02 Aralık 2010, Perşembe 09:39:30

Alkol tüketmek ve uçmak artık daha kolay!

Bazı havaalanları artık günün her saatinde veya gün ağarırken likör satılmasına izin vermeye başladı...
  • sınırsız üreyelim diyen zihniyet her aileye 3 cocuk diyen zihniyettir.işte senin mutfak ve yatak dediğin yer de, zihniyetin çıkış noktası.orada alkol tüketimi olduğunu pek sanmıyorum:) sen elalemin içkisini bırak mutfağına geri dön.dikkat et yatağa girerken de takunyanı çıkarmayı unutma.
  • İçki bütün kötülüklerin anası ise eğer o zaman cinayet işleyen hırsızlık yapan adam öldüren vs suç işleyen herkes sarhoş yapıyor demektir. Herşeyde olduğu gibi alkolde de ölçülü olmak gerekir. Yemeği bile fazla yersen zarar. Ayrıca uçuş korkusu olanlar için az miktarda alkol da iyi gelebilir. Uçaklarda da bir tür sicil kaydı tutulsa fena olmaz. Çok içip rahatsızlık veren insan belli bir süre uçmaktan men edilebilir.
  • haberin türkiyede geçmediğini editör alt başlıkta belirtse iyi olur bizim içki düşmanlarının okumaması sağlanabilirdi. içki kötülüklerin anasıymış daha dün ananıda al diyolardı. analarla sorunları var hocam bunların. kötü adam içki içsede kötüdür içme sede siz sütünüzü için içki içenleride rahat bırakın. merak etmeyin adam gibi içmesini bilen adamın sizle işi olmaz .
  • BU SİTEYİ HEP BADEM BIYIKLILAR MI OKUYOR? SİZE NE KARDEŞİM İÇEN İÇER. GÜNAHI SİZE Mİ?...
  • Helal olsun. Merak etme ickisiz de kotulukler olabiliyor. Bakiniz IRAN-IRAK savasi.
  • içki içiyorum;ama gunah oldugunu bile bile kullanıyorum.ne yerde ne havada içki içilmese diyorum...
  • ayyaş arkadaşlara müjdeler olsun
  • Çağdaşlıktan tek anladığı "daha çok içelim, sınırsız üreyelim, hayatımız mutfak/tuvalet/yatak üçgeninde dönsün" olan zihniyetten tiksiniyorum. İçki bütün kötülüklerin anasıdır...

Havaalanında ve havada bir içki almak daha kolay...

Yolcular 30.000 feette “happy hour” deneyimi yaşayabilecek ve Philadelphia, New York ve Seattle havaalanlarını kullanan şarap meraklıları terminal dışına çıkmadan bu tadın keyfini çıkarabilecekler.

Uzun mesafeli bir uçuşta iken içki içmek zevk verici bir durumdur. Seyahat uzmanları artık premium salonlarında yemek yiyen veya günlerini geçiren yolcularına her şeyi satan havayolları tarafından büyüyen bir pazarlama anlayışının yanı sıra artan erişim ve fırsatların bazı havaalanlarının gelir artırma çabalarını yansıtmakta olduğunu ifade etmektedirler.

U.S havayolları tarafından kokteyl hamlesinin geçtiğimiz yıl başlatıldığını söyleyen danışman Jay Sorensen, Havayollarının daha iyi bir perakendeci haline geldiğini belirtti. 'Evet, gerçekten, uçakta alkol satıldığı gerçeğini vurgulamaktalar. Tüketici promosyonları ile ilgili olarak oluşabilecekleri taklit etmeye çalışmaktadırlar.  

Ancak bazı sendika liderleri, yerel yetkililer ve sık uçanlar artan alkol erişiminin daha çok sarhoş yolcu riskini arttıracağından ve özellikle de birçok yolcunun sayısı arttırılmış tarama ve her zamankinden daha stresli kalabalık uçakları içeren bir seyahat deneyimi yaşayacaklarından endişe etmektedirler.

