06 Eylül 2012, Perşembe 12:19:17

AIRBUS'TAN "GELECEK" DEĞERLENDİRMESİ

Airbus 2050'de havacılığın nasıl olacağına dair tahminler içeren Smarter Skies adlı bir araştırma yayınladı.
  • Ahahahaahahah:)) diyorumm:)))
  • umarim bu arastirmaya cok para harcamamislardir

Şirket uçakların daha dik açılarla inip kalkması sonucunda yaptıkları gürültünün azalacağını, daha az yakıt harcayacaklarını ve potansiyel olarak uçuş sürelerinin de kısalacağını söyledi.

Şirket bu durumda daha kısa pistlerin kullanılabileceğini bunun da havaalanlarının kapladığı alanı daraltacağını da söyledi.

Bu tahminler Airbus'un son uçağının özelliklerine pek de uymuyor. Çünkü şirketin piyasaya sürdüğü son uçak olan devasa A380 normalden daha uzun bir piste ihtiyaç duyuyor.

Airbus raporunda uçakların kalkışında tekerlekli, kayganlaştırılmış pistlerin kullanılabileceğini kalkıştan önce uçağa bağlanan bu portatif pistlerin kalkış sırasında geride bırakılabileceğini de yazdı.

Şirketin araştırmacıları bu sistemin daha dik kalkışlara imkan vereceğini ve jetlerin seyir yüksekliğine daha çabuk ulaşmalarını sağlayacağını düşünüyor.

Raporda ''Mega şehirlerin dünyayı kapladığı bir dönemde yer tasarrufu yapmak çok önemli olacak ve pistlerin kısalması havaalanlarının daha küçük alanlara sığmasını sağlayacak'' dendi.

JLS Danışmalıktan John Strickland "Kısa pistler için oldukça radikal teknolojik gelişmeler gerekiyor'' dedi.

Strickland ''En yeni uçak modelleri Airbus A380 ve Boeing 787. Bu uçaklar çok uzun mesafelere gidebilir ancak bunu sağlayan özellikleri kısa pistlerden kalkmalarını da imkansız hale getiriyor. Ben kısa pist teknolojisinin uygulanabilirliği konusunda oldukça şüpheciyim'' dedi.

Airbus'ın yayınladığı Smarter Skies adlı kitapçığa göre geleceğin uçaklarında hava koşullarını göz önünde bulundurarak en uygun rotayı otomatik olarak seçen sistemler olacak. Ayrıca uçaklar güneş ve hidrojen enerjileriyle çalışabilecek. (BBCTürkçe)

AIRBUS'TAN "GELECEK" DEĞERLENDİRMESİ

Yorumlar

İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Ahahahaahahah:)) diyorumm:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isim/rumuz ~ 12 yıl önce
umarim bu arastirmaya cok para harcamamislardir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000