01 Aralık 2015, Salı 14:34:31

AirAsia kazasının nedeni belli oldu; 'Pilotaj'

Endonezya'da geçen yıl Aralık ayında 162 yolcu ve mürettebatıyla denize düşen AirAsia yolcu uçağının hayati bir parçasının arızalandığı ve mürettebatın bununla ilgili doğru adımları atamadığı açıklandı.
  • Tabi ki suç airbusta olmayacak. ..pilotlar varken ...:) farkındamısınız..hic teknik nedenle Düşen ucak yok... Hep pilotaj... Hic inandırıcı degil ..ne diyelim .. Küresel sermayenin gücü iste .....
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Adamlar kaza sonucunu uçağın önemli bir parçasının arızalanmasına bağlamışlar, pilotlar da uçağı düşmekten kurtaramadığı için suçlu olmuş; sonuç pilotaj hatası.
  • Airbus 320 serisinde emergency basina geldimi bulmaca cozsen daha kolay.Ecam ucak ucurmak disinda gereksiz herseyi yaptirir ucagi ucurmayi unutusun.737 en stabil ucaktir candir.
  • airbusta sıradan bir yazılım faciası...
  • 2015 ucak kazaların yıllı . aircrash investigation yeni bölümlerini 4 gözle bekliyorum. 2016 ucak kazası olmas inşallah
  • airbus ise yapar !

Kazadan birkaç gün sonra Java denizinde enkazı bulunan uçakta yapılan incelemelere dayanılarak hazırlanan raporda, 'uçağın dümen kontrol sistemindeki arızanın ve pilotların buna doğru tepki verememesinin kazaya yol açan faktörler olduğu' kaydedildi.

Endonezya'nın Surabaya kentinden Singapur'a gitmekte olan Airbus A320-200 model yolcu uçağı ile irtibat, kalkışından 40 dakika sonra kesilmişti.

Hazırlanması 1 yıl süren raporda, kazaya yol açan önemli faktörün uçağın dümen kontrol sisteminde meydana gelen arıza olduğu belirtiliyor.

YANLIŞ REAKSİYON

İncelemeden anlaşıldığına göre pilotlar, dört ayrı ikazdan sonra, arızayı gidermek amacıyla sistemi yeniden başlatma yoluna gittiler.

Bu ise otomatik pilotu da devreden çıkardı ve bu yüzden uçağın kontrolünü kaybettiler.

AirAsia uçağının enkazı, kazadan 4 gün sonra Borneo yakınlarında Java Denizi'nin dibinde bulunmuş ve 162 yolcu ve mürettebattan sadece 106 sının cesetlerine ulaşılabilmişti.

Yolcuların çoğu Endonezya vatandaşıydı ve aileler uzun süredir bu raporun yayınlanmasını bekliyordu.

AIRASIA'NIN CEVAPLAMASI GEREKEN SORULAR

Kazadan sonra ilk tahminler uçağın düşüşünde en önemli faktörün pilotaj hatası ya da kötü hava koşulları olabileceği yönündeydi.

Fakat rapor ana faktörün, sık sık arızalanan bir parça ve pilotların buna yanlış reaksiyon göstermesi olduğunu ortaya koydu.

Şimdi AirAsia şirketi, uçaklarının bakım ve onarımı konusunda niçin daha titiz davranmadığı ve pilotlarını neden daha iyi eğitmediği gibi sorulara yanıt vermek zorunda kalacak. (BBC Türkçe)

AirAsia kazasının nedeni belli oldu; 'Pilotaj'

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

320 ~ 8 yıl önce
Tabi ki suç airbusta olmayacak. ..pilotlar varken ...:) farkındamısınız..hic teknik nedenle Düşen ucak yok... Hep pilotaj... Hic inandırıcı degil ..ne diyelim .. Küresel sermayenin gücü iste .....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!!!! ~ 8 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaza sonucu ~ 8 yıl önce
Adamlar kaza sonucunu uçağın önemli bir parçasının arızalanmasına bağlamışlar, pilotlar da uçağı düşmekten kurtaramadığı için suçlu olmuş; sonuç pilotaj hatası.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir Dost ~ 8 yıl önce
Afferin , güzel anlamışsın haberi.
Airbus 320 ~ 8 yıl önce
Airbus 320 serisinde emergency basina geldimi bulmaca cozsen daha kolay.Ecam ucak ucurmak disinda gereksiz herseyi yaptirir ucagi ucurmayi unutusun.737 en stabil ucaktir candir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airbus.. ~ 8 yıl önce
airbusta sıradan bir yazılım faciası...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
P. ~ 8 yıl önce
2015 ucak kazaların yıllı . aircrash investigation yeni bölümlerini 4 gözle bekliyorum. 2016 ucak kazası olmas inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
arıza mı ? yapar ~ 8 yıl önce
airbus ise yapar !

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000