Geçen ay, - birisi Los Angeles Uluslararası Havaalanından Atlanta Hartsfied'e diğeri New Orleans'ten Atlanta'ya uçan iki AirTran yolcuya sarhoş olduklarından dolayı uçağa alınmalarına izin verilmedi.

Etkisinin ne olacağını bilmek için çok erken olmakla birlikte hem terminalde hem de uçakta alkolün daha fazla yolcu için kullanılabilir hale getirilmesinin kesinlikle havayolu çalışanları için sorun yaratma potansiyeline sahip olduğunu söyleyen Uluslararası Makinist ve Havacılık Çalışanları Birliği Sözcüsü Frank Larkin onların işinin çok fazla içki içen asi yolcuları idare etme zorunluluğunda kalmadan zaten yeteri kadar zor olduğunu ifade etti.

Alkol tüketmek ya da satın almak için yeni seçenekler arasında:

Chicago belediye meclisi Temmuz ayında O'Hare ve Midway havaalanlarındaki barlara günün her saati müşterilerine hizmet vermeye izin veren kararname çıkarttı.

Portland Uluslararası havaalanında faaliyet gösteren mekanlar ve mağazalara Oregon Likör Denetim Komisyonu'ndan satıcıların erken açmaları için özel izin aldıktan sonra, Temmuz 2009 tarihinden beri en erken sabah 5 gibi kokteyller ve şişede alkol satmak mümkün olmuştur.

2011 yılının ilkbaharında Las Vegas 'McCarran Uluslararası havaalanı bagaj alım bölgesinde bir alkol dükkanının açılacağı beklenmektedir.

American Airlines Aralık ayındaki bazı uçuşlarında uçuş esnasında "happy hour" hizmeti sunacak. Yolcular kalkış saati öğleden sonra 5 ve 6 arasında olan uçuşlarında 5 dolar karşılığında şarap, bira ya da kokteyl satın alabilecek.

1 Kasım günü, United Airlines  kızılcık-elma suyu, bir portakal suyu, ihlamur ve votka karışımı Gündoğumu günbatımı isimli bir kokteyli tanıttı. Sınırlı bir süre için bu yaz, ekonomi plus bölümünde ücretsiz şarap sundu.

Airport Revenue News dergisi CEO'su Pauline Armbrust satışlara dayalı havaalanına ödeme yapan havaalanı perakendeciler için alkol satışının sağlıklı kar getirebileceğini söyledi. Ayrıca  “Kuzey Amerika'da 50 en iyi performans gösteren havaalanlarında yiyecek ve içecek satışları 2009 yılında 3 milyar $ dan biraz fazla olmasının yanında imtiyaz sahiplerinin havaalanına sağlıklı kira ödemek ve kar elde etmek için alkol önemli bir rol oynamaktadır.” ifadesini kullandı.

Chicago Havacılık Departmanı sözcüsü Karen Pride bunlara ilaveten, Chicago'nun O'Hare ve Midway Havaalanlarında gün ve gece boyunca 17 sabit araba veya kiosklarda bira ve şarap satma lisansına sahip 24 saat alkol satışı sağlayan işletmeler bulunduğunu söyledi.

O'Hare'deki değişikliklerin, 500.000 $ 1 milyon dolar Midway'de ise 150.000 $ ile 200.000 $ arasında gelir getirmesi  tahmin ediliyor.  Şu anda alkol satışlarından O'Hare'de yılda yaklaşık 20 milyon $ Midway'de  yaklaşık 8 milyon $ gelir elde edilmiştir.

Clark County'deki komisyoncular, Las Vegas havaalanı bagaj alım bölgesinde bir alkol dükkanı açacak. Havaalanını işleten Clark County Havacılık Departmanı müdürü Randall Walker havalimanına 400.000 $ ile 600.000 $ yıllık gelir getirecek mağazadan yaklaşık 4 milyon $'lık brüt satış oluşturması beklendiğini söyledi.

