01 Eylül 2016, Perşembe 09:42:18

Alaçatı'ya havalimanı müjdesi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Başbakan Binali Yıldırım’ın 35 projesi arasında yer alan Alaçatı Butik Havaalanı’nın kamulaştırma ve tahsis çalışmalarının tamamlandığını müjdeledi.
  • Ben antalya!da yaşıyorum ve yılda bir kaç kez fırsat bulabilirsem çıralı'ya gidip kafadinlemeye çalışıyorum. Yetkili abilerime sesleniyorum Lütfen Çıralı'ya ( denize yakın ) bir HAVALİMANI istiyoruz. Bu seslenişimi dikkate alıp güzelim doğa harikası yerleri mahvedeceğinizden şüphem yok. Sağolun...
  • Evet aynı hizmeti 20 euroya alabilecekken 150 tl ye almak istiyorum o yüzden Alaçatı ya geleceğim. Hmm çok mantıklı.
  • hizmete devam teşekkürler akp , köylere bile havalimanı yapıyoruz Allah yolumuzu açık etsin.Bidahaki seçimlerde yüzde 70 e dayanırız.Ya Allah Bismillah ..
  • İzmir adnan menderes havalimanına zaten oldukça yakın ayrıca arasında otoban var ne gerekir
  • Alacati da cok ruzgar var ucaklar inip kalkamaz en pratik cozum tren yapmaktir.
  • Evet çok faydalı olacak. Millet 100 TL ye hamburger yemek için akın edecektir alaçatıya.
  • Çeşme, Türkiye'nin onuru muymuş? Oraya nerden geldik yahu?
  • Çeşme'de Turgut Özal'ın temelini attığı bir havalimanı alt yapısı zaten var. 2000 metre pist stablize edilmiş durumda ve inekler otluyor. Tabi bu alanın etrafına rüzgar pervaneleri koyulduğu için şimdi iniş kalkış biraz zor. Neredeyse 5-6 yıl önce bir kaç kaçığın (iyi anlamda) orayı işletmek için çaba gösterdiğini bile çoğu insan hatırlayacaktır.
  • Genel havaciligin gelismesi demek topyekun havaciligin gelismesi demektir. Bu tip meydanlar arttirilmali, kucuk ve ozel ucaklarin ucuslarina agirlik ve destek verilmeli. Ancak ve ancak bu tip kucuk ucaklarin sayisi ve ucus frekansı arttıkca havacilik gelisecektir. Sadece havayollarının gelismesi hic bir sey ifade etmez. Alacati konusundaki bu muthis gelismeden oturu HUKUMETIMIZE TESEKKUR EDERIM...Ancak insallah sacma sapan devasa bir fiyatlandirma tarifesi olmaz da, Tum dunya'da uygulanan uygun rakamlarda tahs,ilat yaparlar. DHMI nin uzerine gitmesi gereken en onemli diger konuda YER HIZMETLERI FIRMALARININ GENEL HAVACILIK UCAKLARINDAN ALDIGI SACMA SAPAN ASTRONOMIK BEDELLERDIR.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Başbakan Binali Yıldırım’ın 35 projesi arasında yer alan Alaçatı Butik Havaalanı’nın kamulaştırma ve tahsis çalışmalarının tamamlandığını müjdeledi. Kararla birlikte turizmciler, havaalanının tamamlanmasıyla Çeşme’nin Güney İspanya ve Güney İtalya gibi ülkelerle rekabet edeceğini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir için açıkladığı 35 proje içerisinde yer alan Alaçatı Butik Havaalanı Projesi'nde turizmcileri sevindiren haber geldi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan projenin kamulaştırma ve tahsis çalışmalarının sona erdiğini, fizibilite ve ÇED çalışmalarının beklendiğini söyledi.

“Ucuz pazarlanabilir ülke olmadığımızın ispatı”

Havaalanının sadece Çeşme için değil Türkiye için büyük bir kazanç olacağını belirten Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, “Çeşme Türkiye’nin özel bir üründür. Çeşme yüksek gelir düzeyine hitap etmesiyle Türkiye’nin turizm çeşitliliği açısından büyük bir avantajıdır. Bugün İtalya Sardunya Adası’nda nasıl bir turizm ürünü ortaya konulduysa bizim de ‘her şey dahil’ yöntemlerle ucuz pazarlanabilir bir ülke olmadığımızın ispatı da Çeşme gibi üst gelire hitap edecek ürünlerin çoğaltılmasıdır. Çeşme’ye hitap etmek için de burada yaşayan kesimin yaşam tarzına uygun yatırımlar yapmalısınız. Çünkü üst gelir seviyesinde olan insanlar; iyi yerlerde konaklayabileceği, kaliteli restoranlarda yemek yiyebileceği, iyi marinalara ve iyi ulaşım şartlarının olduğu yerleri tercih ediyorlar. Bunların başında havayolu geliyor. Çeşme gibi butik bir turizmin olduğu yerde bu tip müşteri kitlesini çekebilmek için bu havaalanı geç bile kalmıştır” dedi.

