11 Kasım 2018, Pazar 19:19:37

Air Astana uçağı korkuttu: 2 adet F-16 havalandı

Kazak havayolu şirketi Air Astana'nın Lizbon-Kahire seferini yapan uçağı yürekleri ağıza getirdi.
  • 1- Uçak Kahire’ye gitmiyordu 2- Uçak Lizbon’da bulunan Alverca havaalanı teknik hangarlaırnda rutin bakımlarının ardından kontrol uçuşu için 6 kişilik mürettebatla havalandıktan sonra önce alet görüşünü sonra yer yer uçucu aletlerin kontrolünü kaybetti. 3- uçak önce hemen Lizbon’un ortasından geçe Tejo (Targus) nehrine iniş talebinde bulundu. 4- Daha sonra deneme için Lizbon’un Güney’inde daha uzun piste sahip Beja hava üssüne yönlendirildi. 5- Beja üssü askeri olduğu için 2 f-16 uçağa eşlik etti. 6- uçak Beja ya 3. İniş denemesinde başarılı oldu. 7- kaptan pilot (Kazakistan) yardımcı pilot (İngiltere) hafif yaralandığından sağlık kontrolünden geçirildi.
  • aman kzr'm dikkat et, seviyoruz seni.
  • IFF izi kaybolunca uçak düştü sanılıyor. Askeri radarlar eko ile takip uygulamasına devam etmeli. Bizde de transponder arızasında bu olay oluşabilir. Sivil-asker işbirliği yeterli seviyede değil. SMART sistemini bile layığı ile kullanmıyoruz. Dolayısı ile Antalya'dan giren uçağı, Bulgaristan sınırında önleyebiliyoruz; Isparta'ya gelmeden, hatta daha öncesinde, önleme kabiliyetimiz olmasına rağmen. İz kaybolduğunda, aslen eko izleme usulune göre çalışması gereken Hava Savunma Radarları bilgi verebilirler; gerektiğinde önleme ile olay açığa çıkabilirdi. Telsiz niçin kullanılmadı o da bir başka muamma..
  • Air Astana'nın Lizbon - Kahire diye bir uçuşu yok. Uçak altı haftadır Alverca'da (AVR) bakım için bulunuyormuş. Bakım sonrası kontrol veya teslim uçuşu olabilir. Göstergelerde yaşanan sorunlar nedeniyle mürettebat kontrolü kaybedince Squawk 7700 deklare ediyor. Bunun üzerine F-16'lar havalanıyor. İlk başta suya inmeyi düşünüyorlar ama kısmen de olsa kontrolü sağlıyorlar ve Beja havaalanı 19R pistine iniyorlar. Lizbon kalkışlı görünmesinin sebebi de FR24'de Alverca'nın tanınmaması.
  • Jet kaldırmanın ne gereği var benzine yazık..

Kazak havayolu şirketi Air Astana'nın Lizbon-Kahire seferini yapan uçağı yürekleri ağıza getirdi. 

KC1388 sefer sayısı ile Portekiz'in başkenti Lizbon'dan havalanan Embraer E190 tipi uçak Mısır'ın başkenti Kahire'ye gitmek üzere kalkış yaptı. 

Uçak kalkış yaptıktan bir süre sonra havada tur attı ve radardan kayboldu. Uçağın radardan kaybolmasıyla birlikte düşmüş olabileceği iddiaları gündeme düştü. 

Uçağın geçen hafta bakımdan çıktığı öğrenilirken, Portekiz Hava Kuvvetleri'ne ait iki adet F-16 Air Astana uçağı için havalandı. 

Son gelen bilgilere göre uçak az önce Beja Havalimanı'na sorunsuz bir iniş gerçekleştirdi. 

Air Astana uçağı korkuttu: 2 adet F-16 havalandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Portekizli ~ 5 yıl önce
1- Uçak Kahire’ye gitmiyordu 2- Uçak Lizbon’da bulunan Alverca havaalanı teknik hangarlaırnda rutin bakımlarının ardından kontrol uçuşu için 6 kişilik mürettebatla havalandıktan sonra önce alet görüşünü sonra yer yer uçucu aletlerin kontrolünü kaybetti. 3- uçak önce hemen Lizbon’un ortasından geçe Tejo (Targus) nehrine iniş talebinde bulundu. 4- Daha sonra deneme için Lizbon’un Güney’inde daha uzun piste sahip Beja hava üssüne yönlendirildi. 5- Beja üssü askeri olduğu için 2 f-16 uçağa eşlik etti. 6- uçak Beja ya 3. İniş denemesinde başarılı oldu. 7- kaptan pilot (Kazakistan) yardımcı pilot (İngiltere) hafif yaralandığından sağlık kontrolünden geçirildi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
astana 230da ~ 5 yıl önce
aman kzr'm dikkat et, seviyoruz seni.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 5 yıl önce
IFF izi kaybolunca uçak düştü sanılıyor. Askeri radarlar eko ile takip uygulamasına devam etmeli. Bizde de transponder arızasında bu olay oluşabilir. Sivil-asker işbirliği yeterli seviyede değil. SMART sistemini bile layığı ile kullanmıyoruz. Dolayısı ile Antalya'dan giren uçağı, Bulgaristan sınırında önleyebiliyoruz; Isparta'ya gelmeden, hatta daha öncesinde, önleme kabiliyetimiz olmasına rağmen. İz kaybolduğunda, aslen eko izleme usulune göre çalışması gereken Hava Savunma Radarları bilgi verebilirler; gerektiğinde önleme ile olay açığa çıkabilirdi. Telsiz niçin kullanılmadı o da bir başka muamma..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilgi ~ 5 yıl önce
Air Astana'nın Lizbon - Kahire diye bir uçuşu yok. Uçak altı haftadır Alverca'da (AVR) bakım için bulunuyormuş. Bakım sonrası kontrol veya teslim uçuşu olabilir. Göstergelerde yaşanan sorunlar nedeniyle mürettebat kontrolü kaybedince Squawk 7700 deklare ediyor. Bunun üzerine F-16'lar havalanıyor. İlk başta suya inmeyi düşünüyorlar ama kısmen de olsa kontrolü sağlıyorlar ve Beja havaalanı 19R pistine iniyorlar. Lizbon kalkışlı görünmesinin sebebi de FR24'de Alverca'nın tanınmaması.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F 16 ~ 5 yıl önce
Jet kaldırmanın ne gereği var benzine yazık..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Reality ~ 5 yıl önce
Kalktılar çünkü yerleşim yerine düşme olasılığı olduğunda havada patlatmak için .
ABC ~ 5 yıl önce
Hiçbir uçak yerleşim üzerine düşecek diye havada patlatılmaz. Uydurmayalım lütfen.
reality'e ~ 5 yıl önce
sen çok film izlemişsin, içinde pilot olan uçağı havada mı patlatacaklar.
reality'e ~ 5 yıl önce
havada patlatinca parcalar yerlesim yeri disina mi dusuyor albert?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000