23 Ocak 2017, Pazartesi 10:49:04

Alitalia'dan muhalif dergiye yasak

İtalyan Alitalia Havayolları aleyhine bir dosya hazırlayan haftalık L'Espresso dergisinin bugünkü sayısının kabine sokulması yasaklandı.
  • Bir daha asla Alitalia ile uçmam. Zaten uçamam. Ay ne diyorum ben. Sinirlerim bozuldu.
  • Alitalia'da Sozcu gazetesi de bulamazsiniz. Adamlar muhalif olanlara muhalif cunku.
  • Haberin icine "Turkiye disinda ilk" yazmaya gerek var mi? Milli durus boyle mi olur? Biz bir yapiyoruz adamlar aliyor onu bine ceviriyor. Simdi adamlar bir sey yapmislar, bunun haberini yaparken bile kendimize cakiyoruz. Yazik.
  • Yasaklayan da Arap beyinli Etihadcilar.Avrupada boyle yasak olmaz ,yakinda kalkar :)
  • Hmm Alitalia...

İtalyan Alitalia Havayolları aleyhine bir dosya hazırlayan haftalık L'Espresso dergisinin bugünkü sayısının kabine sokulması yasaklandı.

Türkiye'yi saymazsak Avrupada ilk kez bir havayolu kabinde bir derginin dağıtılmasını yasakladı.

 İtalyan havayolları Alitalia, kurum hakkında bir dosya hazırlayan ve “Alitalia'yı kim katletti!” kapağı ile yayınlayan haftalık siyasi dergi “L'Espresso”yu kabine sokmama kararı aldı.

“L'Espresso”  Alitalia'nın üçüncü kez iflas riski ile karşılaşma gerekçelerini anlatan makalesinde yanlış yönetim ve Etihad Havayolları ile ortaklığın fayda yerine zararlarını sıralayarak “Alitalia'yı kim katletti! başlığı ile üst yönetimi suçladı. Dergi son10 yılda şirketin devletten 7 Milyar Euro sübvansiyon aldığını hatırlatarak Ocak ayı sonunda 2 bin çalışanının işine son vereceğini öne sürdü.

Maddi sıkıntı yüzünden İstanbul dahil bir çok kentlere seferlerini kaldıran Alitalia'nın can cekiştiğini ve ortak Etihad'ın bu konuda radikal bir karar allma arifesinde olduğunu hatırlatan L'Espresso dergisi yönetimi basılan son sayının Alitalia tarafından yolculara sansür edilmesini şiddetle kınayarak “İtalya'da haber alma özgürlüğü katledilmiştir. Bu kararı kınıyoruz ve hatadan bir an önce dönülmesini istiyoruz' ifadeleri yer aldı. (CNN Türk)

Alitalia'dan muhalif dergiye yasak

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Leman ~ 7 yıl önce
Bir daha asla Alitalia ile uçmam. Zaten uçamam. Ay ne diyorum ben. Sinirlerim bozuldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1 tane degil ~ 7 yıl önce
Alitalia'da Sozcu gazetesi de bulamazsiniz. Adamlar muhalif olanlara muhalif cunku.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haberi yazan arkadasa ~ 7 yıl önce
Haberin icine "Turkiye disinda ilk" yazmaya gerek var mi? Milli durus boyle mi olur? Biz bir yapiyoruz adamlar aliyor onu bine ceviriyor. Simdi adamlar bir sey yapmislar, bunun haberini yaparken bile kendimize cakiyoruz. Yazik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dispeç ~ 7 yıl önce
Evet gerek yoktu, çünkü bu şeylerin Avrupa'da sadece Türkiye'de olduğunu onlar zaten biliyor sen rahat ol. Zihniyeti eleştirmek yerine hala 'Kol kırılır yen içinde kalır' düşüncesindesin sanırım ancak unutmaki internet çağındayız. Bu arada 'Bakın onlarda da oluyor' diyerek kendini teselli edebilirsin kardeşim. Unutma ki kötüden emsal olmaz...
Yolcu ~ 7 yıl önce
Sayın dispatch, Sizi anlamaya çalişıyorum buna inanin ancak, Acaba İtalyan medyasi Atatürk Havalimanindaki saldiriyi servis edip yayinlarken 1985 ten beri Aeroporto di Roma Fiumicino daki kanli saldiridan sonraki gibi gibi başliklar atarak mi yayin yaptilar.. sizi düşünmeye çağiriyorum.
Trader Joe's ~ 7 yıl önce
Yasaklayan da Arap beyinli Etihadcilar.Avrupada boyle yasak olmaz ,yakinda kalkar :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Değil ~ 7 yıl önce
Italyan bürokrasisi ateş püskürüyor. tamamen italyan bir karar..
Alitalia ~ 7 yıl önce
Hmm Alitalia...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000