13 Aralık 2015, Pazar 10:27:48

Akçayoğlu: "İniş kalkışlar denize doğru olacak"

İstanbul'da yapımı son hız devam eden Yeni Havalimanı'nın CEO'su Akçayoğlu, "Bir No'lu pistin dolgusunda büyük bir ilerleme kaydettik. Hedefimiz pistin üst yapı imalatına 2016'nın ikinci yarısında başlamak" dedi.
  • ( Yakın olan karadeniz olarak düşünüyoruz bu ifadeyi ) kalkışlarda 10 knot rüzgara kadar arkadan gelen rüzgarla kalkış yapılabiliyor ama 10 knot dediğimiz sakin bir havadır sert rüzgarlarda da ısrarla arkadan gelen rüzgarla imkansızı mı başaracak bu uçaklar. sanıyorum bir ifade hatası gerçeklikten uzak.
  • hayırlı olsun. çok güzel bir başarı! !
  • Zoruna gidenler uçmasın amk. Adamlar dünyanın en büyük havalimanı yapıyor sizler hala falan filan skakalsjskalak
  • ne konusulcak?? ıcraat konusuyor zaten..su an hayat makınasına baglısınız..2018 de fısınızı cekecek IGA. :) barı bos lafları bırakın da nasıl yer edınırsınız ona bakın :))
  • indir kaldır ferahlandır.
  • havaci dedigin adam bir yerden atilinca, ustuste kirmizi kart yiyince kendini pazarlayip, koca koca patronlari kandirip kendine 100,000 euro maas baglattirir mi? iste sonra ucagi ruzgari arkaya alip indirmek mi, doguya gideni ille doguya kaldirmak mi, dhmi'ye daha bir tane bile is programi verememek mi, ne ararsan var. adam yapmadigini kendi sozleri ile kanitliyor.
  • ne çok kıskanan varmış orada çalışanları bunlarıda işe alında sussunlar bari adamlar kısa sürede mucize yarattı tüm işi bilenler böyle diyor
  • HAFTADA BİR İKİ KERE BURALARDA MUTLAKA KONUŞUN,MİLLET KOYUN OLDUĞU İÇİN BİRŞEYLER YAPILIYOR ZANNEDİYOR.AMAN BOŞ BIRAKMAYIN MUTLAKA KONUŞUN....
  • Çevreyi rehabite. Endemik bitkiler. Kuş yönetimi. Yaw he he..............
  • Inis kalkislar denize dogru yapilacak demis beyfendi, sanirim koca havalimanini tek tarafli kullanacaklar. Mesela güneyden 15 knotluk rüzgar esse bile inis kalkis arka rüzgarla denize dogru yapilacak, cünkü CEO bey böyle belirlemis. Dogu- bati yönlü pist doguya giden ucaklar icin kullanilacakmis bir de, rüzgar batidan eserse bu pistteki ucak batiya dogru kalkmak zorunda, bunu napacaz, yolu kisalsin diye arka rüzgarla mi kaldiracagiz? Ya da örnegin, kontrolör arkadas bu ucak Erzurum'a gidiyormus deyip dogu-bati yönlü pist icin mi planlama yapacak? Türkiye'de onlarca havalimani var bu kafayla yapilmis, kural disi ya da kurallar ekstra esnetilerek kullanilmak zorunda olan. Umarim bu CEO kisisine sen ne diyorsun kardesim diyen olur, yoksa cumhuriyet tarihinin en büyük projesinin böyle bir kafayla yönetilip yapilmasi hakikaten yazik olur. Saygilar.

İstanbul'da yapımı son hız devam eden Yeni Havalimanı'nın CEO'su Yusuf Akçayoğlu, günde 10 bin metreküp beton döktüklerini belirterek, "Türkiye'nin kazı anlamında en büyük projesi Atatürk Barajı olarak biliniyor. Biz burada 2-3 ayda bir Atatürk Barajı yapıyoruz" dedi. SABAH'ın sorularını yanıtlayan Akçayoğlu, şöyle konuştu: "Bizi zorlayan tek konu mevsim şartları. İstanbul'da istatistiklerin bize söylediği çalışma günü 210 gün. Yağmur-çamur nedeniyle kalan günlerde hava şartları elverişli değil. Bunlar bizi durdurmayacak. Çünkü kötü hava şartlarına göre de planlamamızı yaptık. Betonarme işleri hızlı bir şekilde ilerliyor. Aynı anda kazılar da yapılıyor. Kötü hava şartlarında durduracağımız tek iş dolgu."

