25 Temmuz 2009, Cumartesi 15:07:21

AIRBUS'TAN ÇILGIN PROJE

Dünya'nın en büyük iki uçak üreticisinden biri olan Airbus, A380'den sonra dev bir uçak için projeler üzerinde çalışmalara başladı.
  • Bundan iyi ütü olur, uçak olmaz
  • Birincisi fotodaki gibi bi uçak yapabileceklerini sanmıyorum çünkü bu tür genişlikteki bi uçaga verilecek gate kapısı yok henüz dünya üzerinde.Ayrıca görünümüde çok saçma oldugu gibi teknik bakımdanda imkansız.Gövde ne kadar ince veya düz olabilirse uçak o kadar stabil ve dragı az olur.Bu uçagın üreteceği dragı düşünemiyorum bile.Ayrıca insansız uçaklarada karşıyım.Sonuçta insan yoksa içinde onuda başka bi makine uçurucak.Ya makinede bozulursa nolucak ? İşte burada devreye pilotlar giriyor.Hiç bir makine bir insanın yapacagının daha fazlasını yapamaz çünkü makineyi tasarlayan bizleriz !! Bi Makine pilot gibi reflexde veremez ona ne programladıysanız onu yapar.Yani kısacası haberde yorumlarınızda çok saçma arkadaşlar :)
  • negüzel amerika uşağı değiliz boeing almıyoruz AB uşağıyız airbus alıyoruz bumudur. başkasının yaptığıyla övünene kadr biz ne yapıyoruz. bu yorum bana mandacılık zamnında alman mı yoksa inglizmi mandasına girmeliyiz tartışmasını hatılatı. illaki birileri çıkar Atatürk gibi manda ve himaye kabul edilmez derde bizde kendi uçaklarımızı yapmak için ilk adımlar atarız belki biz göremeyiz ama gelecek nesil dedelerine dua eder yerli uçakalrıyla uçarken.
  • 4-5 ay önce bi havacılık dergisinde görmüştüm.2090'larda filan bitirmeyi planlıyolarmış.o zamana kadar neler neler değişir kim bilir....
  • Tüm yorumlara katılıyorum. Hem oyuncak gibi, hem uzay gemisi gibi. İlginç !!!
  • Birde Boeing mi Airbus mı dyorlarr=) Amerikan usagı degiliz sokun kafnza devir teknoloji dvri Boeing TEYYRE YAPADURSUN Airbus Cıgır aşssn bıraksn herkes yorm ypmyı;)))
  • hey maşşallahh yaau
  • evet daha klostrofobik bisiler de yapabilirler??
  • Beoing buna benzer bir uçak üzerinde çalıştığını 5 yıl önce açıklamıştı. Motorlar gövdenin üzerinde olacak kanatlar dahil uçağın mümkün olan her alanında yolcu veya yük taşınacak demişlerdi. Motorların bir çamaşır makinası kadar sessiz olması öngörülüyordu. Amaç artan talebi karşılamaya yönelik. Konvansiyonel uçak yapısı en fazla 2 katlı 330 üretmeye (a380) izin veriyor. Daha yüksekten, daha hızlı uçan ve daha çok yolcu ve yük taşıyabilen uçakları üretme yönünde çalışıyorlar. Örneğin amerikalıların kargo taşımak için geliştirdikleri pilotsuz zepplin çalışmaları var. Biz ancak adamların ürettiği uçakları alıp pilot, hostes olarak adamlara hizmet edelim. Pervaneli fiberglas insansız hava aacı bile üretemiyoruz.
  • prototipe bak, çin malı oyuncaklara benziyor.

Dünya'nın en büyük yolcu uçağını da üreten Airbus 850 yolcu kapasiteli süper teknoloji ile donatılmış yeni bir model üzerinde çalışmalara başladı.

Airbus, A600-850 modeli olarak geliştirdiği uçağı ile yeni bir çığır açmayı planlıyor.

