30 Aralık 2014, Salı 13:00:18

AIR ASIA'YA BİR ŞOK DAHA!

Air Asia Havayolları bugün bir şok daha yaşadı. Manila-Kalibo seferini yapan uçak pistten çıktı.
  • Ekipler yorgun olmasin ? Malum 6 bacak pek sever bolgesel havacilar.
  • Demek sağlık ekipleri ve itfaiye olmasa tahliye yapılamayacak.. Çok manidar!!
  • otlara bak en az 10 15 kt tw var
  • Hahahah uçakta tahliye botu mu var? Gemi mi bu? :D Evacuation slide diye geçer. Lütfen editörlerinize biraz daha dikkatli olmalarını söyleyiniz. Burası havacılık gündemini yakından takip eden bir haber sitesi.
  • Bahsettiğin kişi şahsiyet masa başında İsraile One minute deyip masanın altından vatanı satan kişidir. He tabi bunu yazmak için buralarda alan yetmez.
  • Bir MÜSLÜMAN ülke bir başka MÜSLÜMAN ülkedeki suçları inceliyor ve ADALETİ sağlamaya çalışıyordu! En azından sesini çıkarıp görevini yerine getiriyordu! Kuala Lumpur Mahkemesi,'İnsanlığa Karşı Suçlar' konusunda İsrail'i suçlu buldu. İsrail Devleti'ni, Filistin halkına soykırım yapmak suçundan mahkum etti. Bu kadar mı? Değil elbette! 1982 Sabra ve Şatilla mülteci kampındaki katliamdan kurtulan 23 kişi, 18 Haziran 2001'de şikayet başvurusu yaptı! Bu şikayet başvurusu Sabra-Şatila kasabı olarak bilinen Ariel Şaron'un, dönemin İsrail Silahlı Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Amos Yaron ile birçok İsrail askeri yetkilinin SAVAŞ SUÇU işlediğine hükmetti! Toplu ölümlerde imzası bulunan ŞARON ile YARON, SAVAŞ SUÇLUSUYDU ARTIK! Tabii bunları bizler bilmiyorduk! MEDYA bunları yazmaz, yazamazdı! Bunları bilmediğimiz için de her olup biteni TESADÜFE havale ederdik! Ariel Şaron ile Amos Yaron'un KASIM AYINDA SUÇLU ilan edilmesinden sonra araya girenler KOMİSYONA geri adım attırmaya çalıştı! Ama başarılı olamadı! Bunun üzerinden birkaç ay geçti geçmedi MALEZYA HAVAYOLLARI'na ait uçakların havada kalamadığı ortaya çıktı! Belki bu komisyon geri adım atmadığı sürece de MALEZYA'nın uçakları birbir düşmeye devam edecekti! Dünyanın herhangi bir yerinde İSRAİL'e ve onun destekçilerine dil uzattığın anda başına gelmeyen kalmıyordu! Bizde de her şey ONE MINUTE ile başlamadı mı? Erdoğan, İSLAM alemi için örnekti! Karşıdakiler için ise kötü örnekti! Müslüman coğrafyasını ayağa kaldıracak birine katlanmayı akıllarından bile geçirmek istemezlerdi! Kavga buydu! Ayağa kalkan Türkiye'yi kimsenin durduramayacağını biliyorlardı! Bu nedenle içeriden ve dışarıdan gelmeye çalışıyorlardı! Belki uçak düşüşleri gibi bu yazdıklarım da hayal ürünü! Yine de siz bilirsiniz! Takıldığım yerleri sizlerle paylaştım! Aklınıza yatarsa sizler de paylaşın! Belki DÜŞÜRMEK için gelenlere, gelmeye çalışanlara hep birlikte "SOBE" deriz! Fena mı olur! Takvim Gazetesi
