06 Kasım 2009, Cuma 11:03:10

AIRBUS'A MİLYAR DOLARLIK SİPARİŞ

Suudi Arabistan hükümetine ait Suudi Havayolları'nın 58 adet Airbus uçak satın almak için 2,8 milyar dolarlık anlaşma imzaladığı bildirildi.
  • bütün yorumlar bir yana bu şirket bu uçakları gerçekten alırsa saudiaya uçak kiralayan birçok özel havayolu şirketi mahvolur.. evet resmen mahvolur.. bilginize şu anda basit belki ama gelecek için hayati önemde bir anektod..
  • dünyanin önde gelen havayollarinin arasindaki yerini koruyabilmek icinmi? Iyi güldüm ama ha!

Filosunu modernleştirmek isteyen ve piyasa gücünü artırmayı hedefleyen havayolunun siparişini verdiği uçak modelleri arasında A320, A321 ve A330 olduğu öğrenildi.

Arab News'te yer alan habere göre milli havayolu genel müdürü Halid El Mülhim, dünyadaki en gelişmiş uçakları satın alarak filolarını yenilemeyi hedeflediklerini ve yeni uçaklarla Suudi Havayolları'nın yolcularına daha iyi hizmet vereceğini söyledi. Hava taşımacılık sektöründeki artan rekabete de değinen El Mülhim, dünyanın önde gelen havayolları arasındaki yerlerini koruyabilmek için önemli çaba sarf ettiklerini ifade etti. İki adet Airbus 320 model uçağı teslim almak için diğer havayolu yetkilileri ile Fransa'nın Tulus kentine gelen El Mülhim, yeni ve gelişmiş uçaklar için pilot ve diğer kabin görevlilerinin eğitimden geçirildiğini sözlerine ekledi.

Havayolu yetkililerine göre CFM56 motoruna sahip olacak A320 model uçaklar Riyad ve Cidde'den hem Körfez bölgesindeki hem de Avrupa ve Hint altkıtasındaki şehirlere uçacak. A320 filosu iki sınıfta 112 ile 132 yolcu taşıma kapasitesine sahip olacak.

Suudi Havayolları'nın teslim aldığı tek koridorlu iki A320'nin ardından 21 adet A320'nin de zaman içinde Airbus tarafından teslim edileceği öğrenildi.

AIRBUS'A MİLYAR DOLARLIK SİPARİŞ

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
bütün yorumlar bir yana bu şirket bu uçakları gerçekten alırsa saudiaya uçak kiralayan birçok özel havayolu şirketi mahvolur.. evet resmen mahvolur.. bilginize şu anda basit belki ama gelecek için hayati önemde bir anektod..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
dünyanin önde gelen havayollarinin arasindaki yerini koruyabilmek icinmi? Iyi güldüm ama ha!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000