10 Kasım 2010, Çarşamba 18:39:30

AKADEMİ KAZALARA DİKKAT ÇEKTİ

Türk sivil havacılığında yaşanan sorunları dile getiren Sivil Havacılık Akademisi, ilk kez basın karşısına çıktı. Akademi üyeleri, yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini anlattı, sivil havacılıktaki hızlı büyümenin getireceği sıkıntılara dikkat çekti.
  • Sonuçta ses getirmiş bir uygulama, Allahtan buraya yorum yazan terbiye yoksunundan daha fazla havacılık uzmanı bu siteyi takip ediyor. İsimlerin hepsini camiadan olan insanlar(!) tanır. Çalıştığımız dönemlerde bize katkıları olmuş değerli insanlardır. Tabii ki her dedikleri doğrudur iddiası kendilerinde de yok. Zaten oyle bir iddia ile ortaya çıkmayacak kadar Ahlaklı ve bilgili insanlar. Ama söyledikleri, kendini herkesten daha uzman sanan ve kötü bir çevirmenden öteye gitmeyen SHGM tarafından dinlenirse olası diger faciaların önüne geçilir. SHGM'yi ve onun 3-5 yıllık muazzam deneyimli çalışanları biraz akla ve araştırmaya davet ediyorum.
  • Bizi çok iyi aydınlatmışsın Allahta seni aydınlatsın. El atmadığınız bir SESAR kalmıştı o konuda da tüm halkımızı aydınlatmışsın. Ya kardeşim Türk hava sahası Bir Uçak Avrupaya gittiği zaman kat ettiği 5 ülkenin hava sahasından daha büyüktür. Sen Türkiyeyi Hollandayla,Sirbistanla , Arnavutlukla, Blgaristanlamı karıştırıyorsun. Neya dayanarak şu altı boş görüşü ortaya koydun anlayamadık. Başkalarının da yaptığı gibi konuşmak için konuştunsa olabilir.
  • ya bunlar nasıl insanlar? Aç gözlü, para düşkünü... Onların cebindeki para bizim hayatımızdan daha önemli demek. Öbür tarafta paranın önemli olmadığını hatırlatmak isterim.
  • eskiden havacılığımız mükemmeldi şimdi mi bozuldu anlamıyorum ben birisi açıklasın. bu sayın akademisyenler yaşları ve tecrübeleri olduklarından bahsediyorlar neden daha önce böyle bir işe girişmemişler. bir parmak oyunu vardı bu yapmış bu pişirmiş bu yemiş bu da hani bana hani bana demiş gibi.
  • Önemli olan havacılığın aşırı derecede büyümesi değil...Havaalanı kapasitesini uçak sayısna göre ve holding,yaklaşma prosedürlerinin kurallarına göre yapılandırılmasıdır...Aşırı derece kar marji ve kapitalizmin emek-ücret sömürüsü havacılık şirketlerini zor durumda bırakarak,birbirine zinecir bağı olan pilotdan,seysüsefer personeline ordan bavul taşıyıcısna kadar personeli zor şartlarda ve risk alarak çalışma zorunda bırakmaktadır..Günden güne artan hava trafiği 2020 lerde kördüğüm olmaması için SESAR devreye girecek olması sektörün elini biraz rahatlatsada,özellikle ülkemizde heryere meydan herkes uçağa binmeli sloğanı ile kapasite daralması yaşanmaktadır.Dikkat....
  • SAYGIDEĞER AKADEMİ KURULU .HAVACILIĞIMIZIN SORUNLARINI DİLE GETİRDİĞİNİZ İÇİN HEPİNİZE MİNNETTARIM.ELEŞTİRİ OLMAYAN YERDE GELİŞME OLMAZ.LÜTFEN SORUNLARI VE ÇÖZÜMLERİ OBJEKTİF BİR BİÇİMDE DAHA SIK BİR ŞEKİLDE GÜNDEME GETİRİNİZ VE HAVACILIK MENSUPLARINI BİLİNÇLENDİRİNİZ.MUVAFFAKİYETLER DİLERİM.
  • Ben bu adamlari tanimiyorum, uzmanliklarini detayli bilmiyorum.Ama yaptiklarini ve cesaretlerini takdir ediyorum.Elestiren arkadaslara da biraz pozitif olmalarini onermek istiyorum.Bazi arkadaslar SHGM ve DHMI'i savunmus.Sebebini bilemem ama haklaridir.Benim bakis acim ise ortada yanlislik varsa (ki her zaman vardir) bunun orataya dokulmesi,tartisilmasi ve en dogru cozumun bulunmasi.Eger bu gurup bu amaca yonelik pozitif bir yaklasimda olursa sonuna kadar desteklerim.Kim olduklari,nereden geldikleri onemli degil,onemli olan sorunlarin cozumu icin gayret gostermeleri.Herkes bu caba icinde olursa belki pozitif yonde adimlar atilabilir.Hersey cok guzel,gerekeni SHGM yapar gibi yaklasimlarla hicbir sorunun cozulebilecegini dusunmuyorum.
  • Havacılık o kadar b.ktanb bir meslek ki , iki ucu b.klu deynek gibidir. Yapsan niye yaptın olur yapmasan yapmadın . Şikayet etsen açığa alınır geri eğiteme gönderilir yada performansın yada torpilin yoksa kesin işten çıkarılırsın . Artık gerçekleri konuşma vakti gelmiştir. Airport Haberin öncülük ettiği bu girişimi sonuna kadar desteklemeliyiz, ist
  • Akademi ne demek, bir egitim falan mi veriliyor. Okul mu burasi, yoksa kurs falan mi. Sahi nedir bu akademi denen fantazi. Kulaga da hos geliyor demi akademi:) kim akademi denen hos bir title istmezki? Bizi de akin akademinize, servet hocam size uygun bir yer degil orasi bence yol yakin
  • Türk Sivil Havacılığı için bir şeyler yapılacaksa, SHGM ve DHMİ gerekeni yapar.