24 SAAT ÇALIŞMA
Proje bitene kadar 24 saat çalışma esasında herhangi bir sapma olmayağını belirten Akçayoğlu, projede 10 bin 200 işçinin çalıştığını, bahar ayında bu sayının 15 bin seviyesine çıkacağını söyledi. Akçayoğlu, "İstanbul yeni havalimanı projesiyle birlikte, havacılık şartlarında trendler değişiyor. İletişim arttıkça uçan insan ve uçak sayıları da yükseliyor. Bu artış özellikle transfer yolcu kavramını çok öne çıkardı. İstanbul'dan dünyanın en önemli ekonomilerine 3-4 saatte uçabiliyoruz. Bu kadar kısa süreli uçuşlar dar gövdeli uçak demek. Dar gövdeli uçak daha az yakıt, daha az bakım ve daha az masraf anlamına geliyor. Dolayısıyla burayı transfer noktası olarak kullanacak havayolu şirketleri, daha ucuza mal olacağı için bizim havalimanımızı tercih edecek" dedi.

YABANCILAR GELİYOR
Projenin yapılabilirliğini görünce yabancı heyetlerin sık sık kendilerini ziyaret ettiğini anlatan Akçayoğlu, "Bizden daha çok heyecanlılar. İngiltere, Almanya, ABD, Danimarka'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda yatırımcı projeyi bizzat yerinde inceliyor" dedi.

HAVACILIĞIN MERKEZİ
Dev terminal bittiğinde transfer yolcunun ve dünya havacılığının merkezi olacaklarını vurgulayan Akçayoğlu, "İstikrarlı bir hükümetin kurulması hem bizim hem Türkiye'nin önünü açtı. Önümüzde 42 aylık bir süre var. Türk müteahhidine özgü çalışıyoruz. Kaba inşaat işleri büyük bir ivme kazandı" diye konuştu.

BİR NO'LU PİST 2016'DA
Dünyanın en büyük havalimanı otoparkının bu projede olacağını belirten Akçayoğlu, "Bir No'lu pistin dolgusunda büyük bir ilerleme kaydettik. Hedefimiz pistin üst yapı imalatına 2016'nın ikinci yarısında başlamak. Terminal üst yapısını da 26 ayda yapmayı planladık. 25 bin araçlık otopark da bu projenin içerisinde yer alacak. Terminal iç mimarisi ve bagaj sistemleri için çalışmaları sürdürüyoruz" dedi.

İNİŞ KALKIŞLAR DENİZE DOĞRU
Bölgenin yıllarca taş ve maden ocakları nedeniyle hoyratça kullanıldığını belirten Akçayoğlu "Biz burayı rehabilite ediyoruz. Ekonomiye katkı sağlıyoruz. Çevreye duyarlı ilerliyoruz. Endemik bitkiler ve kuş yönetimi konusunda özellikli çalışmalar yapıyoruz. Rüzgâr konusu zaman zaman gündeme getiriliyor. Bununla ilgili hiçbir sorunumuz yok. Ölçümlerimizi yapıyoruz. İniş-kalkışlar denize doğru olacak. Hem gürültü kirliliği hem de uçuş güvenliği konusunda büyük avantaj sağlayacak. Bütün pistler kuzey-güney yönünde. Tek bir pistimiz doğubatı yönünde. O da doğuya yapılacak uçuşlarda seyir süresini kısaltıp, zamandan ve yakıttan tasarruf etmek için" dedi.

SANAL ORTAMDA CANLANDIRMA
Projede dünyadaki en büyük ve kapsamlı Bilgi Yapı Modellemesi ve Yönetimi (BIM) uygulamasının 3 boyutlu modellemesini yapacaklarını vurgulayan Akçayoğlu, şunları anlattı: "Proje yüzde 100 bitmeden sanal ortamda gerçek ölçeklerle canlandırılması yapılacak. Böylece eksikler tespit edilecek. Daha önce projeyi iki boyutta çizmiştik, üç boyuta çeviriyoruz. Bu, işin kaliteli ve hızlı yapılmasın sağlayacak. Böylece deneme yanılma ortadan kalkacak. Binada daha efektif işler ortaya çıkacak. Gölgelendirmeden renk seçimine, terminalden uçakların inip, kalkmasına kadar bütün noktaların modellemesini yapacağız. Yolcunun havalimanına gelip uçağa binene kadarki her anını bu modellemeyle test edeceğiz." (Sabah)

Akçayoğlu: "İniş kalkışlar denize doğru olacak"

Yorumlar Tüm Yorumlar (51)

