02 Ekim 2017, Pazartesi 08:39:27

Air Berlin için iki şirketle masaya oturulacak

Almanya'nın bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi Lufthansa ve İngiltere'nin önde gelen bütçeli hava yolu şirketi esyJet, Air Berlin'in iflasını fırsata çevirmek ve bu şirketin uçtuğu stratejik noktaları kapmak için harekete geçti.
  • Ucaklarin tanesini 15 milyon dolara aliyor, daha sonra perakende satsa daha cok paza kazanir
  • Lufthansa da batan geminin malı diyerekten AirBerlin'in uçaklarını beleş fiyatına kapatmanın derdinde.
  • Alır burayı Borojeti çok adam etti ya :)))
  • bosna havayollarini almaktansa bunu devlet destegi ile alip, dunya markasi,avrupa markasi olmayi dusunmek daha mi zor.. ??

Air Berlin'in iflas sürecini yönetmekle görevlendirilen kurul, Lufthansa Grubu ve easyJet ile 12 Ekim'e kadar sürecek müzakerelere başlama kararı aldı. Niki Airlines, Condor, British Airways ve girişimci Hans Rudolf Wöhrl başta olmak üzere 8 teklifi değerlendiren kurul, esyJet ve Lufthansa ile müzakere masasına oturma kararı aldı.

LUFTHANSA AİR BERLİN'İN 78 UÇAĞINI ALMAK İSTİYOR

Alman iş ve turizm dergisi fvw'da yer alan habere göre Lufthansa, Air Berlin'in sahip olduğu 144 uçaktan 78'ini almak istiyor. Bunların arasında, Air Berlin'in daha önce Avusturya merkezli Niki Airlines'a kiraladığı 38 uçak da bulunuyor.

EASYJET 30 UÇAK ARTI AVRUPA İÇİ ROTALARI İSTİYOR

İflas yönetim ekibiyle müzakere masasına oturacak bir diğer hava yolu şirketi esyJet'in ise Air Berlin'den 30 uçak ve anti-tröst yasası nedeniyle Lufthansa'ya verilemeyecek Avrupa içi uçuş noktaları elde edeceği belirtiliyor.

LUFTHANSA 200 MİLYON EUROLUK TEKLİF SUNDU

Alman medyasında yer alan haberlere göre Lufthansa, Air Berlin'in bazı bölümlerini satın almak için 200 milyon euroluk bir teklif sundu. Şirketin ayrıca, operasyon giderleri için de 100 milyon euro harcamayı planladığı ifade edildi.

Lufthansa Denetim Kurulu'nun, 61 adet Air Berlin uçağının satın alınması veya kiraya verilmesi için 1 milyar euroluk bir harcama planını onayladığı belirtilen haberde, bunlardan 41 tanesinin A320 ve 20 tanesinin de tirbünlü proplardan oluştuğu kaydedildi.

EUROWINGS'E YARAYACAK

CEO Carsten Spohr, Lufthansa'nın Air Berlin'i satın alması durumunda şirketin yan kuruluşu, bütçeli hava yolu Eurowings'in hızlı bir büyüme süreceğini dile getirdi.

Öte taraftan, leasing şirketinin 17 adet A330'u geri istemesi nedeniyle Air Berlin'in 15 Ekim'e kadar tüm uzak mesafe uçuşlarını durduracağı öğrenildi. Berlin ve Düsseldorf'tan yapılan çok sayıda uçuş şu anda durdurulmuş durumda.

Air Berlin için iki şirketle masaya oturulacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

A320 ~ 7 yıl önce
Ucaklarin tanesini 15 milyon dolara aliyor, daha sonra perakende satsa daha cok paza kazanir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ölücü Lufthansa ~ 7 yıl önce
Lufthansa da batan geminin malı diyerekten AirBerlin'in uçaklarını beleş fiyatına kapatmanın derdinde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SBK ~ 7 yıl önce
Alır burayı Borojeti çok adam etti ya :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 7 yıl önce
bosna havayollarini almaktansa bunu devlet destegi ile alip, dunya markasi,avrupa markasi olmayi dusunmek daha mi zor.. ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 7 yıl önce
Yedirir mi almanlar Türklere bu şirketi ki lufthansayı batırsın

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000