Bir süre önce havacılık sektöründeki deneyimli isimlerce oluşturulan Sivil Havacılık Akademisi, ilk kez kamuoyu karşısına çıktı. Airport Otel’de düzenlenen basın toplantısına Koordinatör Muzaffer Çetingüç, Sefa İnan,Servet Başol, Erhan İnanç, Bahadır Altan ve Ünal Başusta katıldı.

Türk sivil havacılık sektöründeki problemleri tek tek sıralayan Havacılık Akademisi, 17 başlık altında topladıkları problem alanlarını basınla paylaştı.

Bugüne kadar yaptıkları çalışmaları, hiçbir beklenti olmadan ve karşılıksız yaptıklarını savunan akademi üyeleri kendilerini, “ Kaza olmasından kaygı duyan bağımsız bir grubuz” şeklinde tanımladılar.

Son günlerde, uçaklarda sunulan imambayıldı, şiş kebap gibi ikramların, Barselona takımına sponsorluğun, Kevin Costner’li reklamların konuşulduğunu kaydededen Akademi Koordinatörü Muzaffer Çetingüç, “ Bizim için kulede, yerde, kokpitte ne konuşuluyor bu önemlidir. Havacılıkta kötü bir tablo ile karşı karşıyayız. 36 yılda 13 kaza yaşandı. Son üç kaza ise 7 yılda meydana geldi. Biz bunları dile getirmek istiyoruz. Aykırı görüşteyiz diye vatan haini miyiz? Bugüne kadar bu konularla ilgili kimse bizi toplantıya çağırmadı. Onların kendin çal kendin oyna toplantılarından da ne çıktığını görüyoruz” dedi.

SHGM’nin nitelik ve nicelik olarak yetersiz personelle çalıştığını öne süren Çetingüç şöyle dedi: “ Yetersiz kadro ile çalışıyoruz diyorlar ama şunları düzeltiyoruz demiyorlar. Dünyada birinci havayolu olacağız diyorlar. 20’inci olalım ama en güvenli olalım.”

Kaptan pilot Bahadır Altan ise, “ Alarm zilleri çalıyor. Kaç kişi yer kazasında öldü. Sabiha Gökçen en hızlı büyüyen havaalanıyız diye övünüyor. Peki kaç kaza oldu? Kaç araç uçağa çarptı? Kaç yakın geçme oldu? Bunlar alarm zilleri. Artık uykularım kaçıyor” diye konuştu.

 Sefa İnan ise, bu gönüllü oluşumun Türk sivil havacılığı için son derece faydalı olduğunu ve çok önemli bilgileri kamuoyuna duyurduğunu kaydederek, “ Akademinin bu çalışmaları mutlaka önemsenmelidir” dedi.

Emekli teknisyen-pilot Ünal Başusta  da,  “ Kimse konuşmak istemiyor. Parasını kaybetmemek için herkes susuyor” diyerek havacılık sektöründeki çalışanların sessiz kalmasını eleştirdi.  

Akademi üyelerinden  Servet Başol da, bir uçağın bir noktadan diğer noktaya gitmesi sırasında 2 bin kişinin rol aldığını ve bunun bir zincir olarak düşünüldüğünde, zincirin gücünün en zayıf halka kadar olduğunun altını çizdi.

