01 Aralık 2016, Perşembe 10:12:56

Air France davasında karar çıktı

Fransız havayolu şirketi Air France'ın geçen yıl aldığı tasarruf tedbirleri kararını protesto amaçlı düzenlenen gösteride, şirket yöneticilerine saldıran üç çalışana hapis cezası verildi.
  • Bu hastalığa çare de yok..
  • Air France, Klm Lufthansa, Air Berlin, Al Italia fln daha cok isten atilan olcak, daha cok protesto olcak. daha cok grev olcak, ab kaptitalizm; nerde para kazaniliyorsa, konuyorlar sadece havacilik degil, her sektoru yikiyorlar. parazit gibi yayildilar

Fransız havayolu şirketi Air France'ın geçen yıl aldığı tasarruf tedbirleri kararını protesto amaçlı düzenlenen gösteride, şirket yöneticilerine saldıran üç çalışana hapis cezası verildi.

Paris yakınlarındaki Bobigny Ceza Mahkemesinde, geçen yıl tasarruf planı çerçevesinde 2 bin 900 çalışanın işten çıkarılacağının ilan edilmesinden sonra düzenlenen gösteride Air France yöneticilerine saldırılması üzerine açılan davanın duruşması görüldü.  Eylül ayında başlayan davada, şirket yöneticilerine saldırıyla ilgili kimlikleri tespit edilen 15 çalışan hakim karşısına çıkarıldı. Savcının 5 çalışan hakkında 2 aydan 4 aya kadar ertelenmiş hapis, diğer 10 çalışan hakkında ise biner avro para cezası talebi karara bağlandı.

Mahkeme kararında üç çalışana 3 ila 4 ay ertelenmiş hapis cezası verilirken, iki çalışanın olaylarda kusurunun olmadığına karar verildi. Air France yöneticilerine saldırı suçundan yargılanan diğer 10 çalışan beş yüzer avro para cezasına çarptırıldı. Mahkemenin, saldırının grevler ve gösterilerin yoğun olduğu bir dönemde gerçekleştiği ve çalışanların bu şiddet ortamından etkilendiği şeklindeki savunmayı hafifletici neden olarak kabul ettiği kaydedildi.

Air France yönetiminin işten çıkartma kararı almasının ardından ülke genelinde başlatılan protesto eylemlerinin birinde Air France Yönetim Kurulu Başkanı Frederic Gagey ve İnsan Kaynakları Müdürü Xavier Broseta ile yöneticilerden Pierre Plissonier şirket çalışanlarının fiziksel saldırısına uğramıştı. Kamuoyunda "gömlek yırtma eylemi" olarak bilinen saldırı sonrası çok sayıda kişi gözaltına alınmış, saldırıya dair görüntülerin tüm dünyada yayınlanması sonrası Cumhurbaşkanı François Hollande, "Fransa'nın imajının zedelendiğini" açıklamıştı.

Air France davasında karar çıktı

Yorumlar

Sanalpilot ~ 7 yıl önce
Bu hastalığa çare de yok..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anti eu ~ 7 yıl önce
Air France, Klm Lufthansa, Air Berlin, Al Italia fln daha cok isten atilan olcak, daha cok protesto olcak. daha cok grev olcak, ab kaptitalizm; nerde para kazaniliyorsa, konuyorlar sadece havacilik degil, her sektoru yikiyorlar. parazit gibi yayildilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000