03 Nisan 2013, Çarşamba 08:14:42

AKSİYON FİLMLERİNİ ARATMADI

Emniyet Genel Müdürlüğünün en gözde ekiplerinden özel harekat polisine yönelik eğitimler, aksiyon filmlerini aratmıyor...
  • Eğitim görenlere kolay gelsin ellerine kollarına sağlık ama Allah ihtiyaç göstermesin.

Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi Başkanlığında yıl boyu sürdürülen kurslar, oldukça profesyonel anlara sahne oldu.

Riskli operasyonlarda öne çıkan, fiziki güç ve teknik kapasiteleriyle önemli başarılar elde eden özel harekat polisi, Türk Polis Teşkilatı'nda gönüllü olan ve belli fiziki standartları karşılayan personel arasından seçiliyor.

Özel Harekat Dairesi Başkanlığı tarafından her yıl düzenlenen temel özel harekat kurslarına katılan polisler, kursu başarıyla tamamladıktan sonra özel harekat birimlerinde aktif olarak göreve başlıyor.

Yurt genelinde 57 il ve merkez teşkilatta toplam sayısı 7 bin 800'e ulaşan özel harekat polisinin, göreve başladıktan sonra da eğitimleri sürüyor.

Özel Harekat Dairesi Başkanlığı tarafından hizmet içi eğitim kapsamında düzenlenen ''uçak kurtarma'', ''rehine müzakere'', ''ileri atış teknikleri'' ve '' dağcılık'' gibi birçok alanda kurs veriliyor.

Operasyon için gerçek uçak kullanılıyor

Kurslar için yerleşkede yolcu uçağı, sığınaklar, özel binalar da bulunuyor. Eğitimler kapsamında daha önce Türkiye ve dünyada yaşanan olaylardan yola çıkılarak hazırlanan senaryolar işleniyor. Senaryo gereği ''silahlı kötü adam'' rolünü oynayan kişiler de yine özel harekat polisi arasından seçilirken, bu kişilerin de rolünü daha iyi oynayabilmesi için tiyatro eğitimi aldıkları belirtiliyor.

Özellikle uçak kaçıran veya rehine alan kişiyi canlandıran özel harekat polisinin rolünü daha iyi canlandırması, kursların daha etkili olmasını sağlıyor.

Uçak kaçırma operasyonu

Özel Harekat Dairesi Başkanlığının düzenlediği uçak operasyonu kursunda da silahlı kişilerce kaçırılan bir yolcu uçağına nasıl müdahale edileceği uygulamalı olarak gösterildi.

Siirt Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli 31 polis için düzenlenen tatbikatta, senaryo gereği teröristlerin kaçırdığı uçağa 26 kişilik özel harekat ekibi tarafından yapılan müdahale canlandırıldı.

Tatbikatta uçağın arka taraftan görünmeden yaklaşan özel harekat polislerinin merdivenle ulaştığı kapıları açması, yolcuları tahliyeleri ve hava korsanının etkisiz hale getirildiği operasyon başarılı şekilde canlandırdı.

Özel harekatçılara meslek yaşamı boyu eğitim

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi Başkan Yardımcısı Engin Yılmaz, yaptığı açıklamada, birim olarak özel beceri ve teknik donanım isteyen riskli operasyonları yapmakla görevli olduklarına dikkati çekerek, bu nedenle özel harekat polislerinin de özel bir eğitimden geçtiğini vurguladı.

Başkanlık bünyesinde 33 ayrı kurs düzenlediklerini belirten Yılmaz, Siirt Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekibi için düzenlenen uçak operasyonu kursunun devam ettiğini kaydetti.

Yılmaz, özel harekat polisinin görev harici durumlarda, hizmet içi kurslara katıldığına işaret ederek, ''Kurslarımız haftalık, aylık olmak üzere çeşitli eğitim faaliyetlerimiz yapılmaktadır. Bu faaliyetler sonunda özel harekat polisi testlerden geçmektedir. Bu kurslar, polislerin melekelerini kaybetmemesi için düzenleniyor'' diye konuştu.

Genç, eğitimlerde kullanılan testler sonucunda yaş ilerlemesine bağlı olarak performansı düşenlerin de yine Özel Harekat Dairesi Başkanlığında tecrübelerini aktarmaları için genç özel harekatçılara yönelik düzenlenen kurslarda eğitmen olarak görevlendirildiğini anlattı.


 

AKSİYON FİLMLERİNİ ARATMADI

Yorumlar

ihtiyaç .. ~ 11 yıl önce
Eğitim görenlere kolay gelsin ellerine kollarına sağlık ama Allah ihtiyaç göstermesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000