19 Haziran 2015, Cuma 07:51:55

Akrobasi uçuşunda nefes kesen anlar

İngiliz akrobasi pilotları Paul Bonhomme ve Steve Jones, 300 kilometre hızla 7,6 metre yüksekliğindeki bir hangarın içinden yan yana geçerek çılgınca bir deneyimi başarıyla gerçekleştirdi.
  • Meşhur olmak için yazmış arkadaş onlar air race in en meşhurları ya zaten :) arkadaşlar atmayın işkembenizden boşver hangarı yerin 2 metre üstünden 300 km hızla gidebilecek sağında solunda da kıpırdayacak yer olmayacak kişiler zaten inanılmaz derecede cesur ve başarılıdır. Simülatörle falan karıştırmayın böyle uçuşları...
  • Emin ol jetlede yaparlar aslan... Bizimkiler de yapar ama devletin milletin parasini riske atmazlar... Red bull a gonder bizden en iyi 10 pilotunu bak neler yapiolar.... Yada uludag gazoz reklama harcadigi parayi bu islere harcasin bak nasil efsane oluyoruz gazoz olmuyoruz..... En iyi 10 dan 6 tisi da sivil olur ha yalnis anlasilmasin....))))
  • Super arkadaşım, bunu jetle yapsınlar da görelim. Klavye başından üfürme bilip bilmeden.
  • Gereksiz işler, gereksiz riskler. Meşhur olmak için yapıyorlar
  • sinirler çok sağlam olmalı
  • yanlış anlaşılmasın ama hani bazı yazılarda diyor ya. Türk yıldızları nefesleri kesti diye. Nefes burada kesilir bence düz uçuş yada 360 derece dönüş normal bir şey değilmi ? tabiki bizim için hepsi zor yapanları kesinlikle eleştirmiyorum vede saygı duyuyorum.
  • cok iyi

İngiliz akrobasi pilotları Paul Bonhomme ve Steve Jones, 300 kilometre hızla 7,6 metre yüksekliğindeki bir hangarın içinden yan yana geçerek çılgınca bir deneyimi başarıyla gerçekleştirdi.

17 yıldır birlikte uçan İngiliz pilotlar, akrobatik gösteri sırasında yerden yalnızca 1 metre yüksekliğe kadar alçaldıktan sonra 7,6 metre yüksekliği bulunan bir hangarın içinden yaklaşık 300 kilometre hızla yan yana geçerek uçuşlarına devam etti. Bu nefes kesen gösteriyle bir ilke imza atan pilotların, hangara doğru heyecanlı alçalmaları sırasında kendilerinden emin duruşları ve uçuşu başarılı bir şekilde tamamlamaları kameralar tarafından an be an kaydedildi.

Ağustos ayında gerçekleştirilecek Redbull Hava Yarışları’nın İngiltere durağında yarışacak pilot Bonhomme, hangarın içinden yapılan ilk uçuşun ardından şöyle konuştu: “Eğer hatalı bir şey yapsaydık binaya çarpardık. Uçuşu başarılı bir şekilde sonlandırmak ve Steve’nin hala yaşıyor olduğunu görmek inanılmaz rahatlatıcı bir histi. Hangarın içinden geçerek uçmak da biraz tuhaf ama oldukça keyifliydi.”

Bonhomme’un uçuş arkadaşı Steve Jones ise hangarın içine doğru uçtuğu anlarda hissettikleriyle ilgili olarak, “Hangara girmeye yaklaşık 200 metre kalmış, başka seçeneğiniz yok, binayla aynı eksende olduğunuzu kontrol edip yolunuza devam etmeniz gerek ve bu his başka hiçbir şeyle karşılaştırılamaz” ifadelerini kullandı.

7,5 metre kanat açıklığına sahip olan gösteri uçaklarının hangarın içinden geçerken hangarın yan kısımlarına 10’ar metre mesafede uçtukları bildirildi.








 

Akrobasi uçuşunda nefes kesen anlar

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Meşhur olmak için yazmış arkadaş onlar air race in en meşhurları ya zaten :) arkadaşlar atmayın işkembenizden boşver hangarı yerin 2 metre üstünden 300 km hızla gidebilecek sağında solunda da kıpırdayacak yer olmayacak kişiler zaten inanılmaz derecede cesur ve başarılıdır. Simülatörle falan karıştırmayın böyle uçuşları...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
JET ~ 9 yıl önce
Emin ol jetlede yaparlar aslan... Bizimkiler de yapar ama devletin milletin parasini riske atmazlar... Red bull a gonder bizden en iyi 10 pilotunu bak neler yapiolar.... Yada uludag gazoz reklama harcadigi parayi bu islere harcasin bak nasil efsane oluyoruz gazoz olmuyoruz..... En iyi 10 dan 6 tisi da sivil olur ha yalnis anlasilmasin....))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Super arkadaşım, bunu jetle yapsınlar da görelim. Klavye başından üfürme bilip bilmeden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adam Uygulaması ~ 9 yıl önce
Oradan jet geçse o hangar orada kalmaz. Hele ki bir Phantom.
Gereksiz ~ 9 yıl önce
Gereksiz işler, gereksiz riskler. Meşhur olmak için yapıyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gereksiz ? ~ 9 yıl önce
dostum aynı gereksizlik F1 yarışlarında vb gibi yerlerde de var. amaç para kazanmak olunca herkes masada kazanamıyor maalesef.
speedbrake ~ 9 yıl önce
sinirler çok sağlam olmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
super. ~ 9 yıl önce
yanlış anlaşılmasın ama hani bazı yazılarda diyor ya. Türk yıldızları nefesleri kesti diye. Nefes burada kesilir bence düz uçuş yada 360 derece dönüş normal bir şey değilmi ? tabiki bizim için hepsi zor yapanları kesinlikle eleştirmiyorum vede saygı duyuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
helal olsun ~ 9 yıl önce
cok iyi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000