2 katlı olan bu uçak, 81.70 metre uzunluğunda, kanat açıklığı 77,90 metre ve yerden yüksekliği 31.60 metre. 600 ile 850 arasında değişen koltuk kapasitesinde planlanan uçağın pencereleri olmayacak. Pencere yerine kameralardan elde edilecek görüntüler yolcunun önündeki ekrana yansıtılacak.

Yolcu, internette sörf yapabilecek, uydu üzerinden televizyon programlarını izleyebilecek.

Uçakta, yatay 26 derece, dikey 55 derece hareketli 4 ana motorun yanısıra konvensiyonel iniş ve kalkışlarda devrede olacak 4 adet küçük motor bulunacak.

890 km/sa'lik bir hızla uçabilecek uçağın, 9 bin 600 kilometre menzile sahip olacağı düşünülüyor.

©AirportHaber.com

AIRBUS'TAN ÇILGIN PROJE

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 15 yıl önce
Bundan iyi ütü olur, uçak olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Birincisi fotodaki gibi bi uçak yapabileceklerini sanmıyorum çünkü bu tür genişlikteki bi uçaga verilecek gate kapısı yok henüz dünya üzerinde.Ayrıca görünümüde çok saçma oldugu gibi teknik bakımdanda imkansız.Gövde ne kadar ince veya düz olabilirse uçak o kadar stabil ve dragı az olur.Bu uçagın üreteceği dragı düşünemiyorum bile.Ayrıca insansız uçaklarada karşıyım.Sonuçta insan yoksa içinde onuda başka bi makine uçurucak.Ya makinede bozulursa nolucak ? İşte burada devreye pilotlar giriyor.Hiç bir makine bir insanın yapacagının daha fazlasını yapamaz çünkü makineyi tasarlayan bizleriz !! Bi Makine pilot gibi reflexde veremez ona ne programladıysanız onu yapar.Yani kısacası haberde yorumlarınızda çok saçma arkadaşlar :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
negüzel amerika uşağı değiliz boeing almıyoruz AB uşağıyız airbus alıyoruz bumudur. başkasının yaptığıyla övünene kadr biz ne yapıyoruz. bu yorum bana mandacılık zamnında alman mı yoksa inglizmi mandasına girmeliyiz tartışmasını hatılatı. illaki birileri çıkar Atatürk gibi manda ve himaye kabul edilmez derde bizde kendi uçaklarımızı yapmak için ilk adımlar atarız belki biz göremeyiz ama gelecek nesil dedelerine dua eder yerli uçakalrıyla uçarken.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
4-5 ay önce bi havacılık dergisinde görmüştüm.2090'larda filan bitirmeyi planlıyolarmış.o zamana kadar neler neler değişir kim bilir....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Tüm yorumlara katılıyorum. Hem oyuncak gibi, hem uzay gemisi gibi. İlginç !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Birde Boeing mi Airbus mı dyorlarr=) Amerikan usagı degiliz sokun kafnza devir teknoloji dvri Boeing TEYYRE YAPADURSUN Airbus Cıgır aşssn bıraksn herkes yorm ypmyı;)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
hey maşşallahh yaau

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
evet daha klostrofobik bisiler de yapabilirler??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Beoing buna benzer bir uçak üzerinde çalıştığını 5 yıl önce açıklamıştı. Motorlar gövdenin üzerinde olacak kanatlar dahil uçağın mümkün olan her alanında yolcu veya yük taşınacak demişlerdi. Motorların bir çamaşır makinası kadar sessiz olması öngörülüyordu. Amaç artan talebi karşılamaya yönelik. Konvansiyonel uçak yapısı en fazla 2 katlı 330 üretmeye (a380) izin veriyor. Daha yüksekten, daha hızlı uçan ve daha çok yolcu ve yük taşıyabilen uçakları üretme yönünde çalışıyorlar. Örneğin amerikalıların kargo taşımak için geliştirdikleri pilotsuz zepplin çalışmaları var. Biz ancak adamların ürettiği uçakları alıp pilot, hostes olarak adamlara hizmet edelim. Pervaneli fiberglas insansız hava aacı bile üretemiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
prototipe bak, çin malı oyuncaklara benziyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000