14 Eylül 2016, Çarşamba 13:22:28

Alaçatı'da havalimanı heyecanı

EGELİ turizmciler Alaçatı'ya havaalanı yapılacağı yolundaki açıklamaları memnuniyetle karşıladı.
  • alaçatı yetmez .dalyan,çeşmealtı ve çiftlikköye de birer tane açılsın. hatta ayyorgi koyuna da bi tane yapsalar süper olur her akşam gelir mehtaba karşı içkimi içer dönerim istanbula
  • araştırmayan - bilmeyen arkadaşlar; alaçatı'da 30 yıldır havalimanı zaten var. map den bakın göreceksiniz.
  • Yapsınlar zaten yarım ada kadar pist olur yeşil veya sessiz sakin bi yeri kalmaz. Ayarımız yok mu ne . Bişey de kalsın ya valla
  • Bu ETIK baskaninin soyledikleri HIC ETIK degil, Adb zaten oldukca trafigi rahat bir meydan, ac babam ac , Ne kadar plansiz ongorusuz bir dusunce , Adb cesme arasi zaten 45 dk , ne kacirdin simdiye kadar efendi, sen dusunuyormusun Adb trafigi ve askeri trafikleri,
  • Bence sizlere turist sayısı devlet tarafından garanti olarak verilsin. Alaçatı'ya gelmeyen bizler de vergilerimizle size destek olalım.
  • Bu fikri İtalyanlara, Yunanlara da iletelim.
  • Evet millete 50 liraya çay içirmek baya ETİK tabi şimdi de havalimanı lazım daha fazla insanı kazıklayabilmek için. Ya fazla hayal kuruyorlar ya da o saydıkları Güney İspanya ve Güney İtalya yı filan hiç görmemişler. Hatta bence hedef yükseltip Provence gibi filan olacağız desinler. Nasıl olsa atıp tutmak kolay.
  • Yaaa ADB den buralara hizli tren hatti yapsaniz , hem yari fiyatina gelir hem buralarda yasam 12 aya cikar. Ne havalimani duskun milletiz.
  • Basimiza ne geldiyse "butik" konseptinden gelmedi mi? Bu kavramin ne oldugunu anlamadan, abaniyoruz allah abaniyoruz.
  • Bölgede yoğun askeri uçuşlar mevcut. Ayrıca yoğun rüzgar ve manialar düşünülürse iyi bir fizibilite yapmadan karar alınması hata olabilir.

EGELİ turizmciler Alaçatı'ya havaalanı yapılacağı yolundaki açıklamaları memnuniyetle karşıladı. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, “Böyle bir proje sadece Çeşme'yi, Alaçatı'yi değil, Urla'dan Seferihisar'a, Karaburun'dan Mordoğan'a kadar tüm Yarımada'yı hareketlendirir, atağa kaldırır" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın seçim döneminde üzerinde çalışıldığını duyurduğu Alaçatı Havaalanı'nın kamulaştırma ve tahsis çalışmalarının tamamlandığı açıklandı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Alaçatı'ya yapılacak havaalanına ilişkin fizibilite ve çevresel etki değerlendirmesi çalışmalarının beklendiğini açıkladı. Bakan Arslan'ın bayram öncesi yaptığı açıklamayı değerlendiren ETİK Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, “Bakan'ın açıklamasını memnuniyetle karşıladık. Alaçatı ve Çeşme bunu çoktan hak ediyordu" dedi. Alaçatı'ya yapılacak havaalanının bölge turizminin gelişmesinde lokomotif görevi göreceğini söyleyen İşler, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Böyle bir proje sadece Çeşme'ye, Alaçatı'ya değil, Urla'dan Seferihisar'a, Karaburun'dan Mordoğan'a kadar tüm Yarımada'yı hareketlendirir, atağa kaldırır. Yüksek gelir grubuna hitap eden ve turizm çeşitliliği açısından özel bir konuma sahip bölgede sunulacak hizmet ve ürünlerin çoğalması, yöreyi Güney İspanya ve Güney İtalya'daki tatil beldeleriyle rekabet eder duruma getirebilir. Butik havalanı yapılmasıyla gelişecek bölge turizminin yaratacağı katma değer ülke, bölge ve kent ekonomisine yansıyacaktır."

