20 Ağustos 2017, Pazar 09:47:13

"Air Berlin'in tamamı satılmayacak"

Alman Ekonomi Bakanı Yardımcısı Matthias Machnig, katıldığı bir radyo programında yaptığı açıklama, 15 Ağustos'ta iflas başvurusu yapan Alman havayolu şirketi Air Berlin'in yatırımcılarının yüreğine soğuk su serpti.
  • İstanbul-Helsinki uçağı geri döndü. Siz uyuyun

Bağımsız bir Air Berlin modelinin çöktüğünü söyleyen Machnig, 40 yıllık havayolu devinin tamamının satılmayacağını aktardı. Satış için adı geçen Lufthansa'nın tek muhtemel alıcı olmadığına vurgu yapan Machnig, Air Berlin'e ve çalışanlarına uzun dönemli bir gelecek vadeden alıcı bulmanın aylar süreceğini aktardı.

British Airways'e ait düşük maliyetli havayolu şirketi Deutsche BA'yı (DBA) 2003'te 1 euroya satın alarak adını duyuran havayolu girişimcisi Hans Rudolf Wöhrl, dün yaptığı açıklamada Air Berlin'le ilgilendiğini duyurmuş, satın alması durumunda uçuşlara devam edileceğini açıklamıştı.

Alman havacılığının en büyük firması Lufthansa dışında ülkenin başka bir uluslararası büyük oyuncusunun kalmadığını belirten Wöhrl, tekeli kırmak için teklif verebileceklerini söylemişti. 

Wöhrl ve Lufthansa'nın yanı sıra Air Berlin'le ilgilenen firmalar arasında İngiliz havayolu Thomas Cook'a ait Alman Condor da var. Reuters'a konuşan kaynaklara göre easyJet de talipler arasında.

Alman hükümetinden, operasyonlarının devam etmesi için 150 milyon euro acil kredi tahsis edilen Air Berlin'in bünyesinde 7 bin 200 personel çalışıyor fakat firmanın son beş yıldaki toplam borcu 2 milyar euro sınırına dayandı.

"Air Berlin'in tamamı satılmayacak"

Yorumlar

Uçak Geri ~ 7 yıl önce
İstanbul-Helsinki uçağı geri döndü. Siz uyuyun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000