11 Ağustos 2015, Salı 09:14:09

Alkollü mürettebat cezalarını bekliyor

Norveç'te sefer öncesinde alkollü olduğu belirlenen uçak pilotu ve üç mürettebat iki hafta gözaltında tutulacak.
  • Bizde olsa laiklik elden gidiyor diye anayasa mahkemesine giderlerdi
  • Ama ekipçe güzel yatı yapmışlar hee :) 1 ömür unutlmaz şimdi o yati :))
  • Havacılık yasalarını tam bilmiyorum ama ülkemiz karayolları kanununda, ticari araç kullanan (yani can ve mal taşıyan) kişilerin, alkol almaması gerekiyor. Aksi halde ehliyetlerine el konuluyor. Karada oluşacak bir kazada yaralı kurtulma şansınız, havada oluşacak kazalardan kat kat fazladır (elbette uçak kazalarından yaralı kurtulanlar da var ama istatistiklere bakmak yeterli). Ben de yeri geldiği zaman alkol alırım ama hiçbir zaman da alkollü araç başına geçmedim. Bu gibi alkollü kişilerin, milliyeti, dini vs ne olduğuna bakılmaksızın görevden el çektirilmesi gerekir. Zira, can çıkar, huy çıkmaz.
  • Yorgun pilot alkollü pilottan tehlikelidir. Sen yorgunluk kelimesinin basit kaldığı pilotlarla uçup sesini çıkarma alkolü duyunca hemen gaza gel. Sen de uçağa binme otobüsle git arkadaş. Hiç olmazsa bizde rahat ederiz.
  • Mesaye saatinde alkol tüketilmes. alsınlar ceza. Okadar yolcunun canını ve emniyetini ve riske atmak neymiş görsünler.

Norveç'te sefer öncesinde alkollü olduğu belirlenen uçak pilotu ve üç mürettebat iki hafta gözaltında tutulacak.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Norveç'in başkenti Oslo'dan Girit Adası'na gidecek olan Air Baltic Havayolları'na ait bir uçakta yaşanan olay büyük şaşkınlık yarattı.

Uçuşun hemen öncesinde mürettebatın nefesinin alkol koktuğunu fark eden yolcular durumu güvenliğe bildirdi. Pilotlar ve hosteslerin aşırı alkol alması nedeniyle sefer iptal edildi.

İkinci pilot yasal sınır olan 0.2'nin hayli üzerinde1.2 promilden fazla oranda alkollü çıktı. Alkollü olduğu belirlenen pilot, yardımcı pilot ve iki hostes dava sonunda suçlu bulunmaları halinde iki yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilecekler.

Alkollü mürettebat cezalarını bekliyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

uzman ~ 9 yıl önce
Bizde olsa laiklik elden gidiyor diye anayasa mahkemesine giderlerdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gNr ~ 9 yıl önce
Ama ekipçe güzel yatı yapmışlar hee :) 1 ömür unutlmaz şimdi o yati :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sanal Havacı ~ 9 yıl önce
Havacılık yasalarını tam bilmiyorum ama ülkemiz karayolları kanununda, ticari araç kullanan (yani can ve mal taşıyan) kişilerin, alkol almaması gerekiyor. Aksi halde ehliyetlerine el konuluyor. Karada oluşacak bir kazada yaralı kurtulma şansınız, havada oluşacak kazalardan kat kat fazladır (elbette uçak kazalarından yaralı kurtulanlar da var ama istatistiklere bakmak yeterli). Ben de yeri geldiği zaman alkol alırım ama hiçbir zaman da alkollü araç başına geçmedim. Bu gibi alkollü kişilerin, milliyeti, dini vs ne olduğuna bakılmaksızın görevden el çektirilmesi gerekir. Zira, can çıkar, huy çıkmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
angut ~ 9 yıl önce
Yorgun pilot alkollü pilottan tehlikelidir. Sen yorgunluk kelimesinin basit kaldığı pilotlarla uçup sesini çıkarma alkolü duyunca hemen gaza gel. Sen de uçağa binme otobüsle git arkadaş. Hiç olmazsa bizde rahat ederiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anguta ~ 9 yıl önce
Alkol bir kere dinimizce haramdır. Yorgunlukla alkollü olmayı nasıl kıyaslarsın. Çalışmak farz, Alkol haram!
Tespit ~ 9 yıl önce
Yorum hepsı birbirinden Şahane !
Seninkine göre ~ 9 yıl önce
Benimki içebilirsin diyor .Büyük ihtimalla airbaltic pilotlarıda müslüman değildir
Seninki ~ 9 yıl önce
Saçmalamayın, seninki benimki olmaz, Hak yolunda tek din İslamdır.
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Mesaye saatinde alkol tüketilmes. alsınlar ceza. Okadar yolcunun canını ve emniyetini ve riske atmak neymiş görsünler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hebele hebele ~ 9 yıl önce
Sen ne içiyorsun ondan alalım .Türkçe harika
isim/ rumus ~ 9 yıl önce
Hebele hebele 11 Ağustos 2015, Salı 12:38:07 Sen ne içiyorsun ondan alalım .Türkçe harika... ben su tercih ederim. Turkce harika olmazsada gayet iyi anliyosun kedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000