22 Eylül 2010, Çarşamba 08:18:29

Air Astana Türkiye'deki hedeflerini büyüttü

Türkiye ile Kazakistan arasında artan iş, ticaret ve turizm hacmi Air Astana'nın Türkiye hedeflerini de büyüttü.

Şirketin Satış Müdürü Elif Ağfaloğlu, 2010 yılında Antalya'ya düzenledikleri charter uçuşlarda dolulukların yüksek olduğunu belirterek "Türkiye'de yeni turizm destinasyonlarına uçabiliriz" dedi.

Kazakistan'ın bayrak taşıyıcı şirketi Air Astana, Türkiye'deki faaliyetlerini duyurmak için Ceylan International Hotel İstanbul'da bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Air Astana'nın Türkiye, Ortadoğu ve Afrika'dan Sorumlu Genel Müdürü Michael Whitehead, Air Astana Halkla İlişkiler Direktörü Bella Tormysheva, Air Astana Danışmanı Ali Kırgız ve Air Astana Türkiye Satış Müdürü Elif Ağfaloğlu katıldı.

ARTAN İŞ VE TİCARET HACMİ UÇUŞLARA YANSIYOR

Toplantıda bir konuşma yapan Air Astana'nın Türkiye Danışmanı Ali Kırgız, 2003-2010 döneminde iki ülke arasındaki ticaret hacminin 10 kat arttığına dikkat çekerken Air Astana'nın da bu potansiyel doğrultusunda uçuşlarını arttırdığını dile getirdi.

Kazakistan'ın oldukça geniş bir coğrafyaya yayıldığına dikkat çeken Kırgız, şirketin filosunda 2 adet Boeing 767, 4 adet Boeing 757, 10 adet Airbus 320, 6 adet
Fokker bulunduğunu belirtti.

Air Astana'nın Türkiye uçuşları ile ilgili bilgiler veren şirketin Satış Müdürü Elif Agfaloğlu ise İstanbul'dan haftada 8 tarifeli uçuş gerçekleştirdiklerini söyledi. Ağfaloğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

İSTANBUL'A HAFTADA 8 TARİFELİ, ANTALYA'YA 9 CHARTER UÇUŞ

"Air Astana'nın Türkiye'ye ilk uçuşu Mart 2010 döneminde gerçekleşti. Şirket olarak Türkiye'nin bizim için büyük önemi var. 1800 Türk şirketinin iş yaptığı ve birçok Türk okulunun bulunduğu Kazakistan'a İstanbul'dan haftada toplam 8 sefer düzenlemekteyiz. Sivil Havacılık'tan onay alındığı takdirde petrol bölgesi olan Aktau'ya da uçuş planlıyoruz. Amacımız, Türk yatırımcılara, işçilere, öğrencilere ve Kazakistan'dan Türkiye'ye turistik veya alışveriş amaçlı gelecek Kazak yolculara hizmet vermek."

"Yaz aylarında Alma Ata ve Astana'dan Antalya'ya charter seferler düzenliyoruz ve bu seferlerde çok sayıda turisti taşıyoruz. Antalya'ya haftada düzenlediğimiz charter uçuş sayısı dokuz. 148 yolcu kapasiteli uçaklarla yapılan charter uçuşlar mayıs ayında başladı ve seferler tamamen dolu olarak gerçekleşiyor."

"DALAMAN VE BODRUM İÇİN TALEP OLURSA CHARTER KOYABİLİRİZ"

"Kazakistan'dan Türkiye'nin diğer tatil noktalarına da talep olursa önümüzdeki yıl o bölgeler için de charter sefer koyma ihtimalimiz var. Dalaman ve Bodrum için bu ihtimal sözkonusu. Ama bu tamamen talebe bağlı bir durum ve charter uçuşlar bazında olabilir gibi görünüyor."

"Kazakistan çok geniş bir coğrafyaya yayılmış bir ülke. Bir ucundan bir diğer ucu uçuş mesafesi ile 3 saat 20 dakika. Dolayısıyla ülke Kazakistan'da iç hat uçuşları ile kendi uçuşlarımız dışında diğer şirketlerin uçuşlarını da birbirine bağlıyoruz." (Turizmdebusabah)

Air Astana Türkiye'deki hedeflerini büyüttü

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000