  • Önümüzde iki seçenek vardı! Ya "Birileri MALEZYA'yı cezalandırıyordu!" ya da "Bütün bu olanlar kötü talihti" diyecektik! AKIL ilk şıkta ısrar ediyordu! Zaten HAYAT tercihti! İlk seçeneğe yüklendiğinde pencereler peşpeşe açılıyordu! Bambaşka bir yere yolculuk ediyordunuz! Ben de bunu seçtim! DEVAM... Tarihler 2007'yi gösterdiğinde MALEZYA'da çok ilginç bir şey oldu! MAHATHİR Muhammed bir komisyon kurulması için öncülük etti! Bu komisyona Prof. Dr. Michel Chossudovsky, Dr. Denis Halliday, Musa İsmail, Dr. Zulaiha İsmail, Dr.Yaacob Merican, Dr. Hans Von Sponeck gibi çok önemli isimler de destek verdi! Film de burada başladı! Bu oluşumun adı Kuala Lumpur Savaş Suçları Komisyonu (KLWCC) idi... Normal hayatlarında annelerinden emdiği sütler burnundan getirilen bu üyeler geri adım atmadı! Bütün baskılara rağmen hayatta kaldılar! Bu KOMİSYON kimsenin el atmaya cesaret edemediği alanlara girdi! Bu mahkeme, sadece İSRAİL'i savaş suçlusu ilan etmedi. George W. Bush, Tony Blair, Dick Cheney, Donald Rumsfeld ve eski Başsavcı Alberto Gonzales gibi pekçok kişi, Irak Savaşı'nda savaş suçu işledikleri gerekçesiyle yargılanıyordu! Tabii yargılama GIYABEN yapılıyordu! Ama çıkardığı ses bize kadar gelmese de gittiği yere çoktan gitmişti! Ebu Garib ve Guantanamo'daki işkence mağdurlarını bir hafta dinleyen KOMİSYON, ABD eski Başkanı Bush, eski Başkan Yardımcısı Dick Cheney , eski Savunma Bakanı Donald Rumsfeld , eski Müsteşar Yardımcısı avukatlar Genel John Yoo ve Jay Bybee, eski Başsavcı Alberto Gonzales ve eski danışmanları David Addington ve William Haynes'i DEŞİFRE etti! Ağır itham etti!
  • Düşen uçakla ilgili hiçbir ipucu bulunamadı! Belki havacılık tarihinde ilk kez böyle bir şey oluyordu! Denizin üzerinde kaybolan uçaktan geriye küçük bir parça bile kalmıyordu! Bütün dünya "Uçak nerede acaba?" diye kafa patlatırken bir başka facia bu kez UKRAYNA üzerinde yaşandı! 17 TEMMUZ 2014: Amsterdam - Kuala Lumpur seferini yapan Malezya Havayolları'na ait dev uçak Ukrayna'nın doğusunda vuruldu! 298 yolcusuyla birlikte yere çakılan uçaktan kurtulan olmadı! Hollanda Devleti saldırıyla ilgili uluslararası bir heyeti görevlendirdi! Ancak yapılan araştırmalardan hiçbir sonuç alınamadı! Bütün araştırmalara rağmen sorumlu ya da şüpheli tek bir kişini ismi bile gündeme gelmedi! Bizim gibi sıradan insanlar tesadüflere bayılırdı! Olayların arka planına gitmeyi sevmezdik! Durum böyle olunca da BİRİLERİ istedikleri gibi at oynatırlardı! Bizler de işin sonunda her şeyi TESADÜFE bağlar rahat ederdik! Bu iki İLGİNÇ kazadan sonra üçüncüsü de önceki gün gerçekleşti! 28 ARALIK 2014:Endonezya'nın Surabaya kentinden havalanan Malezyalı AirAsia şirketine ait yolcu uçağı 162 yolcu ve mürettebatı ile Singapur'a giderken kayboldu. Yetkililer QZ8501 sefer sayılı uçağın düştüğünü açıkladı! Bu kazadan da şimdiye kadar kurtulan yoktu!
  • Çok önemli olduğu halde TESADÜFLE açıklanamayacak olayları alt-alta getirip bir sonuca varacaktım! Başlangıçta küçük bir merakla başladığım OKUMA sonunda beni öyle bir yere taşıdı ki ben bile şaşırıp kaldım! Gelin birlikte yürüyelim! Bakalım sizler de şaşıracak mısınız? Dediğim gibi adım adım... 8 MART 2014: Malezya Havayolları'na ait 370 sefer sayılı Kuala Lumpur-Pekin uçağı 239 kişiyle birlikte havada kayboldu! HİNT Okyanusu'nda 60 bin metrekarelik bir alanda oluşturulan ve son teknoloji ile donatılan arama-kurtarma ekiplerine rağmen hala bir sonuç alınamadı!
  • sanki anadolu ucaklarin uzerinde bella var