İZMİR'E DİREKT UÇUŞLARIN ARTTIRILMASI GEREKİR

ETİK Başkanı Mehmet İşler, Çeşme ve Alaçatı'yı içine alan yarımadanın turizm çeşitliliği açısından zenginliğine dikkat çekti. Yarımadada yat, marina olanakları, deniz, kum, güneş turizmi yanında, sağlık ve spor turizmi, agro-turizm, eko-turizm ve gastronomi turizmi gibi ürün çeşitliliği olduğunu vurgulayan İşler, şu görüşleri dile getirdi:

“Türk Hava Yolları ile Lufthansa'nın iştiraki olan SunExpress'in aktarma merkezi haline getireceği Adnan Menderes Havalimanı İzmir'i tüm dünyaya bağlarken, Alaçatı'ya yapılacak, küçük jetlerin inip kalktığı butik nitelikte havaalanı Çeşme'yi ve Yarımada'nın tamamını besleyen bir bağlantı noktası olur. Havaalanı sadece Çeşme için değil, tüm Türkiye için, Türk turizmi için büyük kazanç olacaktır. Egeli turizmciler olarak İzmir'e direkt uçuşların arttırılması gerekir. Destek paketleri ve eylem planları bir kez daha gözden geçirilmeli, tarifeli seferlerden İzmir de destek almalı. A sınıfı acentelere verilen 6 bin dolarlık uçak desteğinden İzmir de tüm seferlerde yararlandırılmalı." (Hürriyet)

Alaçatı'da havalimanı heyecanı

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

uç türkiyem uç ~ 8 yıl önce
alaçatı yetmez .dalyan,çeşmealtı ve çiftlikköye de birer tane açılsın. hatta ayyorgi koyuna da bi tane yapsalar süper olur her akşam gelir mehtaba karşı içkimi içer dönerim istanbula

Yanıtla

Kalan karakter 1000
varzaten ~ 8 yıl önce
araştırmayan - bilmeyen arkadaşlar; alaçatı'da 30 yıldır havalimanı zaten var. map den bakın göreceksiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kanatlar ~ 8 yıl önce
Alaçatıda havaalanı yok,ama geçmişte başlanmış ama bırakılmış ,şimdi olursa bölge için çok iyi olur kanısındayım.Hayırlı olsun.
Bumbum ~ 8 yıl önce
Yapsınlar zaten yarım ada kadar pist olur yeşil veya sessiz sakin bi yeri kalmaz. Ayarımız yok mu ne . Bişey de kalsın ya valla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Here amca ~ 8 yıl önce
Bu ETIK baskaninin soyledikleri HIC ETIK degil, Adb zaten oldukca trafigi rahat bir meydan, ac babam ac , Ne kadar plansiz ongorusuz bir dusunce , Adb cesme arasi zaten 45 dk , ne kacirdin simdiye kadar efendi, sen dusunuyormusun Adb trafigi ve askeri trafikleri,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YUH ~ 8 yıl önce
Yoruma bak. Kesin işten, trafikten kaçan DHMI personeli.... Bak efendi sen bir LONDRA trafigine bak... 5 tane uluslararası meydan yanında 55 (TAM ELLIBES TANE) de kucuk meydan kucuk jetler, genel havacilik ucaklari insin kalksin diye.... haa ADB nin trafigi Londra metropolitan'dan daha kalabalik ? DUNYANIN HER YERINDE MEYDANLAR VIZIR VIZIR İÇ İÇE HABERİN VAR MI SENİN ? Ama o trafigi yonetenler gercek ATCO kardesim.... gidin biraz ders alın yada bosaltin o koltukları bir kac tane Ingiliz ya da Alman ya da ABD li gelsin... YADA ISINIZI ARTIK HAKKI ILE YAPIP AGLAMAYI KESIN.
Garanti ~ 8 yıl önce
Bence sizlere turist sayısı devlet tarafından garanti olarak verilsin. Alaçatı'ya gelmeyen bizler de vergilerimizle size destek olalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eksik ~ 8 yıl önce
Bu fikri İtalyanlara, Yunanlara da iletelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 8 yıl önce
Evet millete 50 liraya çay içirmek baya ETİK tabi şimdi de havalimanı lazım daha fazla insanı kazıklayabilmek için. Ya fazla hayal kuruyorlar ya da o saydıkları Güney İspanya ve Güney İtalya yı filan hiç görmemişler. Hatta bence hedef yükseltip Provence gibi filan olacağız desinler. Nasıl olsa atıp tutmak kolay.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kkk ~ 8 yıl önce
Yaaa ADB den buralara hizli tren hatti yapsaniz , hem yari fiyatina gelir hem buralarda yasam 12 aya cikar. Ne havalimani duskun milletiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
M. ~ 8 yıl önce
Basimiza ne geldiyse "butik" konseptinden gelmedi mi? Bu kavramin ne oldugunu anlamadan, abaniyoruz allah abaniyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 8 yıl önce
Bölgede yoğun askeri uçuşlar mevcut. Ayrıca yoğun rüzgar ve manialar düşünülürse iyi bir fizibilite yapmadan karar alınması hata olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000