17 Şubat 2012, Cuma 11:40:01

AIRPORTHABER YAZDI; BAKAN SİNYALİ VERDİ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın, “ Atatürk Havalimanı’na yeni bir pist yapılması etüt çalışmalarını yaptık. Bununla ilgili bir kanaat oluştu” sözleri heyecan yarattı. Bu açıklama sonrası, ilk kez Airporthaber’in yazdığı o projenin hayata geçme olasılığı da arttı.
  • bence kontrolu ataturk havaalanında olan kucuk cekmece gölünün kuzey batısındakı alana 70m*4km. ebatında kuzey/guney ınıs kalkıs yonunde 3. pist yapılsa ev yok duz saha sehır merkezinde ıyı olmazmı. cunku googleden bakarsanız. kucukcekmece golu ıle marmara arasında sadece e 5 var. güneyden rahatlıkla ınılıp lalkar ucaklar kuytuda oldugu ıcın ruzgardan etkılenmeside minumum olur .tıpkı ataturk havaalanı gıbı. bahcesehir ten ıstasyonuda dibinde. 3 havaalanı bırbirine baglı olur. ataturk havaalanından kumanda ediebilir.google earth den bakarsanız yukseklıklerde musaıt sadece LTBA gibi kalabalık bir trafigin üzerine yine benzer bir trafik yapısı olacak bir havalimanı trafigi sorun olmaz http://wowturkey.com/t.php?p=/tr484/mavikar656_we.jpg
  • bu kısa pist ve önünde yapışacak terminal iç hatlara verilirse , verim alınır.
  • Beykent Universitesi ve YeniBosna'daki yüksek binalar ne olacak peki?
  • AHL'nin etrafına bu kadar binanın yapılmasına izin verenlere.
  • Pist bu şekli ile yapılacaksa her iki yönden mania kriteri,tahditli saha diye bir şey kalmaz.Ayrıca pist kadar taksiyolu ve apron da gerek, mevcutta sıkıntı varken kapasite arttırımı daha çok sıkıntılar demek.
  • yumurta kapıya gelince son dakikada çok önce yapılması gerekenler çok pahalıya mal olacak şekilde yapılıyor, umarız AHL'den ders alınıp diğer havaalanları için gerekli alanlar zamanında, arazi fiyatları astronomik hale gelmeden kamulaştır.
  • zaten hazır olan bir altyapı, ulaşım, işletme, vs. var.. ne gerek var 3. havalimanına... orada sadece istimlak odemeleri bile buraya yapıalack toplam maliyeti geçer... koca havalimanında bahsediyoruz. buraad yapıalcak olan akıllı bir maliyetle yeni pist, terminal ve alternatif ulaşım hatları gayet guzel ve başarılı olur. şimdiden tebrikler...
  • bu haberin kaynagi nedir internette arastirma yaptim. bu yonde baska bir haber yok.
  • Geçen Erdal hocamın yazısının üzerine bende benzer şeyler yazmıştım. Çok isabetli olmuş bir proje. Yeni havalanı deyip duranların bunun hesabını yapmadıkları ortada. Yeni bir havalanı yeni bağlantı yolları, ofisler, kapılar, park alanları, gümrük, iç hat, dış hat, güvenlik .....vs nelere malolacağını bir düşünürsek birçok küçük ülkeyi batırır!!!! AHL üzerinde geliştirilen formüllerle beraber "havaray", tramway ve denizden yapılacak ulaşım ilaveleriyle trafiği bile ortadan kaldırabilir.
  • bu projenin 3. havalimanından çok daha "ucuza" malolacağını söyleyen arkadaşlar hangi kriterlari esas alarak bunu söylüyorlar? bu projenin toplam maliyeti henüz tahmin bile edilememişken nereden ediniyorsunuz bu intibayı anlamış değilim. ayrıca eğer amaç 3-5 yıllık geçici çözümler bulmak değil Türkiye'de havacılığın gelişmesi ise, 3. havalimanı yapmadan bunu sağlamanız mümkün değil. birileri birşeyler dayatıp duruyor ama bakalım ne olacak.
Atatürk Havalimanı’na yapılması planlanan dördüncü pistle ilgili spekülasyonlar devam ederken, yapılıp yapılmayacağı şeklindeki tartışmalar Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın açıklamalarıyla farklı bir boyut kazandı.
Geçtiğimiz günlerde basına demeç veren Yıldırım’ın, ” Atatürk Havalimanı’na yeni bir pist yapılması etüt çalışmalarını yaptık. Bununla ilgili bir kanaat oluştu” sözleri Atatürk Havalimanı’na dördüncü pist yapılması ihtimalini de artırdı.

Bakann Yıldırım’ın kastettiği dördüncü pist ile ilgili projeyi ilk kez Airporthaber kamuoyuna duyurmuştu.

Askeri Havaalanı’nın devredildiğini varsayarak bir Fransız şirketine hazırlattırılan Atatürk Havalimanı master planı projesi, bir pist ve bir terminal yapılmasını içeriyor.

