17 Ekim 2017, Salı 15:12:49

Alitalia için süre doldu!

İtalyan havayolu şirketi Alitalia için talep toplama süresi sona erdi. Borç batağında bulunan havayoluna kaç şirket talip oldu?
  • Evrupa baharuiii hah

Teklif süresi dün akşam sona eren şirketin satışı için 7 resmi başvuru kayıt altına alındı. İtalyan yetkililer gizlilik nedeniyle teklif veren şirketlerin isimlerini açıklamadı. Ancak daha önce Almanya’nın Lufthansa ve İngiltere’nin ekonomik havayolu şirketi easyjet’in İtalyan şirkete talip olduğu yolunda haberler yayınlanmıştı.

Grevler nedeniyle de zor günler yaşayan İtalyan şirket için Alman devi Lufthansa’nın teklifinin 500 milyon Euro olduğu öne sürüldü.

Euronews'te yer alan habere göre; Lufthansa’nın teklifle personel ve borçları dahil tüm haklarıyla Alitalia’nın devrini istediği belirtildi. Havacılık ve yer hizmetlerinin bölünmesini istemeyen Roma hükümetinin formüle sıcak baktığı biliniyor.

Alitalia’ya talip olan kurumların, tekliflerinde iyileştirme yapmak için 2018 nisan ayına dek ek süresi bulunuyor.

Şirketin toplam 12 bin çalışanının geleceği ise belirsizliğini koruyor. İtalyan basını, Lutfhansa’nın satın almayı gerçekleştirdiği takdirde 6 bin kişinin işine son vereceğini yazdı.

Türk Hava Yolları ise, daha önce Alitalia ile ilgilenen şirketler arasında olduğu yönündeki iddiaları reddetmişti.

Alitalia için süre doldu!

Yorumlar

x ~ 6 yıl önce
Evrupa baharuiii hah

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000