17 Ekim 2017, Salı 11:15:21

Airbus'tan dev satın alma

Avrupalı uçak üreticisi Airbus, Kanadalı uçak ve tren üreticisi Bombardier tarafından geliştirilmiş olan CSeries uçak üretim programını satın aldı.
  • Airbus yarı hisse için ne kadar para vermiş?
  • Çok üzücü bir haber.
  • CRJ ve Q400 programlarinin TAI gecisini nezaman yayinlayacaksiniz

Airbus SE ve Bombardier Inc., C Serisi uçak programında ortak oluyor. Ortaklığı içeren anlaşma, 16 Ekim 2017 tarihinde imzalandı. Anlaşma, Airbus'ın küresel erişimi ve ölçeği ile Bombardier'in en son teknoloji ürünü uçak ailesini bir araya getiriyor. Her iki şirket de, C Serisi platformunu, değerini tam olarak açığa çıkaracak şekilde konumlandırırken, müşteriler, tedarikçiler, çalışanlar ve hissedarlar için önemli ölçüde yeni değer yaratıyor.

Anlaşma kapsamında Airbus, C Serisi üreten ve satan oluşum, ‘C Serisi Uçakları Limited Ortaklığı’na (C Series Aircraft Limited Partnership (CSALP)) tedarik, satış ve pazarlama ve müşteri destek uzmanlığı sağlayacak. Airbus CSALP'de %50.01 çoğunluk hissesine sahipken, Bombardier ve Investissement Québec (IQ) sırasıyla yaklaşık %31 ve %19 paya sahip olacak.

CSALP'nin merkezi ve birincil montaj hattı ve ilgili işlevleri, Airbus'un global erişim ve ölçeği ile Québec'de kalacak. Airbus'un küresel endüstriyel ayak izi, Kanada'daki Nihai Montaj Hattı ve Alabama, Birleşik Devletler'deki Airbus üretim tesisinde ilave C Serisi üretimi ile genişleyecek. Programın güçlendirilmesi ve küresel işbirliğinin, Quebec ve Kanada havacılık operasyonları üzerinde olumlu etkileri olacağına inanılıyor.

Tek koridor pazarı, gelecekte uçaklar için beklenen küresel tahmini rakamın %70'ini temsil eden kilit bir büyüme faktörü. 100-150 koltuk aralığında olan C Serisi, tek koridorun 150-240 koltuk aralığındaki daha üst seviyesine odaklanan Airbus'ın mevcut tek koridorlu uçak portföyünü fazlasıyla tamamlıyor. Airbus'ın bu girişime katacağı birinci sınıf satış, pazarlama ve destek ağının C Serisi'nin ticari ivmesini güçlendirmesi ve hızlandırması bekleniyor. Ayrıca, Airbus'ın, tedarik zinciri uzmanlığı sayesinde C Serisi üretim maliyetlerinde ciddi tasarruf sağlanması bekleniyor.

Airbus Kanada'ya ve havacılık sektörüne, Kanadalı tedarikçileri ile Airbus'ın küresel tedarik zincirine erişimlerini genişletmeyi taahhüt ediyor. Bu yeni C Serisi ortaklığı, önümüzdeki uzun yıllar boyunca Kanada'da işlerin devam edeceğinin güvencesini verdi.

Airbus CEO’su Tom Enders, “Bu, her iki taraf için de bir kazan-kazan anlaşması. C-Serisi, son teknoloji ürünü tasarımı ve mükemmel ekonomisi ile mevcut tek koridorlu uçak ailemize mükemmel uyum sağlarken aynı zamanda hızlı büyüyen pazara sunduğumuz ürün yelpazesini de hızla genişletiyor. Bombardier ile olan ortaklığımızın, satışları ve bu programın değerini muazzam bir şekilde artıracağından hiç şüphem yok. Bu ortaklık, sadece C Serisini ve endüstriyel operasyonlarını yalnızca Kanada, İngiltere ve Çin'de güvence altına almakla kalmıyor, aynı zamanda ABD’ye de yeni işler getiriyor. Airbus, yüksek talep gören tek koridorlu pazarda ürün yelpazesini güçlendirecek ve dünya çapındaki havayolu müşterilerimize üstün değer katmaktan fayda sağlayacaktır” dedi.

Bombardier CEO’su Alain Bellemare, “Airbus'ı, C Serisi programında görmekten mutluluk duyuyoruz. Airbus bizim için, Québec ve Kanada için mükemmel bir ortaktır. Airbus’ın küresel ölçeği, güçlü müşteri ilişkileri ve operasyonel uzmanlığı, C Serisinin değerini ortaya çıkaracak temel bileşenlerdir. Bu ortaklık, C serisi programının değerini ikiye katlarken aynı zamanda oyunun kurallarını değiştiren uçağımızın tam potansiyelinin farkına varılmasını sağlayacak“ dedi.

Québec Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Bilim ve Yenilik Bakanı ve Dijital Strateji Sorumlusu Dominique Anglade, “Airbus'un bugün stratejik bir ortak olarak programa katılımı, C Serisi programının sürdürülebilirliğini ve büyümesini sağlayacak ve aynı zamanda tüm Québec havacılık kümesini kuvvetlendirecektir. Mevcut bağlamda, Airbus ile olan ortaklık, Québec ekonomisinin bu stratejik sektöründe işlerin yaratılması ve bakımı açısından bizim için en iyi çözümdür” dedi.

Airbus'tan dev satın alma

Yorumlar

Habercilik nedir ~ 6 yıl önce
Airbus yarı hisse için ne kadar para vermiş?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hoşgörü Elçisi ~ 6 yıl önce
Çok üzücü bir haber.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
capt CS300 ~ 6 yıl önce
Cok sevindirici bir haber...
bombardier ~ 6 yıl önce
CRJ ve Q400 programlarinin TAI gecisini nezaman yayinlayacaksiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000