Mevcut 05-23 pistini keser şekilde Dünya Ticaret Merkezi-Yeşilköy yönünde uzanacak pist 2 bin 500 metre uzunluğunda ve 60 metre genişliğinde olacak. Böylelikle Atatürk Havalimanı’ndaki pist sayısı 4’e yükselecek. Ancak bu pistin önündeki en büyük engel özellikle Ataköy yönünde kalkışlarda mania oluşturması muhtemel Dünya Ticaret Merkezi binaları... DTM binalarının oluşturduğu maniaya nasıl çözüm bulunacağı konusunda henüz net bir bilgi yok ancak DTM binalarının yıkılması ihtimali de gündeme gelebilir.

4’üncü pistin aktif hale gelmesiyle Atatürk Havalimanı’nın saatlik uçak kapasitesi 90’a ulaşacak. Böyle olunca İngiltere’deki Heatrow Havaalanı ile hemen hemen aynı kapasiteye ulaşılmış olacak.

Master planında ayrıca şu andaki kargo terminalinin yanına bir terminal daha yapılması planlanıyor. O terminalin de o günün koşullarında dış hatlar olarak kullanılması ağırlıklı ihtimal olarak değerlendiriliyor.

FOTOĞRAFIN BÜYÜK GÖRÜNTÜSÜ İÇİN TIKLAYIN



AIRPORTHABER YAZDI; BAKAN SİNYALİ VERDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Misafir ~ 12 yıl önce
bence kontrolu ataturk havaalanında olan kucuk cekmece gölünün kuzey batısındakı alana 70m*4km. ebatında kuzey/guney ınıs kalkıs yonunde 3. pist yapılsa ev yok duz saha sehır merkezinde ıyı olmazmı. cunku googleden bakarsanız. kucukcekmece golu ıle marmara arasında sadece e 5 var. güneyden rahatlıkla ınılıp lalkar ucaklar kuytuda oldugu ıcın ruzgardan etkılenmeside minumum olur .tıpkı ataturk havaalanı gıbı. bahcesehir ten ıstasyonuda dibinde. 3 havaalanı bırbirine baglı olur. ataturk havaalanından kumanda ediebilir.google earth den bakarsanız yukseklıklerde musaıt sadece LTBA gibi kalabalık bir trafigin üzerine yine benzer bir trafik yapısı olacak bir havalimanı trafigi sorun olmaz http://wowturkey.com/t.php?p=/tr484/mavikar656_we.jpg

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu kısa pist ve önünde yapışacak terminal iç hatlara verilirse , verim alınır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Beykent Universitesi ve YeniBosna'daki yüksek binalar ne olacak peki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
AHL'nin etrafına bu kadar binanın yapılmasına izin verenlere.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Pist bu şekli ile yapılacaksa her iki yönden mania kriteri,tahditli saha diye bir şey kalmaz.Ayrıca pist kadar taksiyolu ve apron da gerek, mevcutta sıkıntı varken kapasite arttırımı daha çok sıkıntılar demek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yumurta kapıya gelince son dakikada çok önce yapılması gerekenler çok pahalıya mal olacak şekilde yapılıyor, umarız AHL'den ders alınıp diğer havaalanları için gerekli alanlar zamanında, arazi fiyatları astronomik hale gelmeden kamulaştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
zaten hazır olan bir altyapı, ulaşım, işletme, vs. var.. ne gerek var 3. havalimanına... orada sadece istimlak odemeleri bile buraya yapıalack toplam maliyeti geçer... koca havalimanında bahsediyoruz. buraad yapıalcak olan akıllı bir maliyetle yeni pist, terminal ve alternatif ulaşım hatları gayet guzel ve başarılı olur. şimdiden tebrikler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu haberin kaynagi nedir internette arastirma yaptim. bu yonde baska bir haber yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Geçen Erdal hocamın yazısının üzerine bende benzer şeyler yazmıştım. Çok isabetli olmuş bir proje. Yeni havalanı deyip duranların bunun hesabını yapmadıkları ortada. Yeni bir havalanı yeni bağlantı yolları, ofisler, kapılar, park alanları, gümrük, iç hat, dış hat, güvenlik .....vs nelere malolacağını bir düşünürsek birçok küçük ülkeyi batırır!!!! AHL üzerinde geliştirilen formüllerle beraber "havaray", tramway ve denizden yapılacak ulaşım ilaveleriyle trafiği bile ortadan kaldırabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu projenin 3. havalimanından çok daha "ucuza" malolacağını söyleyen arkadaşlar hangi kriterlari esas alarak bunu söylüyorlar? bu projenin toplam maliyeti henüz tahmin bile edilememişken nereden ediniyorsunuz bu intibayı anlamış değilim. ayrıca eğer amaç 3-5 yıllık geçici çözümler bulmak değil Türkiye'de havacılığın gelişmesi ise, 3. havalimanı yapmadan bunu sağlamanız mümkün değil. birileri birşeyler dayatıp duruyor ama bakalım ne olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000