16 Ağustos 2018, Perşembe 16:28:55

Akademi Havacılık "Dispeçer" eğitim yetkisi aldı

Akademi Havacılık, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından “Uçuş Harekât Uzmanı (Dispeçer) Eğitimi” yetkisi aldı.
  • Dispatcher egitim ögrencisi olmak için gereken sartlar, pilot öğrenci olarak başlamak için gereken şartlar çok ilginç mesela; 1- Disp için gerekli yaş 21. Pilot olmak için 18 yeterli. 2. Disp olmak için en az Yüksek okul (ünv.) ama pilot olmak için Lise mezunu yeterli. 3- Dsp için İELTS ya da Toefl (iki öğrencide daha sonra Shgm Icao dil yeterlilik sinavına giriyor). 4- Dispatcher için 2000-3.000 euro ortalama fiyat, pilotaj için ise 55000-70.000 euro arasında fiyat isteniyor. Bu şartlar altında nasıl öğrenci bulunuyor. Ben çok ilginç buluyorum. Takdir sizlerin..
  • Piyasadaki işsiz dıspatch ordusu var zaten havayolları minimum düzeyde adam la çalışıyorlar. en az şahsen tanıdığım 20 kişi var ya hiç iş bulamamış yada çalıştığı şirket battıktan sonra başka havayoluna geçememiş. Bu sebeple artık dıspatch lik yapamayan. İYİ ARAŞTIRIN İŞSİZLER KERVANINA KATILMAYIN.
  • Zaten bu eğitimleri gerek havayolları gerekse Yer Hizmetleri Şirketleri veriyor. Ne gerek vardı böyle bir eğitime.Ayrıca bu eğitimi alsanız bile yine şirketler kendi eğitimlerini vermeye devam edecek. Yazık değil mi paralara ve harcanan ümitlere.
  • Ücreti nedir acaba, sitesinde hicbirsey yazmiyor
  • bu firma modül sınavlarında başta konuştuklarını inkar edip, ödemeyi aldıktan sonra hiçbirşekilde ücreti geri ödemeyen bir firma. evet ticaret yapıp tabiki para kazanacak herkes ama alengirli yollardan milletin parasını gasp ederek değil.
  • Reklam yaptığınız firma, modül sınavları için başta farklı konuşup ödemeyi aldıktan sonra farklı konuşup paramızı da iade etmeyen bir firma. Siz siz olun ödemeyi yapmadan konuşulan herşeyi noktasına kadar sözleşmeye dökmeden ödeme yapmayın. Yoksa benim gibi bu firmayla davalık olursunuz paranızı almak için.
  • Sivil havacılık küçük şirketlere denetleme yapmıyor silan havacılık maaşları yatırmıyor yaptırım istiyoruz
  • Yurt dışındaki dispeç kavramıyla ülkemizdeki farklı. Yurt dışında operasyoncu da dispeç olarak adlandırılabiliyor. Bunlardan hangisi yetiştirilecek? Ayrıca ülkede load master açığı da mevcut bu işin de eğitimini verseniz keşke.

Akademi Havacılık,  Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından “Uçuş Harekât Uzmanı (Dispeçer) Eğitimi” yetkisi aldı.

Akademi Havacılık Dispeçer Eğitim organizasyonu kurulmasına yönelik ICAO Doc. 7192-AN/857 Part D-3 ve SHY-UHU şartlarını bütün yönleriyle karşıladığından Dispeçer Eğitimi için onaylı bir eğitim organizasyonu işletmeye 14 Ağustos 2018 tarihinde yetkili kılındı. 

Akademi Havacılık’tan yapılan açıklamada, “Sivil havacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu her alanda, yetkili kurumlardan onaylı temel ve tazeleme eğitimlerini verebilmek için gerekli alt yapı çalışmalarını tamamlayarak yeni eğitim programlarını açmaya devam edeceği hususunda, hedefleri arasında yer alan bir branşı daha eğitim programları arasına katarak profesyonel çizgisinde ilerlemeye devam etmektedir” denildi.

Akademi Havacılık "Dispeçer" eğitim yetkisi aldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Dispatcher ~ 6 yıl önce
Dispatcher egitim ögrencisi olmak için gereken sartlar, pilot öğrenci olarak başlamak için gereken şartlar çok ilginç mesela; 1- Disp için gerekli yaş 21. Pilot olmak için 18 yeterli. 2. Disp olmak için en az Yüksek okul (ünv.) ama pilot olmak için Lise mezunu yeterli. 3- Dsp için İELTS ya da Toefl (iki öğrencide daha sonra Shgm Icao dil yeterlilik sinavına giriyor). 4- Dispatcher için 2000-3.000 euro ortalama fiyat, pilotaj için ise 55000-70.000 euro arasında fiyat isteniyor. Bu şartlar altında nasıl öğrenci bulunuyor. Ben çok ilginç buluyorum. Takdir sizlerin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DISPATCH ~ 6 yıl önce
Piyasadaki işsiz dıspatch ordusu var zaten havayolları minimum düzeyde adam la çalışıyorlar. en az şahsen tanıdığım 20 kişi var ya hiç iş bulamamış yada çalıştığı şirket battıktan sonra başka havayoluna geçememiş. Bu sebeple artık dıspatch lik yapamayan. İYİ ARAŞTIRIN İŞSİZLER KERVANINA KATILMAYIN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eğitim ~ 6 yıl önce
Zaten bu eğitimleri gerek havayolları gerekse Yer Hizmetleri Şirketleri veriyor. Ne gerek vardı böyle bir eğitime.Ayrıca bu eğitimi alsanız bile yine şirketler kendi eğitimlerini vermeye devam edecek. Yazık değil mi paralara ve harcanan ümitlere.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1 ~ 6 yıl önce
Ücreti nedir acaba, sitesinde hicbirsey yazmiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
modül sınavları ~ 6 yıl önce
bu firma modül sınavlarında başta konuştuklarını inkar edip, ödemeyi aldıktan sonra hiçbirşekilde ücreti geri ödemeyen bir firma. evet ticaret yapıp tabiki para kazanacak herkes ama alengirli yollardan milletin parasını gasp ederek değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 6 yıl önce
Reklam yaptığınız firma, modül sınavları için başta farklı konuşup ödemeyi aldıktan sonra farklı konuşup paramızı da iade etmeyen bir firma. Siz siz olun ödemeyi yapmadan konuşulan herşeyi noktasına kadar sözleşmeye dökmeden ödeme yapmayın. Yoksa benim gibi bu firmayla davalık olursunuz paranızı almak için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gezgin1 ~ 6 yıl önce
Sivil havacılık küçük şirketlere denetleme yapmıyor silan havacılık maaşları yatırmıyor yaptırım istiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Load master ~ 6 yıl önce
Yurt dışındaki dispeç kavramıyla ülkemizdeki farklı. Yurt dışında operasyoncu da dispeç olarak adlandırılabiliyor. Bunlardan hangisi yetiştirilecek? Ayrıca ülkede load master açığı da mevcut bu işin de eğitimini verseniz keşke.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Operasyon ~ 4 yıl önce
Loadmaster acigi nerde? Siz Tr de havaci degilsiniz herhalde

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000