24 Mart 2016, Perşembe 09:05:03

Airbus Çin'de ikinci fabrikayı açıyor

Airbus, Çin'de kuracağı ikinci uçak fabrikası ile bu ülkede geniş gövdeli A330 uçaklarını üretecek.
  • akıllı telefon pazarının içine etti çin markaları. eyirbasın teknolojisini çalıp kendi uçak markasını yapar önümüzdeki on yıl içinde.
  • Herkes uçak karşılığı offset anlaşmalara gidiyor. Montaj bile olsa üretim yaptırıyor. Yerli yolcu uçağımız dünyada sipariş almak için bakalım hangi ülkelerde montaj üsleri kuracak.
  • çin malı çöpleri almak için sıraya girersiniz artık!!
  • airbus candır gerisi heyecan
  • çinde imal edilen uçakların herşeyi tıpatıp airbus gibi ama içerideki göstergeler çalışmıyor sabit

Airbus, Çin'de kuracağı ikinci uçak fabrikası ile bu ülkede geniş gövdeli A330 uçaklarını üretecek. Pekin yakınlarındaki Tianjin Serbest Bölgesi'nde temeli atılan fabrikada üretim Eylül 2017'de başlayacak.

Airbus, ana üssü Fransa'da Toulouse ve Almanya'da Hamburg kentlerindeki üretim hattına 2008'de Çin'deki fabrikayı eklemişti. Şirketin en çok satan modeli olan tek koridorlu A320'nin üretimi için açılan fabrika, ilk uçağını gökyüzüyle Mayıs 2009'da buluşturdu. Airbus'ın ABD'de de A320 üreten fabrikası bulunuyor.

Halen ayda dört uçak üretilen Çin'deki fabrikada 2 bin kişi çalışıyor. Dünyanın dört bir yanından gelen parçalar, Çin'de üretilenlerle birlikte Tianjin'deki fabrikada birleştiriliyor. Aylık kapasitesi 4 uçak olan fabrika, ürettiği A320'leri Çinli havayolu şirketlerine teslim ediyor.

AYDA İKİ UÇAK ÜRETİLECEK

Halen Çin'de Airbus üretimi 1,200 adet yolcu uçağı görev yapıyor. Son yıllarda geniş gövdeli uçak talebinin arttığına dikkat çeken Airbus, ikinci fabrikanın açılmasına karar verdi. Bu fabrikada, geniş gövdeli çift koridorlu A330 uçakları imal edilecek.
Önümüzdeki 20 yılda Çin pazarında 5,400 uçaklık ihtiyacın olduğunu belirten Airbus, bu fabrikada ayda iki uçak üretmeyi planlıyor. Faaliyete Eylül 2017'de geçecek fabrika ilk uçağını 2018 içinde teslim edecek.

ANA ÜRETİM HATLARI 4 NOKTADA

Toulouse / Fransa: Airbus'ın ana üssü, Fransa'nın Toulouse kenti. Burada şirket portföyündeki tüm uçaklar yani tek koridorlu A320, uzun menzilli A330 ile A350XWB ve iki katlı A380'ler üretiliyor.

Hamburg / Almanya: Hamburg tesislerinde ise sadece A320 serisi üretilirken iki katlı yolcu uçağı A380'in kabin modifikasyonu ve boyama işlemleri yapılıyor.

Tianjin / Çin: Pekin yakınlarındaki Tianjin Serbest Bölgesi'ndeki fabrikada da A320 serisinin montaj işlemleri gerçekleştiriliyor. Airbus önümüzdeki yıllarda bu fabrikadan Çin'in yanı sıra bölge ülkelerine de teslimat yapmayı hedefliyor. Geçtiğimiz günlerde temeli atılan ikinci fabrikada ise A330 üretiecek.

Mobile, Alabama / ABD: ABD'deki tesisler Temmuz 2015'te faaliyete geçti. İlk uçağın teslimat çalışmaları sürüyor. Fabrikanın 2018'de 50 adet uçak üretmesi planlanıyor.

Airbus Çin'de ikinci fabrikayı açıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

akıllı telefon ~ 8 yıl önce
akıllı telefon pazarının içine etti çin markaları. eyirbasın teknolojisini çalıp kendi uçak markasını yapar önümüzdeki on yıl içinde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 8 yıl önce
Herkes uçak karşılığı offset anlaşmalara gidiyor. Montaj bile olsa üretim yaptırıyor. Yerli yolcu uçağımız dünyada sipariş almak için bakalım hangi ülkelerde montaj üsleri kuracak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çöp ~ 8 yıl önce
çin malı çöpleri almak için sıraya girersiniz artık!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 8 yıl önce
bilmeden yorum yapma hastalığı var bizim millette!!çin de üretilen uçaklar sadece çin pazarına satılıyor.zaten o yüzden fabrikayı orda kuruyorlar adamlar
hava otobüsü ~ 8 yıl önce
airbus candır gerisi heyecan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çin işi ~ 8 yıl önce
çinde imal edilen uçakların herşeyi tıpatıp airbus gibi ama içerideki göstergeler çalışmıyor sabit

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000