23 Ekim 2015, Cuma 08:14:38

Air France'a olan öfke dinmiyor

Fransa'da ulusal havayolu şirketi Air France'daki işten çıkarma kararları sonrası ülkede yeni protestolar yapıldı.
  • Kimse Turkiye'de olanlardan bahsetmiyor. AF/KL Istanbul ofisini kapatti. 2 Turkce bilen personel ile Sofya'dan call center ile karsilanacak gelen telefonlar. Grup bolumu ise Amsterdam'dan cevaplanacak. Bütün calisanlar isten cikarildi. Cok yazik.
  • sen holding sahası oalrak nereyi kullanacaksın. iniş kalkış patenlerini nereye koyacaksın. bir uçak kaç mil arayla dizilir. şu anda DHMI kara kara bunu düşünüyor. Hava sahasını mühendis mi belirliyor. Sen insaatına bak. Firma adamı olduğun belli. Türkiyenin kaybına bak
  • Daha cok saldircaklar. Airfrance/ KLm politikasi degismese 2 yil icinde iflas eder.
  • bu 3nci havalimani sayesinde Türkiyenin ne kadar zarara uğrayağını biliyormusunuz ? İniş ve kalkış bulgaristan hava sahasını kullanacağı için Eurocontrol den elde edilen gelirin çoğunu Bulgaristan alacak.
  • 300 fransız pilot geliyor demekki 2016-2017 de THY'ye
  • thy'den son 12 yilda 10 bin civari insan isten atildi kac tanesi toplanip da boyle tepki verdi ? bravo fransizlara haklari icin herseyi yapiyorlar biz de koyun gibi susuyoruz !
  • Air France zarar eden hatları kapatacakmış İstanbul hattıda kapanır sanırsam çünkü günlük ortalama 60-70 yolcu ile geliyor A319 tipi ıçakları kullanıyor ve tam anlamı ile yarısı neredeyse boş...
  • Daha üçüncü havalimanı yapılmamışken , yalnızca fransadaki ekonomik kriz nedeniyle iişten atılmalar yaşanıyor. Hele bi de Türkiye liderliği alsın , asıl o zaman birbirinizi yiyeceksiniz. Sömürmenin sonu neymiş anlayacaksınız . Hatta sizi akıllı Almanlar izleyecek. Türkiye'nin ayakları altında yalvaracaksınız.

Fransa'da ulusal havayolu şirketi Air France'daki işten çıkarma kararları sonrası ülkede yeni protestolar yapıldı.

Air France çalışanları başkent Paris'te ve Strazburg, Marsilya, Toulouse ile Nantes kentlerinde işten çıkarmaları protesto etti.

Paris'te Ulusal Meclis binası önünde yapılan gösterilere bini aşkın kişi katıldı.

"Ben gömleğim", "Sosyal şiddet hayatlarımızı parçalıyor" ve "İşimize ve haklarımıza sahip çıkalım" yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, Air France'ın yeniden yapılanma planına tepki gösterdi.

Bazı sendika üyeleri parçalanmış gömlekler giyerek, daha önceki protestoda şirket yöneticilerinin gömleğini yırtan çalışanların tutuklanmasını protesto etti.

AA muhabirine konuşan 37 yaşındaki Air France çalışanı François Jouber, "Air France'da yapılanlara 'dur' demek için buradayız. Her şey patronların isteği doğrultusunda yapılıyor. Bütün ayrıcalıklara onlar sahip. Şirketteki yeni yapılanmaya tamamen karşı değilim ancak kabullenemiyorum. Çalışanlardan fedakarlık bekliyorlar. Eğer bunu istiyorlarsa bu fedakarlığı önce kendilerinin yapması gerekir" dedi.

Sendika üyesi 42 yaşındaki Isabelle Bodines ise "İnsanların kitlesel olarak işten çıkarılmasına karşıyım. Çalışanların farklı kategorilere ayrılmasını ve hava yolları çalışanlarının işten çıkarılma baskısı altında çalışmalarını istemiyoruz" diye konuştu.

Gösteriler devam ederken yapılan yönetim kurulu toplantısı sonrasında basın toplantısı düzenleyen Air France Yönetim Kurulu Başkanı Frederic Gagey, sendikalarla görüşmelerin yıl sonuna kadar bitirilmesi halinde, 2016 yılı içinde 1000 kişinin gönüllü olarak işten çıkmasını öngördüklerini söyledi.

