22 Mayıs 2010, Cumartesi 08:30:50

AIR INDIA UÇAĞI DÜŞTÜ! (GÜNCELLENDİ)

Hindistan'da inişe geçen bir yolcu uçağı pistti tutturamayınca kırıma uğradı...
  • dusdu nedeni kotu hava kosulları ve yetersi gorus olabilir,yazık olmus olenlere allah rahmet eylesin
  • Öncelikle kazada ölen insanlara Allah Rahmet eylesin yakınlarına başsağlığı dilerim, yaralılara acil şifalar.. Uçağın tabi düşüş nedenleri ne olabilir sis, görüş mesafesinin yetersiz olması, bölgenin coğrafik yapısı, pilot hatası, uçakta teknik arıza. Uçak 737-800 yeni teknoloji uçak bakımları zamanında yapılıyor muydu acaba. Bütün kara kutuları dinlendikten sonra kazadan yaralı kurtulan yolcuların vereceği ifadeyle umarım net olarak çözülür..
  • uçakta son anda atlayarak kurtulanlar varmış. aşırı yagış nedeniyle pisti ıskalamış,yere teker koyduktan 15 saniye sonra titremeler olmuş ve uçak ortadan ikiye ayrılarak patlamış.birkaç kişi bu sırada uçaktan atlayarak bir çukura sıgınmışlar.patlamadan sonra uçakta mahsur kalan 2 kişiyi de kurtarmışlar.
  • Mangalore IXE Bangalore BLR iki ayrı şehir kimse emşn olmadığı bilgiyi bu tip ortamlarda paylaşmasın....
  • uçak air india express e ait olmalı,air india nın dubai-mangalore seferi görünmüyor. yapılan açıklamaya göre 8 kişi kurtulmuş
  • arkadasin sen de airporthaberi elestircem derken iyice sacmalamissin yani :) zaten olayın olduğu yer mangalore... istersen sen saga sola satasacagina biraz arastir http://en.wikipedia.org/wiki/Mangalore
  • mangolare olmasın bangolare biraz daha dikkat vede araştırma hani sektörün öncü kuruluşusunuz ya.

Hindistan'ın güneyinde inişe geçtiği sırada pisti kaçıran bir yolcu uçağı kırıma uğradı. Uçaktaki 169 kişinin ölmüş olmasından korkuluyor.

The Press Trust of India'nın haberine göre, Dubai'den gelen uçak Mangalore'daki havaalanına inişe geçtiği sırada düştü.

Hindistan televizyonlarında, üstünden duman yükselen uçağın enkazı ve kurtarma ekiplerinin çalışmaları yayınlanıyor.

Güncelleme (08:34)

Karnataka eyalet yönetimi bakanlarından V.S. Açarya, gazetecilere yaptığı açıklamada, uçağın yere çarpması sonucu en az 160 yolcunun öldüğünü söyledi.

Yetkililer, Dubai'den gelen Air India'ya ait Boeing 737-800 tipi uçakta 163 yolcu ve 6 uçuş personeli bulunduğunu, uçağın Karnataka eyaletindeki Mangalore Havaalanı'na inişe geçtiği sırada pisti ıskalayarak yere çarptığını kaydetti.

Mangalore Havaalanı'ndaki üst düzey bir yetkili, Reuters'a yaptığı açıklamada, uçağın inişe geçtiği sırada pisti ıskaladığını ve yere çarptığını, daha sonra da uçaktan alevler yükseldiğini haber aldıklarını belirtti.Yetkililer, bazı yaralıların hastanelere kaldırıldığını, kazanın bilançosunun önümüzdeki saatlerde netleşeceğini kaydetti.

COĞRAFİ ŞARTLAR KURTARMA ÇALIŞMALARINI ZORLAŞTIRIYOR

Hindistan'da inişe geçtiği sırada pisti ıskalayarak yere çarpan yolcu uçağını düştüğü havaalanının bulunduğu platonun tepelerle çevrili olması yangın söndürme ekiplerinin bölgeye ulaşmasını engelleyerek kurtarma çalışmalarını zorlaştırıyor.

Yetkililer, son 1-2 günden beri bölgeyi etkisi altına alan muson yağışlarının habercisi yağmurun Mangalore kentinden 30 kilometre kadar uzakta bulunan Mangalore Havaalanı'nda görüş mesafesini düşürdüğünü ve bunun da kurtarma çalışmalarını zorlaştıran diğer bir etken olduğunu belirtiyor.

Öte yandan, Hindistan'ın Karnataka eyaletinde açıklamada bulunan Hintli yetkililer 169 kişi taşıdığı sanılan uçaktan sadece 6 veya 7 kişinin kazadan sağ kurtulmuş olabileceğine dikkati çekerken, televizyonlarda yer alan görüntülerde yangın söndürme ekiplerinin uçağa su sıktıkları sırada kurtarma görevlilerinin sağ kalanları kurtarmak amacıyla çalıştıkları görülüyor. Televizyonlarda, bir itfaiyecinin yaralanmış bir çocuğu kolunda taşırken gösteren görüntüler yayımlandı.
 

AIR INDIA UÇAĞI DÜŞTÜ! (GÜNCELLENDİ)

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 14 yıl önce
dusdu nedeni kotu hava kosulları ve yetersi gorus olabilir,yazık olmus olenlere allah rahmet eylesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Öncelikle kazada ölen insanlara Allah Rahmet eylesin yakınlarına başsağlığı dilerim, yaralılara acil şifalar.. Uçağın tabi düşüş nedenleri ne olabilir sis, görüş mesafesinin yetersiz olması, bölgenin coğrafik yapısı, pilot hatası, uçakta teknik arıza. Uçak 737-800 yeni teknoloji uçak bakımları zamanında yapılıyor muydu acaba. Bütün kara kutuları dinlendikten sonra kazadan yaralı kurtulan yolcuların vereceği ifadeyle umarım net olarak çözülür..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
uçakta son anda atlayarak kurtulanlar varmış. aşırı yagış nedeniyle pisti ıskalamış,yere teker koyduktan 15 saniye sonra titremeler olmuş ve uçak ortadan ikiye ayrılarak patlamış.birkaç kişi bu sırada uçaktan atlayarak bir çukura sıgınmışlar.patlamadan sonra uçakta mahsur kalan 2 kişiyi de kurtarmışlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Mangalore IXE Bangalore BLR iki ayrı şehir kimse emşn olmadığı bilgiyi bu tip ortamlarda paylaşmasın....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
uçak air india express e ait olmalı,air india nın dubai-mangalore seferi görünmüyor. yapılan açıklamaya göre 8 kişi kurtulmuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arkadasin sen de airporthaberi elestircem derken iyice sacmalamissin yani :) zaten olayın olduğu yer mangalore... istersen sen saga sola satasacagina biraz arastir http://en.wikipedia.org/wiki/Mangalore

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
mangolare olmasın bangolare biraz daha dikkat vede araştırma hani sektörün öncü kuruluşusunuz ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000