“Güney İspanya ve Güney İtalya ile rekabet şansı olacak”

Havaalanının Türkiye’nin turizm çeşitliliğini zenginleştirmesinde önemli bir adım olacağını dile getiren İşler, “Çeşme’ye özel konsept olmasında, Türkiye turizm çeşitliğini zenginleştirmesinde önemli bir rol oynayacaktır. Çeşme Ege’nin incisi, Türkiyenin onurudur. Bu anlamda muhakkak bu havaalanın yapılması sadece Çeşme ve Ege’nin değil Türkiye’nin kazancına olacaktır. Havaalanı ile birlikte Çeşme’ye gelen özellikle Nish dediğimiz grupların yani yüksek gelir seviyesine sahip, ekonomik durumu iyi olan müşteri sayısı artacaktır. Bu da Güney İspanya, Güney İtalya gibi ülkeleri tercih eden müşteri portfoyü ile rekabet imkanı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

“Çeşme turizmi için önemli bir karardır”

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel de bu tür hava yatırımları sonuna kadar desteklediklerini belirterek, şunları söyledi:

“Özellikle küçük uçaklar ve özel uçaklar için gerekli olan bir konuydu. Bir turizm beldesinin dünyada markalaşabilmesi için havaalanına, ulaşım ağına çok ihtiyacı vardır. Olmazsa olmazdır. Yıllardan beri sürüncemede olan ‘yapıldı yapılacak’ tartışmalarına son verecek bu yatırımı destekliyoruz. Karşı adamızda yatak sayısı bizden daha az, küçük bir destinasyon olan Sakız ve Kos Adası’nda bile havalimanı varken Çeşme’de olmaması bizleri üzmekteydi. Çeşme'nin turizmi için önemli bir karardır.”

Alaçatı'ya havalimanı müjdesi

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Şaka gibi ~ 8 yıl önce
Ben antalya!da yaşıyorum ve yılda bir kaç kez fırsat bulabilirsem çıralı'ya gidip kafadinlemeye çalışıyorum. Yetkili abilerime sesleniyorum Lütfen Çıralı'ya ( denize yakın ) bir HAVALİMANI istiyoruz. Bu seslenişimi dikkate alıp güzelim doğa harikası yerleri mahvedeceğinizden şüphem yok. Sağolun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 8 yıl önce
Evet aynı hizmeti 20 euroya alabilecekken 150 tl ye almak istiyorum o yüzden Alaçatı ya geleceğim. Hmm çok mantıklı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
köylere havalimanı ~ 8 yıl önce
hizmete devam teşekkürler akp , köylere bile havalimanı yapıyoruz Allah yolumuzu açık etsin.Bidahaki seçimlerde yüzde 70 e dayanırız.Ya Allah Bismillah ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorum ~ 8 yıl önce
İzmir adnan menderes havalimanına zaten oldukça yakın ayrıca arasında otoban var ne gerekir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lort mat ~ 8 yıl önce
Alacati da cok ruzgar var ucaklar inip kalkamaz en pratik cozum tren yapmaktir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Faydalı ~ 8 yıl önce
Evet çok faydalı olacak. Millet 100 TL ye hamburger yemek için akın edecektir alaçatıya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Onur ~ 8 yıl önce
Çeşme, Türkiye'nin onuru muymuş? Oraya nerden geldik yahu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cesna ~ 8 yıl önce
Çeşme'de Turgut Özal'ın temelini attığı bir havalimanı alt yapısı zaten var. 2000 metre pist stablize edilmiş durumda ve inekler otluyor. Tabi bu alanın etrafına rüzgar pervaneleri koyulduğu için şimdi iniş kalkış biraz zor. Neredeyse 5-6 yıl önce bir kaç kaçığın (iyi anlamda) orayı işletmek için çaba gösterdiğini bile çoğu insan hatırlayacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacilik ~ 8 yıl önce
Genel havaciligin gelismesi demek topyekun havaciligin gelismesi demektir. Bu tip meydanlar arttirilmali, kucuk ve ozel ucaklarin ucuslarina agirlik ve destek verilmeli. Ancak ve ancak bu tip kucuk ucaklarin sayisi ve ucus frekansı arttıkca havacilik gelisecektir. Sadece havayollarının gelismesi hic bir sey ifade etmez. Alacati konusundaki bu muthis gelismeden oturu HUKUMETIMIZE TESEKKUR EDERIM...Ancak insallah sacma sapan devasa bir fiyatlandirma tarifesi olmaz da, Tum dunya'da uygulanan uygun rakamlarda tahs,ilat yaparlar. DHMI nin uzerine gitmesi gereken en onemli diger konuda YER HIZMETLERI FIRMALARININ GENEL HAVACILIK UCAKLARINDAN ALDIGI SACMA SAPAN ASTRONOMIK BEDELLERDIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacılık ~ 8 yıl önce
Evet haklısınız. Alaçatı gelişmemize büyük fayda sağlayacak. Hatta alaçatı sayesinde çağ atlayacağız. Teşekkür ettiğin kişiler tarifeyide yapıyor. Ne ikilemli bir yazı olmuş. Kendi içinde çelişiyor

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000