denize doğru ? ~ 8 yıl önce
( Yakın olan karadeniz olarak düşünüyoruz bu ifadeyi ) kalkışlarda 10 knot rüzgara kadar arkadan gelen rüzgarla kalkış yapılabiliyor ama 10 knot dediğimiz sakin bir havadır sert rüzgarlarda da ısrarla arkadan gelen rüzgarla imkansızı mı başaracak bu uçaklar. sanıyorum bir ifade hatası gerçeklikten uzak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FAS ~ 8 yıl önce
10 KNOT AZ BI HAVA MI ? GIT METEOROLOJI OKU SEN
fas lı kardeşime ~ 8 yıl önce
Ben havacı yada sizin gibi bu konularda uzman bir kişi değilim ama denizciyim. 10 knot , 20 knot rüzgarın ne olduğunu gayet iyi bilirim. Uçaklarda 10 knot a kadar kuyruk rüzgarı ile kalkış yapılabildiğini de bilirim. Siz yeni duydunuz sanırım ha 15-20 knot rüzgar ile kuyruk rüzgârını kullanan bir 320-330-777-738... gibi uçaklar ile denemenizi tavsiye etmem DENİZE DOĞRU KALKIŞ iddianız CİDDİ sorun yaratır , benden söylemesi uzman arkadaşım. ( ilerleyen zamanlarda Marmara da bir deniz demeyin ama )
dl ~ 8 yıl önce
hayırlı olsun. çok güzel bir başarı! !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçmasın! ~ 8 yıl önce
Zoruna gidenler uçmasın amk. Adamlar dünyanın en büyük havalimanı yapıyor sizler hala falan filan skakalsjskalak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Konuşma ~ 8 yıl önce
Zaten sizlerin istediği toplum bu değil mi ? Okuma. Konuşma. Koyun gibi yaşa. Sürü psikolojisine uy başka bir şey isteme. Bir de biraz Türkçe dersleri alıp yorum yazın.
cemal A ~ 8 yıl önce
ne konusulcak?? ıcraat konusuyor zaten..su an hayat makınasına baglısınız..2018 de fısınızı cekecek IGA. :) barı bos lafları bırakın da nasıl yer edınırsınız ona bakın :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alexander sallandır ~ 8 yıl önce
indir kaldır ferahlandır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazik ~ 8 yıl önce
havaci dedigin adam bir yerden atilinca, ustuste kirmizi kart yiyince kendini pazarlayip, koca koca patronlari kandirip kendine 100,000 euro maas baglattirir mi? iste sonra ucagi ruzgari arkaya alip indirmek mi, doguya gideni ille doguya kaldirmak mi, dhmi'ye daha bir tane bile is programi verememek mi, ne ararsan var. adam yapmadigini kendi sozleri ile kanitliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 8 yıl önce
ne çok kıskanan varmış orada çalışanları bunlarıda işe alında sussunlar bari adamlar kısa sürede mucize yarattı tüm işi bilenler böyle diyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
M.K ~ 8 yıl önce
HAFTADA BİR İKİ KERE BURALARDA MUTLAKA KONUŞUN,MİLLET KOYUN OLDUĞU İÇİN BİRŞEYLER YAPILIYOR ZANNEDİYOR.AMAN BOŞ BIRAKMAYIN MUTLAKA KONUŞUN....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 8 yıl önce
Çevreyi rehabite. Endemik bitkiler. Kuş yönetimi. Yaw he he..............

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Deniz ~ 8 yıl önce
Inis kalkislar denize dogru yapilacak demis beyfendi, sanirim koca havalimanini tek tarafli kullanacaklar. Mesela güneyden 15 knotluk rüzgar esse bile inis kalkis arka rüzgarla denize dogru yapilacak, cünkü CEO bey böyle belirlemis. Dogu- bati yönlü pist doguya giden ucaklar icin kullanilacakmis bir de, rüzgar batidan eserse bu pistteki ucak batiya dogru kalkmak zorunda, bunu napacaz, yolu kisalsin diye arka rüzgarla mi kaldiracagiz? Ya da örnegin, kontrolör arkadas bu ucak Erzurum'a gidiyormus deyip dogu-bati yönlü pist icin mi planlama yapacak? Türkiye'de onlarca havalimani var bu kafayla yapilmis, kural disi ya da kurallar ekstra esnetilerek kullanilmak zorunda olan. Umarim bu CEO kisisine sen ne diyorsun kardesim diyen olur, yoksa cumhuriyet tarihinin en büyük projesinin böyle bir kafayla yönetilip yapilmasi hakikaten yazik olur. Saygilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
türkçe ~ 8 yıl önce
denize doğru inip, denize doğru kalkınca pistlerin tek taraftan kullanılacağını düşünmeniz oldukça ilginç! sanıyorum -------->=====--------->
arapça ~ 8 yıl önce
denize doğru inip denize doğru kalkması demek uçakların kuzeye dığru inip, kuzeye doğru kalkması demek oluyor, yani güneye doğru iniş kalkış yapmayacakları manasına geliyor. Bu da pistin tek taraflı kullanılması demek, kapiş?
Rus musun Arap mi ~ 8 yıl önce
Kapis canim kapis , bazen su yaw he he diyenler hakli mi diye dusunuyorum. Kapismis .. Sepet
deniz e ~ 8 yıl önce
kesinlikle haklısınız bende aynı konuyu yazdım. hatalı bir ifade kullandılar ama kimse ceo beye ayıp olmasın diye lafı düzeltemiyor demek. Komik ya.
marmara fıkrası . ~ 8 yıl önce
yarın öbür gün biri çıkacak ve diyecek ki HANİ HEP DENİZE DOĞRU KALKIŞ/İNİŞ OLACAKTI diye, onlarda diyecekler ki MARMARADA BİR DENİZ AMA :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000