06 Eylül 2016, Salı 10:00:37

Akıncı Üssü'nün adı değişti

15 Temmuz darbe girişiminin ana üssü olan Ankara’da Kazan İlçesi sınırlarındaki 'Akıncı' 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’nın adı, Hava Kuvvetleri tarafından değiştirildi.
  • sanki askeri us canlanmis,darbe yapmis.. sekilci sark yaklasimi..
  • Hani park oluyordu,Falan filan öyle sallamakla olmuyor.Üssün ismi MÜRTED manası şuymuş,buymuş falan hiçbir kıymeti harbiyesi yok .Bakalım bademler 15 yılın hesabını nasıl verecekler siz onu düşünün.!.....
  • IŞİD cilerin kafa kesmek için bahane olarak en çok kullandığı terim.
  • yazık üssün ne suçu var ismin ne suçu var yönetimini değiştirin olsun bitsin böyle tesisler kolay kurulmuyor..
  • eeee isim değişince ne oluyor
  • Talihsiz bir isim seçimi. Erhaç, mürted derken oldu olacak bir sonraki üs ismini de hristos yapın, bu ne ya???
  • O zaman Merzifondaki Akinci F16 filonun ismi de degissin. Merzifonda 2 F16 filosu var Tunç ve Akincilar.
  • Hayırlısı olsun yeni pilotlerın gözlerine bakıyorumda nerde 1960 ların pilotlarındaki dürüstlük vatanseverlik sadece pilotlarda değilsanatçılarda askerlerde polislerde bu ülkeyi resmen sattınız beyler kiminiz fetöye kiminiz abd ye kiminiz özelleştirme adı altında paragözlere askeriyeyi polisi devleti sattınız şimdi mehemtçik polis debelensin dursun yazıktır bu millete bu eziyet
  • 33 Milyar dolar para harcandığı söylenen üssü kapatmak yerine, statüsünün ve adının değişmesi doğru karar olmuş.
  • Sorunun kaynağı bulunmuş, bundan sonra mutlu, bahtiyar insanlar olarak 'ileri' demokrasi ile yönetilen ülkemizde huzur içinde yaşayabiliriz.

15 Temmuz darbe girişiminin ana üssü olan Ankara’da Kazan İlçesi sınırlarındaki 'Akıncı' 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’nın adı, Hava Kuvvetleri tarafından değiştirildi. Üs, 'meydan komutanlığı' seviyesine düşürülürken Akıncı adının yerini 1995’e kadar kullanılan 'Mürted' aldı.

OHAL kararları çerçevesinde Akıncı Hava Üssü’nde bulunan üç F-16 filosu kapatıldı. Akıncı’daki 141, 142 ve 143’üncü filolara ait 60’a yakın F-16, Konya, Merzifon (pisti tamirde olduğu için filolar Erzurum’da) ve Eskişehir’e gönderildi. Normalde tugay seviyesinde olan ve komutanı tuğgeneral olan üs, uçaklarının dağıtılmasının ardından hava meydan komutanlığı statüsüne indirildi.

Hava Kuvvetleri’nin organizasyon yapısına göre hava meydan komutanları albay rütbesinde. Hava meydan komutanlıklarında filo bulunmuyor. Sadece intikal edildiğinde diğer filolar tarafından kullanılıyor.

ESKİ ADINA DÖNDÜ

Akıncı Hava Üssü, 1960’da hizmete girmişti. Başkentin savunması amacıyla üs Ankara’nın batısındaki Mürted Ovası’na inşa edilmişti. Bölge adını, 1402’de Osmanlı ile Timur’un ordusu arasındaki Ankara Savaşı’ndan almıştı. Savaş sırasında Osmanlı ordusunda yer alan Kara Tatarlar ve bazı Anadolu beyleri ihanet ederek Timur tarafına geçmişti. Bu savaşta Osmanlı ordusu yenilmiş ve padişah Yıldırım Beyazıd esir düşmüştü.

Savaş sonrasında bölge İslam’da dininden ayrılan, dini reddeden anlamında ‘Mürted’ olarak anılmaya başlanmıştı. Mürted ismi, 1995’te Akıncı olarak değiştirildi.

TÜRK HAVACILIK SANAYİNİN MERKEZİ

Üssün sınırlarında Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TAI) tesisleri bulunuyor. Akıncı’nın hava meydanı statüsüne çevrilmesiyle birlikte üssün aynı zamanda havacılık teknoloji merkezi olarak da geliştirilmesi, bir test merkezi haline gelmesi de planlanıyor. Halen TAI’nın tasarladığı Hürkuş, T-129 ATAK helikopteri ve ANKA İnsansız Hava Araçları’nın testleri burada gerçekleştiriliyor.

Bölgede kurulacak havacılık organize sanayi ile burada imal edilecek parçaların Mürted üzerinden taşınması hedefleniyor. (Hürriyet)

Akıncı Üssü'nün adı değişti

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

ztk ~ 8 yıl önce
sanki askeri us canlanmis,darbe yapmis.. sekilci sark yaklasimi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
M:K ~ 8 yıl önce
Hani park oluyordu,Falan filan öyle sallamakla olmuyor.Üssün ismi MÜRTED manası şuymuş,buymuş falan hiçbir kıymeti harbiyesi yok .Bakalım bademler 15 yılın hesabını nasıl verecekler siz onu düşünün.!.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asd ~ 8 yıl önce
IŞİD cilerin kafa kesmek için bahane olarak en çok kullandığı terim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cayman ~ 8 yıl önce
yazık üssün ne suçu var ismin ne suçu var yönetimini değiştirin olsun bitsin böyle tesisler kolay kurulmuyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
peh ~ 8 yıl önce
eeee isim değişince ne oluyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rezalet ~ 8 yıl önce
Talihsiz bir isim seçimi. Erhaç, mürted derken oldu olacak bir sonraki üs ismini de hristos yapın, bu ne ya???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boeing 727 ~ 8 yıl önce
O zaman Merzifondaki Akinci F16 filonun ismi de degissin. Merzifonda 2 F16 filosu var Tunç ve Akincilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
serdarokthy ~ 8 yıl önce
Hayırlısı olsun yeni pilotlerın gözlerine bakıyorumda nerde 1960 ların pilotlarındaki dürüstlük vatanseverlik sadece pilotlarda değilsanatçılarda askerlerde polislerde bu ülkeyi resmen sattınız beyler kiminiz fetöye kiminiz abd ye kiminiz özelleştirme adı altında paragözlere askeriyeyi polisi devleti sattınız şimdi mehemtçik polis debelensin dursun yazıktır bu millete bu eziyet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Serdar Ok ~ 8 yıl önce
Serdar Hocam cok konusma git thy ye paranı al uç senin ne oldugunuda biliyo herkes
Murat Demir ~ 8 yıl önce
33 Milyar dolar para harcandığı söylenen üssü kapatmak yerine, statüsünün ve adının değişmesi doğru karar olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sorun. ~ 8 yıl önce
Sorunun kaynağı bulunmuş, bundan sonra mutlu, bahtiyar insanlar olarak 'ileri' demokrasi ile yönetilen ülkemizde huzur içinde yaşayabiliriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000