önce
Meslek iyice at hırsızlarının ağızına sakız oldu. Yazık, yorumlara bak.
!!!!!! ~ 9 yıl önce
Kyr sana kaymak ! lazım...
haa birde ~ 9 yıl önce
mahalle bakkalına da söyleyelim ekmek de vermesin ona .

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000