06 Mayıs 2015, Çarşamba 14:35:38

AIRBUS'IN YENİ EĞİTİM MERKEZİNİN YAPIMINA BAŞLANDI

Temel çalışmalarının tamamlanmasının ardından yeni Airbus Asya Eğitim Merkezinin (AATC) yapımına başlandı. 2016 yılının ilk çeyreğinde açılacak olan bu yeni tesiste, üretimi yapılmakta olan tüm Airbus modelleri için eğitim kursları verilecektir.
  • Benim eve de lazim. Nerden aliyoruz. sahinden com da var midir

Temel çalışmalarının tamamlanmasının ardından yeni Airbus Asya Eğitim Merkezinin (AATC) yapımına başlandı. 2016 yılının ilk çeyreğinde açılacak olan bu yeni tesiste, üretimi yapılmakta olan tüm Airbus modelleri için eğitim kursları verilecek. AATC, Singapur Cumhuriyeti’nde kurulmuş Airbus (%55) ve Singapur Havayolları (SIA) (%45) ortak teşebbüsü.

Seletar Havacılık Park’ında 9.250 m2 alana kurulmuş olan bu modern tesis; Toulouse, Miami ve Pekin’dekilerle birlikte Airbus’ın küresel ağındaki dördüncü Airbus uçuş eğitim merkezi olacaktır. Tamamen kullanıma hazır hale geldikten sonra Singapur’daki merkezde; dört A350 XWB, bir A380, bir A330 ve iki A320 olmak üzere sekiz adet uçuş simülatörü olacaktır. Bununla birlikte merkezde, her yıl 10,000’den fazla pilot adayına kurs imkânı sağlama kapasitesi olan geniş çaplı eğitim okulu da bulunacak.

AATC, yeni merkez açılana kadar, Singapur Changi Havalimanı’nın yanında bulunan SIA Eğitim Merkezindeki geçici tesislerde, bir A380 ve iki A330 olmak üzere toplam üç adet simülatörle kurs imkânı sağlamaktadır. AATC eğitmenleri öncelikli olarak Airbus ve Singapur Havayolları bünyesinden seçilmiştir ve önümüzdeki aylarda başka eğitmenler de işe alınacaktır. Merkez, toplamda 50 eğitmen ve 25 destek ekibine istihdam sağlamayı öngörüyor.

Singapur Airlines Uçuş İşletme Başkan Yardımcısı Sayın Kaptan Gerard Yeap; "AATC, hem Singapur Havayolları hem de Airbus için tam anlamıyla çift taraflı kazancın olduğu bir ortaklıktır. Asya-Pasifik bölgesi için yapılan uçak yolculuğu talep beklentilerinin güçlü bir şekilde büyümeye devam etmesi durumunda AATC, hem endüstri eğitim gereksinimlerine ayak uyduracak bir mükemmellik merkezi olacak hem de en önemli transfer merkezi konumunda olan Singapur’u güçlendirecektir” dedi.

Airbus Müşteri Hizmetleri Başkanı Sayın Didier Lux; “Singapur’un küresel uçuş eğitim merkezi ağımıza dâhil olmasından dolayı çok heyecanlıyız. Bu modern tesis sayesinde hizmetlerimizi hızlı büyüyen Asya-Pasifik bölgesindeki müşteri ve işletmecilere daha yakından sunma şansını elde edeceğiz. Bölgenin önde gelen transfer merkezinde yapılacak olan bu birinci sınıf tesisin geliştirilmesi için ortağımız olan Singapur Havayolları ile çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz” demiştir. Toulouse, Miami ve Pekin’de bulunan uçuş ekibi eğitim merkezlerinin yanı sıra Airbus’ın Hamburg ve Bangalore’da mühendislik ve bakım eğitim merkezleri bulunmaktadır. Şirket aynı zamanda kendi tesislerinde Airbus eğitim kursları vermesi için üçüncü taraf hizmet sağlayıcıları ile anlaşmalar yaptı.

AATC, Asya Pasifik bölgesinde bulunan havayolu şirketlerinden gelen pilot adaylarını memnuniyetle karşılayacaktır. AATC bünyesinde verilecek olan kursların tamamı, üreticinin Toulouse, Miami ve Pekin’de bulunan uçuş eğitim merkezlerinde verilen kursların aynısı.

>

AIRBUS'IN YENİ EĞİTİM MERKEZİNİN YAPIMINA BAŞLANDI

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Benim eve de lazim. Nerden aliyoruz. sahinden com da var midir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000