Air Asia Havayolları bugün bir şok daha yaşadı. Manila-Kalibo seferini yapan uçak pistten çıktı.

Filipinler'in başkenti Manila'dan Kalibo kentine gidecek A320 tipi Air Asia uçağı Kalibo meydanına indikten sonra pistte duramayıp araziye saplandı.

Sağlık ekipleri ve itfaiyenin yardımıyla uçaktan tahliye edilen yolcular, tahliye botlarıyla uçaktan çıkabildi.

Son 3 gündür düşen uçağı nedeni  ile zor günler geçiren şirketin bugün de başka bir uçağının pistten çıkması kafalarda soru işareti bıraktı.



AIR ASIA'YA BİR ŞOK DAHA!

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ekipler yorgun olmasin ? Malum 6 bacak pek sever bolgesel havacilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Demek sağlık ekipleri ve itfaiye olmasa tahliye yapılamayacak.. Çok manidar!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ot ~ 9 yıl önce
otlara bak en az 10 15 kt tw var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tahliye Botu :) ~ 9 yıl önce
Hahahah uçakta tahliye botu mu var? Gemi mi bu? :D Evacuation slide diye geçer. Lütfen editörlerinize biraz daha dikkatli olmalarını söyleyiniz. Burası havacılık gündemini yakından takip eden bir haber sitesi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bahsettiğin kişi şahsiyet masa başında İsraile One minute deyip masanın altından vatanı satan kişidir. He tabi bunu yazmak için buralarda alan yetmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
4 ~ 9 yıl önce
Bir MÜSLÜMAN ülke bir başka MÜSLÜMAN ülkedeki suçları inceliyor ve ADALETİ sağlamaya çalışıyordu! En azından sesini çıkarıp görevini yerine getiriyordu! Kuala Lumpur Mahkemesi,'İnsanlığa Karşı Suçlar' konusunda İsrail'i suçlu buldu. İsrail Devleti'ni, Filistin halkına soykırım yapmak suçundan mahkum etti. Bu kadar mı? Değil elbette! 1982 Sabra ve Şatilla mülteci kampındaki katliamdan kurtulan 23 kişi, 18 Haziran 2001'de şikayet başvurusu yaptı! Bu şikayet başvurusu Sabra-Şatila kasabı olarak bilinen Ariel Şaron'un, dönemin İsrail Silahlı Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Amos Yaron ile birçok İsrail askeri yetkilinin SAVAŞ SUÇU işlediğine hükmetti! Toplu ölümlerde imzası bulunan ŞARON ile YARON, SAVAŞ SUÇLUSUYDU ARTIK! Tabii bunları bizler bilmiyorduk! MEDYA bunları yazmaz, yazamazdı! Bunları bilmediğimiz için de her olup biteni TESADÜFE havale ederdik! Ariel Şaron ile Amos Yaron'un KASIM AYINDA SUÇLU ilan edilmesinden sonra araya girenler KOMİSYONA geri adım attırmaya çalıştı! Ama başarılı olamadı! Bunun üzerinden birkaç ay geçti geçmedi MALEZYA HAVAYOLLARI'na ait uçakların havada kalamadığı ortaya çıktı! Belki bu komisyon geri adım atmadığı sürece de MALEZYA'nın uçakları birbir düşmeye devam edecekti! Dünyanın herhangi bir yerinde İSRAİL'e ve onun destekçilerine dil uzattığın anda başına gelmeyen kalmıyordu! Bizde de her şey ONE MINUTE ile başlamadı mı? Erdoğan, İSLAM alemi için örnekti! Karşıdakiler için ise kötü örnekti! Müslüman coğrafyasını ayağa kaldıracak birine katlanmayı akıllarından bile geçirmek istemezlerdi! Kavga buydu! Ayağa kalkan Türkiye'yi kimsenin durduramayacağını biliyorlardı! Bu nedenle içeriden ve dışarıdan gelmeye çalışıyorlardı! Belki uçak düşüşleri gibi bu yazdıklarım da hayal ürünü! Yine de siz bilirsiniz! Takıldığım yerleri sizlerle paylaştım! Aklınıza yatarsa sizler de paylaşın! Belki DÜŞÜRMEK için gelenlere, gelmeye çalışanlara hep birlikte "SOBE" deriz! Fena mı olur! Takvim Gazetesi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Two Minute ~ 9 yıl önce
Bilader sen Kurtlar Vadisini fazla seyretmişsin be ya...Ustanızın bir yandan İsraile one minute derken diğer bir yandan da el altından gizli antlaşmalar yaptığını sağır sultan bile biliyor artık,Senin mantığınla düşünürsek Thh uçaklarınında sapır sapır dökülmesi lazım o zaman..
3 ~ 9 yıl önce