AKADEMİ KAZALARA DİKKAT ÇEKTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (41)

Misafir ~ 13 yıl önce
Sonuçta ses getirmiş bir uygulama, Allahtan buraya yorum yazan terbiye yoksunundan daha fazla havacılık uzmanı bu siteyi takip ediyor. İsimlerin hepsini camiadan olan insanlar(!) tanır. Çalıştığımız dönemlerde bize katkıları olmuş değerli insanlardır. Tabii ki her dedikleri doğrudur iddiası kendilerinde de yok. Zaten oyle bir iddia ile ortaya çıkmayacak kadar Ahlaklı ve bilgili insanlar. Ama söyledikleri, kendini herkesten daha uzman sanan ve kötü bir çevirmenden öteye gitmeyen SHGM tarafından dinlenirse olası diger faciaların önüne geçilir. SHGM'yi ve onun 3-5 yıllık muazzam deneyimli çalışanları biraz akla ve araştırmaya davet ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bizi çok iyi aydınlatmışsın Allahta seni aydınlatsın. El atmadığınız bir SESAR kalmıştı o konuda da tüm halkımızı aydınlatmışsın. Ya kardeşim Türk hava sahası Bir Uçak Avrupaya gittiği zaman kat ettiği 5 ülkenin hava sahasından daha büyüktür. Sen Türkiyeyi Hollandayla,Sirbistanla , Arnavutlukla, Blgaristanlamı karıştırıyorsun. Neya dayanarak şu altı boş görüşü ortaya koydun anlayamadık. Başkalarının da yaptığı gibi konuşmak için konuştunsa olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ya bunlar nasıl insanlar? Aç gözlü, para düşkünü... Onların cebindeki para bizim hayatımızdan daha önemli demek. Öbür tarafta paranın önemli olmadığını hatırlatmak isterim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
eskiden havacılığımız mükemmeldi şimdi mi bozuldu anlamıyorum ben birisi açıklasın. bu sayın akademisyenler yaşları ve tecrübeleri olduklarından bahsediyorlar neden daha önce böyle bir işe girişmemişler. bir parmak oyunu vardı bu yapmış bu pişirmiş bu yemiş bu da hani bana hani bana demiş gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Önemli olan havacılığın aşırı derecede büyümesi değil...Havaalanı kapasitesini uçak sayısna göre ve holding,yaklaşma prosedürlerinin kurallarına göre yapılandırılmasıdır...Aşırı derece kar marji ve kapitalizmin emek-ücret sömürüsü havacılık şirketlerini zor durumda bırakarak,birbirine zinecir bağı olan pilotdan,seysüsefer personeline ordan bavul taşıyıcısna kadar personeli zor şartlarda ve risk alarak çalışma zorunda bırakmaktadır..Günden güne artan hava trafiği 2020 lerde kördüğüm olmaması için SESAR devreye girecek olması sektörün elini biraz rahatlatsada,özellikle ülkemizde heryere meydan herkes uçağa binmeli sloğanı ile kapasite daralması yaşanmaktadır.Dikkat....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
SAYGIDEĞER AKADEMİ KURULU .HAVACILIĞIMIZIN SORUNLARINI DİLE GETİRDİĞİNİZ İÇİN HEPİNİZE MİNNETTARIM.ELEŞTİRİ OLMAYAN YERDE GELİŞME OLMAZ.LÜTFEN SORUNLARI VE ÇÖZÜMLERİ OBJEKTİF BİR BİÇİMDE DAHA SIK BİR ŞEKİLDE GÜNDEME GETİRİNİZ VE HAVACILIK MENSUPLARINI BİLİNÇLENDİRİNİZ.MUVAFFAKİYETLER DİLERİM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ben bu adamlari tanimiyorum, uzmanliklarini detayli bilmiyorum.Ama yaptiklarini ve cesaretlerini takdir ediyorum.Elestiren arkadaslara da biraz pozitif olmalarini onermek istiyorum.Bazi arkadaslar SHGM ve DHMI'i savunmus.Sebebini bilemem ama haklaridir.Benim bakis acim ise ortada yanlislik varsa (ki her zaman vardir) bunun orataya dokulmesi,tartisilmasi ve en dogru cozumun bulunmasi.Eger bu gurup bu amaca yonelik pozitif bir yaklasimda olursa sonuna kadar desteklerim.Kim olduklari,nereden geldikleri onemli degil,onemli olan sorunlarin cozumu icin gayret gostermeleri.Herkes bu caba icinde olursa belki pozitif yonde adimlar atilabilir.Hersey cok guzel,gerekeni SHGM yapar gibi yaklasimlarla hicbir sorunun cozulebilecegini dusunmuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Havacılık o kadar b.ktanb bir meslek ki , iki ucu b.klu deynek gibidir. Yapsan niye yaptın olur yapmasan yapmadın . Şikayet etsen açığa alınır geri eğiteme gönderilir yada performansın yada torpilin yoksa kesin işten çıkarılırsın . Artık gerçekleri konuşma vakti gelmiştir. Airport Haberin öncülük ettiği bu girişimi sonuna kadar desteklemeliyiz, ist

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Akademi ne demek, bir egitim falan mi veriliyor. Okul mu burasi, yoksa kurs falan mi. Sahi nedir bu akademi denen fantazi. Kulaga da hos geliyor demi akademi:) kim akademi denen hos bir title istmezki? Bizi de akin akademinize, servet hocam size uygun bir yer degil orasi bence yol yakin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Türk Sivil Havacılığı için bir şeyler yapılacaksa, SHGM ve DHMİ gerekeni yapar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000