Yolcuların havaalanında satın aldıklarını kiralık otomobil ve otobüslerde tüketmelerinin mümkün olmadığını söyleyen Walker mağazada gezerken paketlenmiş içki satın almak isteyenlere yönelik olduğunu ekliyor. Onların bagajlarını beklerken burada bunu yapmak çok daha uygun bir fırsat sunulmakta olduğunu açıkladı.

Portland havaalanı işleten Portland Limanı sözcüsü Steve Johnson, Portland Havaalanında, alkol satış için başlangıç zamanı sabah 7 ve satıcıların müşterileri adına bir değişiklik talep ettikten sonra  iki saate kadar  devam etmekte olduğunu söyledi. Johnson ayrıca erken zamanda hediye olarak alkol satın almaları için aynı gün biniş kartı ve kimlik göstermek zorunda olduklarını söyledi. Sabah 5'in içki içmek için çok erken olduğu bilinirken, birçok yolcu farklı zaman dilimlerinden geldiklerinden gün içinde daha sonra alabilirler.
 
Daha fazla içilebilen alan

Havaalanında beklerken içki içilen Upscale noktalar da çoğalmakadır.

Doug Tomlinson, Vino Volo CEO'su, şirketin kendi şarap tadımı salonları ve mağazalar için yer olarak havaalanı üzerinde odaklandığını söyledi.

2005 yılında ilk mağazasını açan ve şu an Philadelphia, New York, Seattle ve Sacramento dahil olmak üzere ABD genelinde 10 havalimanında 14 mağazası bulunan şirketin CEO’su Tomlinson “Biz böyle bir fırsatın havaalanında olduğunu düşündüğümüzden sadece havaalanında faaliyet gösteriyoruz" diye açıklamada bulundu.

Çoğu yolcu güvenlik kontrolünü geçtikten sonra en az yarım saat ya da daha fazla bir süreyi kendilerine ayırmakta ve uçağa biniş anonsunu beklerken yapablecekleri ilginç ya da özel bir şey aramaktadırlar.

Havayolları seyahat deneyimini daha eğlenceli hale getirmek için yolcu taleplerinin karşılanması amacıyla onlara çeşitli alkol seçenekleri sunmakta ve daha fazla premium koltuk gibi başka kolaylıkları denemek için yolcular ikna edilmektedir.

United Airlines sözcüsü Rahsaan Johnson, örneğin United'ın ücretsiz şarap seçeneği "ekonomi plus ile ilgilenen insanları görmek için testin bir bölümü" ve daha çok premium bölümü olduğunu söyledi.

Amerikan 1 Ekim tarihinde yurt içi Amiraller Club salonlarında ücretsiz alkollü ve alkolsüz içecekler sunmaya başladı. Bir günlük ücret ödeyen yolcular da ayrıca yeralabilecek. Müşterilerimiz bunun için sorduğunu söyleyen Stacey Frantz’e göre aralık ayı uçuşlarında sunulan happy hour hizmeti yolculara teşekkür etmek için bir yol ve "yoğun tatil seyahat sezonunda uçuşta eğlenceli bir unsur" olduğu görülmektedir.

Birçok havayolu için, şuan yemekten internet hizmetine kadar her şey ücretlendirilmekte, alkollü içecekler nakit para elde etmek için denenmiş ve gerçek bir faktördür. Sorensen bunun çok cazip, yüksek marjlı, bozulamayan bir madde haline geldiğini söyledi. Plus, birçok kişi için, uçuş deneyimine belirli bir ambiyans katıyor.

Uçmak için çok mu sarhoş?

Ama bazı kişiler daha fazla içki çeşitleri ve seçenekleri daha fazla sarhoş ve düzensiz yolculara sebep olacağı konusunda endişe duymaktadır. 8 Ocak günü, Atlanta'dan San Francisco'ya giden AirTran uçuşunda lavaboda kendini kilitleyen sarhoş bir yolcu daha sonra ayakkabılarını koridora doğru fırlattı. Uçak F-16'ların eşliğinde Colorado Springs'e yönlendirildi.

