17 Haziran 2008, Salı 15:41:20

AIRBUS ŞOKTA!

Airbus firmasının ana ortağı Avrupa Havacılık Savunma ve Uzay Şirketi'ne (EADS) yönelik “insider trading (içeriden bilgiye dayalı ticaret)” soruşturması kapsamında, eski EADS yöneticisi Jean-Paul Gut gözaltına alındı.

Fransız adli yetkilileri, Gut'un mali polis tarafından gözaltına alındığını belirttiler.

Airbus'un, Haziran 2006'da A380 jumbojet yolcu uçağının üretiminin gecikeceğini açıklamasından haftalar önce EADS'deki üst düzey yöneticiler ve hissedarlarının hisse senetlerini sattıklarının ortaya çıkması üzerine, 2006 yılı Kasım ayında “insider trading” soruşturması başlatıldı.

EADS'nin hisseleri, A380'nin üretiminin gecikeceği açıklamasının ardından yüzde 26 değer kaybetmişti. Eski EADS yöneticileri, kendi hisse senetlerini Mart 2006'da sattıkları zaman A380'nin üretiminin gecikeceğini bildikleri yönündeki iddiaları reddettiler. EADS de bu iddiaları reddetti.

Geçen Nisan ayında bağımsız mali düzenleme kurumu Fransız AMF, “insider trading” soruşturmasıyla ilgili 18 ay süren çalışmasını tamamladığını ve EADS ile Airbus'da şimdi ve eski üst düzey yönetici olan 17 kişi hakkında bir dosyanın savcılığa gönderilmesi için yeterli kanıt bulduğunu açıklamıştı.

AIRBUS ŞOKTA!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000