20 Ekim 2009, Salı 14:08:02

Airbus'ta umutlu bekleyiş

A400M için yeni bir süreç başlamak üzere...

A400M’in alıcılarının bulunduğu görüşmelere yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre, A400M askeri nakliye uçağının alıcıları geciken teslimatlardan sonra Airbus’ın en çok korktuğu konu olan siparişleri iptal etmek yerine bu siparişleri daha uzun bir süreye yayma konusunda anlaşmaya yakın duruyorlar. Ekim sonunda yapılması beklenen bakanların görüşmesinden önce anlaşma detaylarının netleşmesi bekleniyor.

Eğer alıcılar anlaşma üzerinde uzlaşmaya varırlarsa Airbus’ın yaşadığı ekonomik sorunlar sona erebilir ve Avrupa’nın en büyük savunma siparişi konumundaki A400M’in bütçede yarattığı baskıyı azaltmaya yardımcı olabilir.

A400M asker ve ağır ekipman nakliye uçağı olarak tasarlanmış ve 7 Avrupalı NATO üyesine, uluslararası operasyonlarında kullanmaları amacıyla satılmıştır. Ancak masrafların fazlaca çoğalması ve teslimatların 4 yıl süreyle gecikmesi nedeniyle proje çok zor durumda.

Alıcı uluslar geçtiğimiz Temmuz ayında 20 milyar euro değerindeki anlaşmada tekrar pazarlık yapma konusunda anlaşmaya vardı ancak siparişi verilen uçak sayısında ve gecikmelerden dolayı ödenecek cezalar hakkında herhangi bir bilgilendirme yapılmadı. Görüşmelere yakın bir kaynaktan alınan bilgiye göre bir kısım uçağın zamanı belirlenmiş bir periyotta teslimatları kesin olarak yapılacak.

Airbus'ta umutlu bekleyiş

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000