26 Eylül 2015, Cumartesi 16:34:38

Alev Avcıları Erzincan'da yetişiyor

Hava meydanlarında olası uçak yangınlarına müdahale edecek itfaiye ekipleri, Erzincan Havalimanı'nda 2013 yılında kurulan DHMİ Uçak Yangın Simülatörü Eğitim Tesisi'nde yetiştiriliyor.
  • Hortum cok bizde kiskandinsa sana da verelim bir hortum lazim.olan yere kullanirsin tahammulsuz zalim seni
  • tazminattaki adaletsisliklerden sonra ki hatasi simulatorun erzincan a yapilmasidir eyy birdalcilar
  • birdali koruma ve sevenler dernegi ( B S D ) uyeleri sayfaya hos geldiniz.iyiki varsiniz sizsiz olmuyor.gozlerimiz yollarda kalmisti
  • Ayt atc büyük ihtimal büyüğümsün ellerinden öperim çok dogru söylüyorsun. Keşke daha çok tesisler olsa daha çok kullanılabilse. Ateşi çakmak dışında görmeyenlerle tartışmaya bile girmemek lazım.
  • Sayın Kuleciler siz her seferinde doktor ile hemşirenin maaş farkını söylüyorsunuz. Maaş Bordrosunu elinize alın ve maaşınıza bakın. Siz maaş olarak diğer memurlarla aynı maaşı alıyorsunuz. Sadece Havacılık tazminatının adaletsiz dağıtımından kaynaklanan bir fark var. Bugün emekli olan Kuleci ile üniversite mezunu bir şoför aynı maaşı alıyor. Yani bu da şu demek oluyor. Siz üniversite mezunu bir Şoförle aynı maaşı alıyorsunuz. Devlet den daha fazlamı kafası çalışıyordu ki kule kökenli eski Genel Müdür Havacılık tazminatının dağıtımını yaparken taraflı dağıttı. Benim hakkımı kim yiyorsa boğazında kalsın. Eski Genel Müdürü de Allaha Havale Ediyorum.
  • Voleybol oynamayı nasıl ögretiyorlar?
  • Şu etfaiyeciler için bir de simülatör mü yapmışlar. Ne gerek vardı Can'ım, verin ellerine birer hortum, çimleri sulasınlar. :)
  • Arkadaslar simüratör bircok tv kanallarında haber olmustur.Kurumumuz ve arff için tanıtımı en güzel sekilde yapıldı.Yapılışında emeği gecen herkese ve en önemli görevi yürüten eğitmenler arkadaslarıma bir arff memuru olarak sönsuz teşekkür ederim
  • ARFF PERSONELİNİN NORMAL MEMUR VE ŞOFÖR DEN DAHA AZ HAVACILIK TAZMİNATI ALMASI NE KADAR MANTIKSIZ. SEN GİT ITFAIYECILIK VE SİVİL SAVUNMA YÜKSEK OKULU OKU SONRA DA LİSE MEZUNUNDAN DAHA AZ TAZMİNAT AL. İŞTE BİZ BUNA ORHAN BIRDAL ADALETİ DİYORUZ.
  • Ben arff deki arkadaşlarla hiç sorun yaşamadım. Tanıdığım kadarı ile hepsi kaliteli çok düzgün insanlar. Diğer birimler de aynı şekilde herkes kendi ekmeğinin peşinde. Helal bir şekilde geçimini sağlamaya çalışıyor. Birimleri birbiri ile kıyaslamak aptal işi bence. Herkes işini en iyi şekilde yapmaya çalışıyor ben şahidim. Özellikle Antalya Apron'da görevli arkadaşlar bir ekipte üç kişi ile koca meydana hizmet veriyor. Arff deseniz sekiz kişi ekipler. Kule yaklaşmada da sayı çok az. Üç beş kendini bilmezin yorumlarına kapılmamak lazım. Herkese hayırlı bayramlar.

 Erzincan Havalimanı'ndaki uçak yangını simülatörü, havaalanlarında olası uçak yangınlarına etkili şekilde müdahale edecek itfaiye personelinin yetiştirilmesinde önemli rol oynuyor.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından 2013 yılında kurulan DHMİ Uçak Yangın Simülatörü Eğitim Tesisi'ndeki faaliyetler, AA ekibince görüntülendi.

Tesiste bugüne kadar farklı havalimanlarında görev yapan bin 300 itfaiye personeline teorik ve uygulamalı eğitim verildi.

Uçak yangınlarına ilişkin ilk olarak teorik bilgilerle donatılan katılımcılar, daha sonra özel olarak tasarlanmış Boeing 737-800 tipindeki bilgisayar kontrollü simülasyon uçağının kullanıldığı eğitimlerde, bir uçakta çıkabilecek 19'u dış, 9'u da kabin içi olmak üzere 28 farklı tipteki yangına nasıl müdahale edileceğini uygulamalı olarak öğreniyor.

Uygulamalı eğitimde havalimanı itfaiye merkezinde hazır bekleyen katılımcılar, başarı için, verilen alarmla alandaki kaza bölgesine ulaşmak da dahil 3 dakika içinde yangının yüzde 90'ını kontrol altına almak zorunda.