AirTran sözcüsü Chris White "Bu muhtemelen en kötü durum senaryosu," dedi. Ancak "bir içilecek çok az şeyi olan yolcuya sahip olmak alışılmamış bir durum değil.

White ayrıca “çoğu kez, acentalarımızı içilecek çok şeyi olan birisini belirleyecek ve sonra onları konuşacak ve ertesi günkü uçuşta rezervasyon yapıp yapmayacağı hakkındaki en doğru kararımızı kullanacağını daha sonraki bir uçuşta bir koltuk sağlayacak "ya da orijinal uçuşa devam etmesine izin verileceğini,” ifade etti.

Robert Fioretti, Chicago havaalanlarında günün 24 saatinde alkol satılmasına karşı oy kullanan Chicago Kent Konseyi'nin tek üyesiydi. Fioretti, "Bütün gece boyunca alkol satışını sağlamak sadece sıkıntılı bir kombinasyondur." diyor.

Bir yönetim danışmanlık firması sahibi olan Bedford, NH’de çalışan ve sık uçuş yapan Richard Leck, sarhoşluk bir sorundan daha fazlasını gösterdiğini ifade ediyor.

Bu ayın başlarında Washington Dulles'tan Boston'a uçmak için beklerken birkaç sarhoş tanıdığını belirten Leck "sarhoş yolcu sayısında bir artış farkettiğini vurguladı.

Kaynak: Airport Business
Mustafa Kemal Üniversitesi
İskenderun Sivil Havacılık Yüksekokulu
Havacılık Araştırma ve Bilgi Merkezi

Alkol tüketmek ve uçmak artık daha kolay!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 13 yıl önce
sınırsız üreyelim diyen zihniyet her aileye 3 cocuk diyen zihniyettir.işte senin mutfak ve yatak dediğin yer de, zihniyetin çıkış noktası.orada alkol tüketimi olduğunu pek sanmıyorum:) sen elalemin içkisini bırak mutfağına geri dön.dikkat et yatağa girerken de takunyanı çıkarmayı unutma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İçki bütün kötülüklerin anası ise eğer o zaman cinayet işleyen hırsızlık yapan adam öldüren vs suç işleyen herkes sarhoş yapıyor demektir. Herşeyde olduğu gibi alkolde de ölçülü olmak gerekir. Yemeği bile fazla yersen zarar. Ayrıca uçuş korkusu olanlar için az miktarda alkol da iyi gelebilir. Uçaklarda da bir tür sicil kaydı tutulsa fena olmaz. Çok içip rahatsızlık veren insan belli bir süre uçmaktan men edilebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
haberin türkiyede geçmediğini editör alt başlıkta belirtse iyi olur bizim içki düşmanlarının okumaması sağlanabilirdi. içki kötülüklerin anasıymış daha dün ananıda al diyolardı. analarla sorunları var hocam bunların. kötü adam içki içsede kötüdür içme sede siz sütünüzü için içki içenleride rahat bırakın. merak etmeyin adam gibi içmesini bilen adamın sizle işi olmaz .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
BU SİTEYİ HEP BADEM BIYIKLILAR MI OKUYOR? SİZE NE KARDEŞİM İÇEN İÇER. GÜNAHI SİZE Mİ?...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Helal olsun. Merak etme ickisiz de kotulukler olabiliyor. Bakiniz IRAN-IRAK savasi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
içki içiyorum;ama gunah oldugunu bile bile kullanıyorum.ne yerde ne havada içki içilmese diyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ayyaş arkadaşlara müjdeler olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Çağdaşlıktan tek anladığı "daha çok içelim, sınırsız üreyelim, hayatımız mutfak/tuvalet/yatak üçgeninde dönsün" olan zihniyetten tiksiniyorum. İçki bütün kötülüklerin anasıdır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000