15 Eylül 2015, Salı 13:59:40

Airbus ABD'de ilk fabrikasını açtı

Avrupalı uçak üreticisi Airbus, en büyük rakibi Boeing’in ülkesi Amerika Birleşik Devletleri’nde ilk fabrikasının açılışını yaptı.
  • Boeing de Fransa'ya fabrika kursun. :)
  • "Sun never sets on Airbus"
  • Yerli diye yutturulmaya calisilan ucak hikayesiyle gurur duymak kadar asagilamak da pek dogru degil. Umariz ki bir bilgi ve teknoloji transferi ile oz kaynaklar kullanilarak ileride guzel isler yapilir.
  • Bu airbus bitane a350 ile a380i var diye boeing ile yarışabileceğini sanıyor gerçi a380 747 denen felaketten daha iyi fakat her konuda boeing airbustan çok önde
  • Bizimkilerde cakma dornier yapicam diye debelenip dursunlar

Merkezi Fransa’nın Tolouse şehrinde bulunan Airbus’ın, Alabama eyaletinin Mobile kentinde açtığı fabrika, firmanın Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ilk üretim tesisi olacak.

Fabrice Bregier, CEO, Airbus: “Bugün gururluyuz. Sadece arkamda gördüğünüz ekip arkadaşlarım değil, dünyanın heryerindeki Airbus çalışanları bugün büyük bir gurur yaşıyor. Airbus bugün tam anlamıyla küresel bir şirket oluyor.”

Yapımına 600 milyon Dolar yatırımla 2013 yılında başlanan fabrikada Airbus, kısa ve orta menzilli serisi A 320 jet yolcu uçağı üretecek.

İlk üretimin 2016 yılında tamamlanması beklenen fabrikada 2018 yılına kadar 1000 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.

Airbus’ın bu yılın ilk yarısında aldığı brüt sipariş sayısı 348, teslim ettiği uçak sayısı ise 304 oldu.

Boeing’de ise aynı dönemde 281 yeni sipariş alınırken 381 uçak müşterilerine teslim edildi.

Airbus bu yatırımı ile üretim maliyetlerini düşürerek Amerika Birleşik Devletleri’nde koridorlu uçak pazarındaki payını artırmayı düşünüyor.

Uzmanlar Boeing’in Airbus ile rakabetinde üretim düzeyini yükselterek pazar payını koruyabileceğine inanıyor. (euronews)

Airbus ABD'de ilk fabrikasını açtı

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Fransa ~ 9 yıl önce
Boeing de Fransa'ya fabrika kursun. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airbus ~ 9 yıl önce
"Sun never sets on Airbus"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Yerli diye yutturulmaya calisilan ucak hikayesiyle gurur duymak kadar asagilamak da pek dogru degil. Umariz ki bir bilgi ve teknoloji transferi ile oz kaynaklar kullanilarak ileride guzel isler yapilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boring ~ 9 yıl önce
Bu airbus bitane a350 ile a380i var diye boeing ile yarışabileceğini sanıyor gerçi a380 747 denen felaketten daha iyi fakat her konuda boeing airbustan çok önde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dornier ~ 9 yıl önce
Bizimkilerde cakma dornier yapicam diye debelenip dursunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aferin ~ 9 yıl önce
Aferin böyle her şeye karşı çıkın, bir kulp bulun her şeyi eleştirin yapılmaması için.
Koyun ~ 9 yıl önce
Sizde koyun gibi herseye evet demeye devam edin dunya uzaya gitsin arge yatiriminda koskoca yeni turkiye bir toyota kadar yatirim yapmasin sonra kendi ucagimiz diye cakmalarla ortalarda ogunursunuz bos yatirimlarla sadece sizler kanarsiniz buna guvenerek zaten ayni yeri bes bininci defa aciyor adamlar
Aferin e ~ 9 yıl önce
Bana neden yabanci ucaga turk damgasi basilinca mutlu oldugunu aciklarmisin?
takoz olmayın ~ 9 yıl önce
bugün vecihi hürkuş ve nuri demirağ uçak yapsa onada karşı çıkarsınız zira çıkanlar hep olmuştur. takozsunuz. gölge etmeyin başka ihsan istemez.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000