08 Ocak 2010, Cuma 08:00:40

Airbus'tan 'yüzgeç' tasarrufu!

Airbus, 2012 yılının sonlarından itibaren teslim edeceği A320 ailesindeki uçaklarına 'Sharklets' (köpekbalığı yüzgeçleri) monte etmeyi planlıyor...
  • Editörüm,, Sharklets'li A320 resmini başka zaman göstermeniz umuduyla,,Selamlar
  • Bunu daha önce düşünememişler mi, ne kadar ilginç? Yoksa önce eski versiyonu satalım, sonra hem yenisini, hem de yeni parçaları satarak kazanırız mantığı mı var? Hani yıllarca bu millete 131leri, şahinleri, torosları, taunusları reva gören zihniyet gibi... (sabancı-koç vs.)

Kanat uçlarına monte edilecek bu yüzgeçlerle rüzgar girdabının önemli ölcüde önlenerek yakıt tüketiminden % 3,5 oranında tasarruf sağlanması, azami uçuş mesafesinin 180 km uzatılması ve taşınabilir yükün 500 kg. daha artırılması amaçlanıyor.
 
Airbus köpekbalık yüzgeçli uçakların ilk olarak Air New Zeland A320'lerine takılmaya başlanacağı da gelen haberler arasında.

Airbus'tan 'yüzgeç' tasarrufu!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Editörüm,, Sharklets'li A320 resmini başka zaman göstermeniz umuduyla,,Selamlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bunu daha önce düşünememişler mi, ne kadar ilginç? Yoksa önce eski versiyonu satalım, sonra hem yenisini, hem de yeni parçaları satarak kazanırız mantığı mı var? Hani yıllarca bu millete 131leri, şahinleri, torosları, taunusları reva gören zihniyet gibi... (sabancı-koç vs.)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000