Görevi başarıyla tamamladılar

AA ekibinin görüntülediği tatbikatta, alarmın ardından alana yönelen itfaiye ekipleri, uygun pozisyonda konuşlandıktan sonra verilen 3 dakikalık sürede alevleri kontrol altına aldı.

Ardından uçak içine müdahaleye geçen ekipler, sıkışan kapıyı da keserek açtıktan sonra yaralı yolcu tahliyesini başarıyla yaptı.
DHMİ Erzincan Havalimanı Uçak Yangın Eğitim Simülatör Şefi Muhsin Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, burada Türkiye 'deki tüm havalimanlarından gelen itfaiye ekiplerine taktiksel eğitimler verildiğini belirtti.

Eğitimlerde yangın tiplerine göre müdahalenin yanı sıra kurtarma operasyonunun da yer aldığını dile getiren Güler, şunları kaydetti:

"Eğitime gelen arkadaşlarımıza burada hem kurtarmayı hem söndürmeyi aynı anda öğretiyoruz. Uçaklara müdahalede, havalimanlarımızda en uzak bölgeye en fazla 2 dakikada giderek üçüncü dakikada içerisinde uçağın yangın bölgesinin yüzde 90'ını kontrol altına almış olmamız gerekiyor. Yangın bölgelerini kontrol altına aldıktan sonra bir kaçış koridoru oluşturup içeriye girerek, yolcuların sağlıklı bir şekilde tahliyesini sağlıyoruz."

Alev Avcıları Erzincan'da yetişiyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

ne similatoru diyen ~ 9 yıl önce
Hortum cok bizde kiskandinsa sana da verelim bir hortum lazim.olan yere kullanirsin tahammulsuz zalim seni

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zahid ~ 9 yıl önce
tazminattaki adaletsisliklerden sonra ki hatasi simulatorun erzincan a yapilmasidir eyy birdalcilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hur general ~ 9 yıl önce
birdali koruma ve sevenler dernegi ( B S D ) uyeleri sayfaya hos geldiniz.iyiki varsiniz sizsiz olmuyor.gozlerimiz yollarda kalmisti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arff ~ 9 yıl önce
Ayt atc büyük ihtimal büyüğümsün ellerinden öperim çok dogru söylüyorsun. Keşke daha çok tesisler olsa daha çok kullanılabilse. Ateşi çakmak dışında görmeyenlerle tartışmaya bile girmemek lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAYIN KULECİLER ~ 9 yıl önce
Sayın Kuleciler siz her seferinde doktor ile hemşirenin maaş farkını söylüyorsunuz. Maaş Bordrosunu elinize alın ve maaşınıza bakın. Siz maaş olarak diğer memurlarla aynı maaşı alıyorsunuz. Sadece Havacılık tazminatının adaletsiz dağıtımından kaynaklanan bir fark var. Bugün emekli olan Kuleci ile üniversite mezunu bir şoför aynı maaşı alıyor. Yani bu da şu demek oluyor. Siz üniversite mezunu bir Şoförle aynı maaşı alıyorsunuz. Devlet den daha fazlamı kafası çalışıyordu ki kule kökenli eski Genel Müdür Havacılık tazminatının dağıtımını yaparken taraflı dağıttı. Benim hakkımı kim yiyorsa boğazında kalsın. Eski Genel Müdürü de Allaha Havale Ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
arff ~ 9 yıl önce
Voleybol oynamayı nasıl ögretiyorlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne simülatörü ~ 9 yıl önce
Şu etfaiyeciler için bir de simülatör mü yapmışlar. Ne gerek vardı Can'ım, verin ellerine birer hortum, çimleri sulasınlar. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arff ~ 9 yıl önce
Arkadaslar simüratör bircok tv kanallarında haber olmustur.Kurumumuz ve arff için tanıtımı en güzel sekilde yapıldı.Yapılışında emeği gecen herkese ve en önemli görevi yürüten eğitmenler arkadaslarıma bir arff memuru olarak sönsuz teşekkür ederim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BİRDAL ADALETİ ~ 9 yıl önce
ARFF PERSONELİNİN NORMAL MEMUR VE ŞOFÖR DEN DAHA AZ HAVACILIK TAZMİNATI ALMASI NE KADAR MANTIKSIZ. SEN GİT ITFAIYECILIK VE SİVİL SAVUNMA YÜKSEK OKULU OKU SONRA DA LİSE MEZUNUNDAN DAHA AZ TAZMİNAT AL. İŞTE BİZ BUNA ORHAN BIRDAL ADALETİ DİYORUZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ayt atc ~ 9 yıl önce
Ben arff deki arkadaşlarla hiç sorun yaşamadım. Tanıdığım kadarı ile hepsi kaliteli çok düzgün insanlar. Diğer birimler de aynı şekilde herkes kendi ekmeğinin peşinde. Helal bir şekilde geçimini sağlamaya çalışıyor. Birimleri birbiri ile kıyaslamak aptal işi bence. Herkes işini en iyi şekilde yapmaya çalışıyor ben şahidim. Özellikle Antalya Apron'da görevli arkadaşlar bir ekipte üç kişi ile koca meydana hizmet veriyor. Arff deseniz sekiz kişi ekipler. Kule yaklaşmada da sayı çok az. Üç beş kendini bilmezin yorumlarına kapılmamak lazım. Herkese hayırlı bayramlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000