01 Şubat 2010, Pazartesi 09:01:19

Airbus'ın yakıt tankları Netsis hızıyla sevkediliyor

Airbus uçaklarına yakıt tankı üreten PFW Havacılık Sanayi, Türkiye'deki tesislerinde kullandığı Türk menşeili Netsis yazılımı sayesinde sevkiyat süresini 11 saatten 15 dakikaya indirdi.

PFW ERP ve Özel Yazılım Sorumlusu Salih Onur Düzel: "Şirketimizin Almanya'daki merkezinde Alman menşeli bir yazılım kullanılıyor ve bize de bu yazılımı tercih etmemiz öneriliyordu. Fakat Netsis'in teknolojik olarak gereksinimlerimizi karşılayabildiğini gördük. Uygulama sonrasında da etki / maliyet açısından en doğru seçimi yaptığımız anlaşıldı."

Boeing ve Airbus uçakları için parça üreten Alman PFW Havacılık Sanayi, Türkiye'deki iş süreçlerinin otomasyonu ve tüm dünya ile entegrasyonu için Türk yazılımı Netsis'i kullanıyor. Sipariş karşılama, üretim emirleri, finansallar, kalite yönetimi, stok, hammadde, yarı mamul, hurda ve stok miktarları takibi gibi kritik süreçlerini Netsis üzerinden yönetmeyi tercih eden PFW'nun Türkiye'deki 120 kişi kadrolu tesisleri, dünyadaki dört büyük üretim merkezinden biri konumunda.

Proje, PFW'nun Türkiye temsilciliğine üretimin her bir aşaması için gereken zamanın, maliyetin ve iş gücünün etkin olarak yönetilebileceği bir alt yapı sağladı. Günlük iş emirlerinin üretime aktarılma süresi 150 dakikadan 20 dakikaya kısaldı. Proje öncesi iki gün gerektiren siparişlerin gerçek bakiyelerine ulaşabilmesi süresi ise, 5 dakikaya indi.

Operasyonların el terminalleri ile izlenebilmesi mümkün kılındı. Her bir personelin o an için hangi sipariş üzerinde ve hangi operasyonda çalıştığı anlık olarak izlenebiliyor. Maliyetler, stok miktarları ve iş performansına ilişkin veriler de, anlık olarak yönetime raporlanabiliyor. Bunlarla birlikte şirketin Almanya’daki merkezinin kullandığı sistemle de entegrasyon kuruldu.

PFW ERP ve Özel Yazılım Sorumlusu Salih Onur Düzel, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

Netsis sayesinde karmaşık süreçleri yalın ve verimli hale getirdik. Yönetimin önünü görmesi sağlandı. Artık her bir bölüm kendi çalışmalarına ait raporları sistematik bir şekilde oluşturuyor. Bu da yönetime denetim olanağı getirdi. Tüm bunlar şirketimizin Almanya’daki merkezi ile aramızdaki güveni pekiştiren, iş birliğimize heyecan katan kazanımlar oldu. Netsisin sağladığı katkılar sayesinde krize çok daha kolay karşı koyabildik. 

Airbus'ın yakıt tankları Netsis hızıyla sevkediliyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000