17 Aralık 2015, Perşembe 07:50:13

Airbus böyle restaurant oldu

Kayserili girişimci iki arkadaşın satın aldığı Airbus A 300 Talas Ali Dağ eteklerinde uçak restaurant olarak hizmete açıldı.
  • Bu arada THY tarihinde hic A300 kullanamamistir.
  • Bi tane 737 700 lukten alsaydinizda kofteci yapsaydiniz bari bos bos islerle ugrasiyoruz millet olarak neyse
  • köşedeki grand café gibi gözüküyor çok hoş amaa. orda olmak var yaninda kokteyl ve fıstık gel keyfim gel.
  • Ay orda ne güzel yemekler yiyilir. mutfağı varsa tam süper. gel kendin yap
  • Sahibi yalan söylüyor, millet ilk açılışda gitti ve bi daha gitmemeye tövbe etti. Rezil bir hizmet var, kimse memnun değil , yemekler rezalet ötesi, kardeş sen ilk uçakla Belçika ya dön
  • aşçı asker kökenli miymiş?
  • Kim böyle basık bir yerde yemek yemek ister ki ? Ha uzay mekiği olsa iş değişir :D
  • Aynı THK gibi bu işletme de şimdiden batmış sayılır. Geçmiş olsun kardeşim. Zaten Garsonlar asker kökenliymiş, başka ne beklenir ki :)
  • Dünyanın en gereksiz işi olmuş.Gövde dışında uçağı çağrıştıran hiç bir şey yok.İnsan boyamayla,ışıkla bir ambians yaratır.Rahat rahat bir yerde yemek yemek varken ne diye oraya gidip dip dibe oturayım ki....
  • Orjinal uçak koltukları olaydı iyiydi.

Kayserili girişimci iki arkadaşın satın aldığı Airbus A 300 Talas Ali Dağ eteklerinde uçak restaurant olarak hizmete açıldı.

Kayserili  Yavuz Kılıç  ve ortağı Kahraman Yıldız ile İstanbul THY'den uçuş ömrünü tamamlamış olan  Airbus A300 tipi yolcu uçağını  satın alarak  Talas Ali Dağı eteklerinde restoran olarak hizmete açtılar.

Firma ortağı Yavuz Kılıç , "Belçika'da  ''Uçak restoran'' da 7 yıl garson olarak çalıştım. Böyle bir proje Avrupa' da bir ilk. Türkiye'de olmadığını ortağım Yavuz Kılıç ile konuştuk ve Kayseri'de bu projenin olması için kolları sıvadık" dedi. Kılıç, uçağı biz 2013 yılında İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan THY'ye ait uçuş ömrünü tamamlamış ve hurdaya çıkmış 1985 yılı yapımı olan Airbus A 300 tipi uçağı satın aldık. Elektronik parçaları Afrika'ya satıldı, geri kalan kısmını  ise biz aldık. Uçak bir ay içinde söküldü. 11 parça halinde, 6 tır ile Kayseri'ye getirdik ve 2 ay gibi bir sürede de  montajı  yapıldı. İç ve dış dizayn çalışmalarının  yapımını  da 6-7 ay gibi bir sürede tamamladık" şeklinde belirtti.

Uçak restoran hakkında bilgi veren Kılıç, "Uçak 54 metre uzunluğunda 82 model ve 90 ton ağırlığında. Uçağı Talas ilçesinin  2 bin metre yüksekliğindeki  Ali Dağı  bölgesinde 6 bin metre kare alan üzerine yerleştirdik. Uçağın içi 110 kişilik, alt teras 220 kişilik, sağ kanat 35 kişilik ve sol kanat ise 35 kişi olarak 400 kişiye hizmet verebilecek bir kapasitesi var. Ayrıca gelen müşterilerimiz için de 70 araçlık bir otoparkı bulunmakta. Restoranın yapımı 1,5 milyon euro ve arsa fiyatı da 1,5 milyon liraya bize mal oldu.Restoranımız saat 8:00-24:00 arası hizmet veriyor. 67 personelimiz ile kaliteli bir hizmet vermeye özen gösteriyoruz .Müşterilerimizden gelen istekler doğrultusunda özel günler(evlilik teklifi,  dogum günü) için organizasyonlar da yapıyoruz" şeklinde belirtti.

Kılıç, Türk mutfağı, yöresel yemekler, Fransız yemekleri, İtalyan yemekleri ve değişik tatlıların da sunulacağı ve dünya mutfağından bir çok lezzetin  restoranda olacağını sözlerine ekledi. Kılıç, uçak restoranın çok kısa zamanda  duyulduğunu  ve beğenildiğini söyledi. Kılıç, "Trabzon, Bursa gibi illerden de  bayilik açalım diye gelenler oldu. Bu  talepleri hoşumuza gitti şuan için görüşmelerimiz devam etmekte" dedi.

Dilek Fidan / Dünya

Airbus böyle restaurant oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

Cpt ~ 8 yıl önce
Bu arada THY tarihinde hic A300 kullanamamistir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atik ~ 8 yıl önce
Bi tane 737 700 lukten alsaydinizda kofteci yapsaydiniz bari bos bos islerle ugrasiyoruz millet olarak neyse

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lola ~ 8 yıl önce
köşedeki grand café gibi gözüküyor çok hoş amaa. orda olmak var yaninda kokteyl ve fıstık gel keyfim gel.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pınar ~ 8 yıl önce
Ay orda ne güzel yemekler yiyilir. mutfağı varsa tam süper. gel kendin yap

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ukay ~ 8 yıl önce
Sahibi yalan söylüyor, millet ilk açılışda gitti ve bi daha gitmemeye tövbe etti. Rezil bir hizmet var, kimse memnun değil , yemekler rezalet ötesi, kardeş sen ilk uçakla Belçika ya dön

Yanıtla

Kalan karakter 1000
köken ~ 8 yıl önce
aşçı asker kökenli miymiş?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tar ~ 8 yıl önce
Kim böyle basık bir yerde yemek yemek ister ki ? Ha uzay mekiği olsa iş değişir :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ökkeş ~ 8 yıl önce
Aynı THK gibi bu işletme de şimdiden batmış sayılır. Geçmiş olsun kardeşim. Zaten Garsonlar asker kökenliymiş, başka ne beklenir ki :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şaka gibi ~ 8 yıl önce
Dünyanın en gereksiz işi olmuş.Gövde dışında uçağı çağrıştıran hiç bir şey yok.İnsan boyamayla,ışıkla bir ambians yaratır.Rahat rahat bir yerde yemek yemek varken ne diye oraya gidip dip dibe oturayım ki....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 8 yıl önce
Orjinal uçak koltukları olaydı iyiydi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000