16 Aralık 2009, Çarşamba 11:00:13

AIRPORT TV O ZARFI GÖRÜNTÜLEDİ (VİDEO)

Hava-İş’in 26. olağan Genel Kurul ve Başkanlık seçimi sona erdi ama tartışmalar bitmek bilmiyor.
  • İki kağıt atmak özde yanlışlık, dalgınlık, hata olsa da sonuç itibarıyla standart dışı olan bir uygulamadır. Bundan iki insan arasındaki anlaşmanın teyidi sonucu da çıkarılabilir. İki kağıdı birlikte katla ve at ki sözünü tuttuğunu göreyim anlamında bir işarette olabilir. Yani iptali gerekir. Nereye başvurulursa başvurulsun bu kararı alırlar.
  • Oylama kapalı oy açık tasnif yapılır.Oylamada kullanılan kağıtlar mühürlü verilir.Kapalı oylamayı ihlal eden işaret ve benzeri konular oyun iptalini gerektirir. Mevcut yönetim sandık kurulu tespitinde muhalefet kanadından sandık görevlisi seçmediğinden suçludur. Sandık kurulu birer tane pusula vereceğine bir renkten iki tane mühürlü oy pusulası verdiğinden sucludur. Oy kulanan kişi bu oyu kasıtlı 2 oy pusulasını yapıştırıp sayımda 2 tane sayıılmasını gerektirecek kötü niyet beslemiş olabilir.Veya yanlışlıklada 2 oy pusulasını bir arada atsada bunun kasıtlı veya yanlışlıkla atıldığını sandık kurulu insiyatifinde belirlenemez. Bu nedenle sandık kurulu bu oyu gecersiz kılmalıdır. Kanun gereği oy iptaldir. Bunun tartışılması bile abestir.
  • kağıt elektriklenme nedeniyle birleşmiştir.amcam da tek kağıt yerine yanlışlıkla iki adeti katlamış ve zarfa koymuş.videoda belli oluyor.büyütülecek birşey değil.nereye oy verdiği belli işte.niye iptal edilsin ki.

Bakırköy İlçe Seçim Kurulu’nun verdiği son kararla mevcut Başkan Atilay Ayçin son 20 yılda olduğu gibi yeniden Başkanlık koltuğuna oturdu.

Oylamayı 147-146 kazanan Ayçin’in lehine kullanılan bir oy, Gökkuşağı Hareketi’nin sandık kuruluna itirazda bulunmasına neden oldu.

Söz konusu oyun bulunduğu zarfın içinden Atilay Ayçin lehine iki oy pusulası çıkınca sandık görevlileri bu oyu geçerli sayarak Ayçin lehine yazdı. Bunun üzerine Gökkuşağı Hareketi bu oyun geçersiz sayılması için sandık kuruluna itirazda bulundu ancak bu itiraz reddedildi.

Genel Kurul ve oylamayı yerinde ve başından sonuna kadar takip eden Airport TV o zarfı tespit etti.

İşte tartışmalara neden olan o zarf:

AIRPORT TV O ZARFI GÖRÜNTÜLEDİ (VİDEO)

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
İki kağıt atmak özde yanlışlık, dalgınlık, hata olsa da sonuç itibarıyla standart dışı olan bir uygulamadır. Bundan iki insan arasındaki anlaşmanın teyidi sonucu da çıkarılabilir. İki kağıdı birlikte katla ve at ki sözünü tuttuğunu göreyim anlamında bir işarette olabilir. Yani iptali gerekir. Nereye başvurulursa başvurulsun bu kararı alırlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Oylama kapalı oy açık tasnif yapılır.Oylamada kullanılan kağıtlar mühürlü verilir.Kapalı oylamayı ihlal eden işaret ve benzeri konular oyun iptalini gerektirir. Mevcut yönetim sandık kurulu tespitinde muhalefet kanadından sandık görevlisi seçmediğinden suçludur. Sandık kurulu birer tane pusula vereceğine bir renkten iki tane mühürlü oy pusulası verdiğinden sucludur. Oy kulanan kişi bu oyu kasıtlı 2 oy pusulasını yapıştırıp sayımda 2 tane sayıılmasını gerektirecek kötü niyet beslemiş olabilir.Veya yanlışlıklada 2 oy pusulasını bir arada atsada bunun kasıtlı veya yanlışlıkla atıldığını sandık kurulu insiyatifinde belirlenemez. Bu nedenle sandık kurulu bu oyu gecersiz kılmalıdır. Kanun gereği oy iptaldir. Bunun tartışılması bile abestir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kağıt elektriklenme nedeniyle birleşmiştir.amcam da tek kağıt yerine yanlışlıkla iki adeti katlamış ve zarfa koymuş.videoda belli oluyor.büyütülecek birşey değil.nereye oy verdiği belli işte.niye iptal edilsin ki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000