Gagey, Air France'da çalışanlarla yönetim arasında her zaman iyi bir diyalog olduğunu ancak bazı durumlarda iletişim sıkıntısı yaşadıklarını belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Fransa Başbakanı Manuel Valls, 5 Ekim'deki eylemlerde protestocuların yöneticilere uyguladığı fiziksel şiddetin kabul edilemez olduğunu dile getirmişti. Eylemcilerin saldırısında, Gagey ve eylemde gömleği parçalanan İnsan Kaynakları Müdürü Xavier Broseta ile yöneticilerden Pierre Plissonier bulundukları binayı terk etmek zorunda kalmıştı.

Air France'ın planına göre şirket, 2016-2017 yıllarında 300 pilot, 700 kabin görevlisi ile yaklaşık bin 900 yer görevlisinin işine son verecek. Air France ayrıca zarar eden bazı uçuş destinasyonlarını da kapatacak.

Air France'a olan öfke dinmiyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Cok yazik... ~ 9 yıl önce
Kimse Turkiye'de olanlardan bahsetmiyor. AF/KL Istanbul ofisini kapatti. 2 Turkce bilen personel ile Sofya'dan call center ile karsilanacak gelen telefonlar. Grup bolumu ise Amsterdam'dan cevaplanacak. Bütün calisanlar isten cikarildi. Cok yazik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
arerocontrol ~ 9 yıl önce
sen holding sahası oalrak nereyi kullanacaksın. iniş kalkış patenlerini nereye koyacaksın. bir uçak kaç mil arayla dizilir. şu anda DHMI kara kara bunu düşünüyor. Hava sahasını mühendis mi belirliyor. Sen insaatına bak. Firma adamı olduğun belli. Türkiyenin kaybına bak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kontrol ~ 9 yıl önce
mühendis belirlemeyeckte kim belirleyecek bu işleri hesaplayan kişiler mühendis bir insan bu kadar mı cahil olur senin kimin adamı olçduğun belli
Air france/ KLM ~ 9 yıl önce
Daha cok saldircaklar. Airfrance/ KLm politikasi degismese 2 yil icinde iflas eder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eurcontrol ~ 9 yıl önce
bu 3nci havalimani sayesinde Türkiyenin ne kadar zarara uğrayağını biliyormusunuz ? İniş ve kalkış bulgaristan hava sahasını kullanacağı için Eurocontrol den elde edilen gelirin çoğunu Bulgaristan alacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aero control ~ 9 yıl önce
Yalan 6 tane pist var pistlerin hepinden kalkis inisi kendi havasahamizda yapabiliyoruz orda binlerce muhebdis onlar bunu dusunemedi sen dusundun daha havalimaninin tam konumu bilmeyen adam yorum yapiyor
. ~ 9 yıl önce
300 fransız pilot geliyor demekki 2016-2017 de THY'ye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bravo ~ 9 yıl önce
thy'den son 12 yilda 10 bin civari insan isten atildi kac tanesi toplanip da boyle tepki verdi ? bravo fransizlara haklari icin herseyi yapiyorlar biz de koyun gibi susuyoruz !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sadece 10 bin mi? ~ 9 yıl önce
Arkadasim cok dogru bir noktaya parmak basmisin ancak benim hatirladigim son 12 yilda isten cikarilanlarin sayisi gecen ayckarilanlar itibariyle 40bini gecti. Saygilar
Tk ~ 9 yıl önce
Calismayan adam atilir ve hala icerde gereksiz adam var hicbirsey yapmayan onlarinda atilmasi lazim
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Air France zarar eden hatları kapatacakmış İstanbul hattıda kapanır sanırsam çünkü günlük ortalama 60-70 yolcu ile geliyor A319 tipi ıçakları kullanıyor ve tam anlamı ile yarısı neredeyse boş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3. havalimanı ~ 9 yıl önce
Daha üçüncü havalimanı yapılmamışken , yalnızca fransadaki ekonomik kriz nedeniyle iişten atılmalar yaşanıyor. Hele bi de Türkiye liderliği alsın , asıl o zaman birbirinizi yiyeceksiniz. Sömürmenin sonu neymiş anlayacaksınız . Hatta sizi akıllı Almanlar izleyecek. Türkiye'nin ayakları altında yalvaracaksınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAYIRDIR. ~ 9 yıl önce
yazdıklarınız kulağa hoş geliyor ama , siz inandınızmı gerçekten yazdıklarınıza.
Anlat Anlat ~ 9 yıl önce
Heyacanli oluyor.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000