27 Kasım 2008, Perşembe 23:48:45

AIRBUS'TAN KAZA AÇIKLAMASI

Fransa’da düşen Airbus 320 tipi uçakla ilgili şirketten bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, kazanın nedeninin soruşturma sonunda açıklanacağı belirtilerek düşen uçakla ilgili bilgiler verildi.
  • Yorumunuz..NE İYİ BAKIM YAPILMİŞ DAHA NE ISTERSİNİZ.
  • SEN CAHİL DEĞİLSEN GİT UÇAĞIN ARKA GÖVDE ALTINA BAK BAKALIM BU UÇAKLARDA TAİL-SKİD VARMI.ACABA ADAMLAR BU TAİL-SKİD İ NİYE KOYMAMIŞLAR HİÇ DÜŞÜNDÜNMÜ.
  • lütfen konu ile alakası olmayan kişiler yorum yapmasın...
  • bu kadarcık mı..yok mu bu ülkenin basını,yorumcuları,köşe yazarcıkları,...şaşırdım.Allah korusun bu tip bir olay bizde olsaydı,önce kule uçak konuşmaları ardından tüm köşe yazarları yoruma girişir,pilotların gerlmiş geçmiş hayatları kullandıkları ilaçlara kadar,hemen ardından tüm gzete ve tv lerde üzüntüsünden şok olmuş mağdur ailelerinin yakın ekran çekimleri,uçak yoculuğunun sorgulanması,daha burada saymadığım onlarca özel medya çekimleri vs...onlar ne yaptı..iki büyük otorite çıktı sade ve güzel bir açıklama yaptı ve medya tatmin oldu..işte biz bu yüzden AB li olamayız..
  • BRE CAHİL
  • Bu uçağın değil düşmesi kuyruğunu yere vurması bile bir mucize.Sistemler o kadar gelişmiş ki pilot istese de bu uçak düşmez.Hayret ettim.Ölen ekibe allahtan rahmet diliyorum.

Airbus’ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

 

Airbus olarak Air New Zealand’ın  sahip olduğu ve XL Airways’in işlettiği A320 tipi uçağın bu akşam üzeri bir kazaya karıştığını üzüntü ile duyururuz.  Uçak teknik bir uçuş için Fransa Perpignan'daydı.

 

Kazaya karışan 2500 seri numaralı uçak, Temmuz 2005 de teslim edilmiştir. Bu uçak 2800 uçuşta yaklaşık olarak 7000 saat uçuş saatini doldurmuş bir uçaktır.  Uçak IAE V2500 tipi motorlara sahiptir. Şu anda bunun dışında herhangi bir bilgi verilememektedir.

 

Airbus olarak uluslararası ortamda bu kazayı soruşturacak Fransız otoritelere tüm teknik desteği vereceğiz.  Airbustan 5 kişilik bir ekip olay yerine yollanmıştır.

 

A320 ucağı 2 motorlu , tek koridorlu ve 2 standart sınıfltan oluşan 150 kişi kapasiteli bir uçaktır.  ilk A320 Mart 1988 de hizmete girmiştir.  Ekim 2008 itibariyle 1960 ader A320 uçağı 155 değişik operatörde kullanılmaktadır. A320 uçaklığı şu ana kadar  24 milyon  adet uçuşta 45 milyon saat uçmuştur.

 

Airbus detaylar belli olduğunda daha çok  bilgi verecektir. Ancak şu anda yerel otoriteler tarafından yürütülen soruştmanın devam etmesi  ve herhangi bir spekülasyona mahal vermemek için kazanın nedeni ile ilgili herhangi bir açıklama  yapılamamaktadır.

 

Airbus olarak bu kazada  hayatanı kaybedenlerin yakınlarının tüm üzüntüsünü  paylaşıyoruz.”

AIRBUS'TAN KAZA AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

RumuzMİDYE ~ 15 yıl önce
Yorumunuz..NE İYİ BAKIM YAPILMİŞ DAHA NE ISTERSİNİZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz A ~ 15 yıl önce
SEN CAHİL DEĞİLSEN GİT UÇAĞIN ARKA GÖVDE ALTINA BAK BAKALIM BU UÇAKLARDA TAİL-SKİD VARMI.ACABA ADAMLAR BU TAİL-SKİD İ NİYE KOYMAMIŞLAR HİÇ DÜŞÜNDÜNMÜ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
lütfen konu ile alakası olmayan kişiler yorum yapmasın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KAPTAN ~ 15 yıl önce
bu kadarcık mı..yok mu bu ülkenin basını,yorumcuları,köşe yazarcıkları,...şaşırdım.Allah korusun bu tip bir olay bizde olsaydı,önce kule uçak konuşmaları ardından tüm köşe yazarları yoruma girişir,pilotların gerlmiş geçmiş hayatları kullandıkları ilaçlara kadar,hemen ardından tüm gzete ve tv lerde üzüntüsünden şok olmuş mağdur ailelerinin yakın ekran çekimleri,uçak yoculuğunun sorgulanması,daha burada saymadığım onlarca özel medya çekimleri vs...onlar ne yaptı..iki büyük otorite çıktı sade ve güzel bir açıklama yaptı ve medya tatmin oldu..işte biz bu yüzden AB li olamayız..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
BRE CAHİL

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Bu uçağın değil düşmesi kuyruğunu yere vurması bile bir mucize.Sistemler o kadar gelişmiş ki pilot istese de bu uçak düşmez.Hayret ettim.Ölen ekibe allahtan rahmet diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000