Önümüzde iki seçenek vardı! Ya "Birileri MALEZYA'yı cezalandırıyordu!" ya da "Bütün bu olanlar kötü talihti" diyecektik! AKIL ilk şıkta ısrar ediyordu! Zaten HAYAT tercihti! İlk seçeneğe yüklendiğinde pencereler peşpeşe açılıyordu! Bambaşka bir yere yolculuk ediyordunuz! Ben de bunu seçtim! DEVAM... Tarihler 2007'yi gösterdiğinde MALEZYA'da çok ilginç bir şey oldu! MAHATHİR Muhammed bir komisyon kurulması için öncülük etti! Bu komisyona Prof. Dr. Michel Chossudovsky, Dr. Denis Halliday, Musa İsmail, Dr. Zulaiha İsmail, Dr.Yaacob Merican, Dr. Hans Von Sponeck gibi çok önemli isimler de destek verdi! Film de burada başladı! Bu oluşumun adı Kuala Lumpur Savaş Suçları Komisyonu (KLWCC) idi... Normal hayatlarında annelerinden emdiği sütler burnundan getirilen bu üyeler geri adım atmadı! Bütün baskılara rağmen hayatta kaldılar! Bu KOMİSYON kimsenin el atmaya cesaret edemediği alanlara girdi! Bu mahkeme, sadece İSRAİL'i savaş suçlusu ilan etmedi. George W. Bush, Tony Blair, Dick Cheney, Donald Rumsfeld ve eski Başsavcı Alberto Gonzales gibi pekçok kişi, Irak Savaşı'nda savaş suçu işledikleri gerekçesiyle yargılanıyordu! Tabii yargılama GIYABEN yapılıyordu! Ama çıkardığı ses bize kadar gelmese de gittiği yere çoktan gitmişti! Ebu Garib ve Guantanamo'daki işkence mağdurlarını bir hafta dinleyen KOMİSYON, ABD eski Başkanı Bush, eski Başkan Yardımcısı Dick Cheney , eski Savunma Bakanı Donald Rumsfeld , eski Müsteşar Yardımcısı avukatlar Genel John Yoo ve Jay Bybee, eski Başsavcı Alberto Gonzales ve eski danışmanları David Addington ve William Haynes'i DEŞİFRE etti! Ağır itham etti!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2 ~ 9 yıl önce
Düşen uçakla ilgili hiçbir ipucu bulunamadı! Belki havacılık tarihinde ilk kez böyle bir şey oluyordu! Denizin üzerinde kaybolan uçaktan geriye küçük bir parça bile kalmıyordu! Bütün dünya "Uçak nerede acaba?" diye kafa patlatırken bir başka facia bu kez UKRAYNA üzerinde yaşandı! 17 TEMMUZ 2014: Amsterdam - Kuala Lumpur seferini yapan Malezya Havayolları'na ait dev uçak Ukrayna'nın doğusunda vuruldu! 298 yolcusuyla birlikte yere çakılan uçaktan kurtulan olmadı! Hollanda Devleti saldırıyla ilgili uluslararası bir heyeti görevlendirdi! Ancak yapılan araştırmalardan hiçbir sonuç alınamadı! Bütün araştırmalara rağmen sorumlu ya da şüpheli tek bir kişini ismi bile gündeme gelmedi! Bizim gibi sıradan insanlar tesadüflere bayılırdı! Olayların arka planına gitmeyi sevmezdik! Durum böyle olunca da BİRİLERİ istedikleri gibi at oynatırlardı! Bizler de işin sonunda her şeyi TESADÜFE bağlar rahat ederdik! Bu iki İLGİNÇ kazadan sonra üçüncüsü de önceki gün gerçekleşti! 28 ARALIK 2014:Endonezya'nın Surabaya kentinden havalanan Malezyalı AirAsia şirketine ait yolcu uçağı 162 yolcu ve mürettebatı ile Singapur'a giderken kayboldu. Yetkililer QZ8501 sefer sayılı uçağın düştüğünü açıkladı! Bu kazadan da şimdiye kadar kurtulan yoktu!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1 ~ 9 yıl önce
Çok önemli olduğu halde TESADÜFLE açıklanamayacak olayları alt-alta getirip bir sonuca varacaktım! Başlangıçta küçük bir merakla başladığım OKUMA sonunda beni öyle bir yere taşıdı ki ben bile şaşırıp kaldım! Gelin birlikte yürüyelim! Bakalım sizler de şaşıracak mısınız? Dediğim gibi adım adım... 8 MART 2014: Malezya Havayolları'na ait 370 sefer sayılı Kuala Lumpur-Pekin uçağı 239 kişiyle birlikte havada kayboldu! HİNT Okyanusu'nda 60 bin metrekarelik bir alanda oluşturulan ve son teknoloji ile donatılan arama-kurtarma ekiplerine rağmen hala bir sonuç alınamadı!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bulundu ~ 9 yıl önce
Şimdi ne uyduracaksınız çok merak ediyorum,Uçak cesetlerle beraber bulundu hava şartlarından düştüğü besbelli çünkü bazı yolcularda can yeleği bağlı olarak bulunmuş,bu şu demek yolcular düşmeye hazırlanmışlar yani hazılrıklı bir acil durum yaşamışlar ve maalesef kokpit uçağı kurtaramamış,herşeyi bir yere yıkmayı çok seviyorsunuz ya bunuda ya israile ya parelel devlete ne zaman yıkacaksınız diye millet merakla bekliyordu ve sen çıktın bunun cevabını verdin üstüne üstlük 6 kişide seni beğenerek bu hikayeye inanmışla,işte Türkiyede zaten bugün bu yüzden bu kadar vahim bir durumda her yönden..
br ~ 9 yıl önce
sanki anadolu ucaklarin uzerinde bella var

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000