29 Temmuz 2009, Çarşamba 07:38:22

Akdeniz'de yamaç paraşütü keyfi bir başka olur...

Kaş'ta yaklaşık on yıldır iki işletmenin verdiği hizmetle yapılan yamaç paraşütü, alternatif turizm ve sportif heyecan arayanların ilgi odağı haline geldi.

Kaş'ın 650 metre yüksekliğindeki Kırdavlı Tepesi'nden atlayışlarla yapılan yamaç paraşütü, ancak usta paraşütçülerin verdiği eğitimin ardından yapılabiliyor.

Usta paraşütçülerle birlikte uçuş denemeleri yapan tatilciler, yeterli olduklarına karar verilmesi halinde atlayışı gerçekleştiriyor.

Akdeniz'in müthiş manzarası eşliğinde yapılan yamaç paraşütüne yerli ve yabancı turistlerin ilgisi giderek artarken, yılda 1800-2 bin kişinin yamaç paraşütü uçuşu yaptığı kaydedildi. Her uçuş için 90-100 euro arası ücret ödeyen paraşütçülerin sayısının gelecek yıllarda artması bekleniyor.

Usta uçuş pilotu Hüseyin Venske, Kaş'ın uçuş için harika bir yer olduğunu belirterek, ''Kaş'a herkesi uçmak için bekliyoruz'' dedi.

İlk kez yamaç paraşütü yapan Sibel Küçükinsel de ''Yamaç paraşütü hayatımda yaptığım en güzel şeydi. Herkese tavsiye ederim'' diye konuştu.

Kaş'ta tatil yapan İngiliz Sebastian Winkler ise uçuşunun çok güzel geçtiğini belirterek, ''Aşağıdaki manzarayı anlatmak için sözcükler yetmez. Yine geleceğim'' dedi.

(Habertürk)

Akdeniz'de yamaç paraşütü keyfi bir başka olur...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000