20 Nisan 2010, Salı 12:49:06

Airbus uçağı kül etkisini araştırıyor

Havacılık endüstrisi uçuşları güvenli bir şekilde başlatmak için güç birleştirdi.
  • en dogrusunu yapiyorlar... bravo. Hic olmazsa test yapsinlar ona göre de Motor üretiler...
Airbus önceden planlandığı geliştirme test uçuşlarının avantajlarından yararlanarak Avrupa üzerindeki volkanik küllerin durumu ve uçuş sistemleri üzerindeki etkisi ile igili bilgi alma imkanına sahip oldu. 4 adet EA motoru ile güçlendirilen Airbus A380 MSN 4 ve Rolls Royce motorları ile güçlendirilen A340-600 MSN 360 sırayla Toulouse Havaalanı’ndan Fransa saatiyle 14:25 ve 14:50’de havalandılar. Uçuşlar süresince Airbus’ın uçuş test ekibi uçağın ve motorların kül bulutları içerisindeki durumunu inceledi ve inişin ardından da uçuş sonrası uçak ve motorlar titizlikle incelenecek.

Normal prosedürler uyarınca A380’in Fransız hava sahası, A340-600’ün ise Fransız ve Alman hava sahalarında test uçuşları yapması planlanıyor. Airbus uçuşlar sonrasında ele geçirdiği bilgileri gerekli uçuş yetkilendirme otoriteleri ve motor üreticileri ile en kısa sürede paylaşacak.

Airbus Başkanı ve CEO’su Tom Enders: “Havacılık endüstrisi ile koordinasyon halinde çalışıyor ve elimizden gelen tüm teknik yardımı sağlıyoruz. Açıkça görülüyor ki tüm endüstri en kısa sürede bu soruna bir çözüm bulmak ve Avrupa hava sahasını tekrar uçuşa açmak istiyor.”

Airbus, havacılık otoritelerinin güvenli uçuş şartlarını değerlendirmelerini destekliyor ve tüm teknik yardım imkanlarını sunuyor.

A380 MSN 004, 3 saat 50 dakikalık uçuşun ardından saat 18:00’da ve A340-600 MSN 360 da 5 saatlik uçuşun ardından indiler. Test uçuş ekibi uçuş sırasında herhangi bir anormalliğe rastlamadıklarını bildirdiler ve uçuş sonrası yapulan incelemelerde de herhangi bir anormalliğe rastlanmadı. Airbus tüm bilgileri motor üreticilerine ve ilgili otoritelere ulaştırarak hava sahasının güvenli bir şekilde açılması için araştırmalara desteğini sürdürdü.

Airbus uçağı kül etkisini araştırıyor

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
en dogrusunu yapiyorlar... bravo. Hic olmazsa test yapsinlar ona göre de Motor üretiler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000