01 Ekim 2009, Perşembe 07:57:32

Air India'yı grev vurdu...

Pilotların maaş artırımı için grev yapması üzerine iç ve dış hat uçuşlarının dörtte biri iptal edildi...
  • neyine bakim?
  • hiçmi kıbrısı örnek almıyo bu hintliler, gelip görsünler kıbrıstan biraz feyz alsınlar.. sendika şart, uç-sen , hava-sen
  • Ülkeye bak, havayoluna bak..

Hindistan’ın devletinin bayrak taşıyıcı havayolu Air India pilotların maaş artırımı için grev yapması üzerine iç ve dış hat uçuşlarının dörtte birini iptal etti. Havayolu ayrıca daha fazla uçuşundaki rezervasyonları iptal edecek. 250’ye yakın pilot 26 Eylül’den beri iş bırakma eylemi yapıyor. Bu yüzden yüzlerce yolcu havalimanında bekliyor. 

Air India yetkilisi Jitender Bhargava yönetimle pilotlar arasında görüşmelerin devam ettiğini ancak bir önlem olarak havayolunun gelecek 15 gün boyunca bazı uçuşlarını durdurmaya karar verdiğini açıkladı. Bhargava grevin başladığı günden beri günde 200 uçtan yaklaşık 40’ının iptal edildiğini söyledi.

Pek çok iç hat uçuşunun yanı sıra New York, Londra, Chicago, Singapur gibi dış hat uçuşlarının grevden yoğun olarak etkilendiği belirtildi. Pilotlar, havayolunun çalışanların aldıkları primlerin yüzde 50 oranında keseceğini açıklaması üzerine grev başlattı. Kesintiden havayolunun yedi bin çalışanı etkilenecek ve kesinti üst düzey yöneticilerden, kıdemli çalışanlara kadar herkese yansıtılacak. Air India Mart 2009’da biten mali yılda 875 milyon dolar zarar açıkladı ve hükümetten yardım aradı. Havayolu girdiği ekonomik darboğazdan çıkmak için çalışanların primlerinde kesinti yapmaya karar verdi.

Habertürk

Air India'yı grev vurdu...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
neyine bakim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hiçmi kıbrısı örnek almıyo bu hintliler, gelip görsünler kıbrıstan biraz feyz alsınlar.. sendika şart, uç-sen , hava-sen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ülkeye bak, havayoluna bak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000